Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu ülkede haftada bir hemşirenin intihar ettiğini biliyor muydunuz...

Hemşireler haftasında (12 - 18 Mayıs) bu karamsar tabloya göz atmak zorundayız.

Meclis’te geçenlerde sağlıkta şiddet konusunda araştırma önergesi görüşülürken hemşire kökenli HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp dehşet verici rakamlar açıkladı. Mesela...

“2015 yılında 71, 2016 yılında 56, 2017 yılında 53 hemşire intihar etmiştir...”

Bir yılda 52 hafta olduğuna göre demek ki bu ülkede her hafta ortalama 1 hemşire intihar ediyor. Sibel Yiğitalp ile konuştuk. Bunların Başbakanlığa bağlı BİMER’in verdiği rakamlar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu acı gerçeğe karşı iktidarın tavrı mı?

Meclis Genel Kurulu’nda önerge, AKP oylarıyla, “sağlıktaki intiharların genel intihara göre düşük olduğu” gerekçesiyle reddedildi!

Hemşirelik mesleği gecesi gündüzü olmayan bir yaşam maratonudur.

Hastanın tedavisi ve dertleriyle uğraşan hemşire herkese moral vermek, mutlu görünmek zorundadır ama onun dertleriyle ilgilenen kimse yoktur.

Hemşire hanım, gösterdiği bütün özveriye, yüklendiği tüm yorgunluğa rağmen tek başına yaşam kuracak bir maddi gelire sahip değildir. Ücretler düşüktür. Onlarla ilgili en vicdanlı sözü bir Tabip Odası’nın bildirisinde gördük. Hekimler diyor ki:

“Hemşirenin önemini biliyoruz ama değerini biliyor muyuz? Susalım ve bunu düşünelim.”

FISTIK

Baklavacılar Derneği BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım “Ramazanda fıstıklı ürün yapmayı düşünmüyoruz” diyor. Neden... Dediği:

- 2017 yılının başında 60 TL olan fıstık fiyatları şu an itibariyla KDV dahil 210 TL’yi bulmuştur. Normalde bu fiyatın 70-75 TL civarında olması gerekir. Ancak stokçular, 2017 yılı başında üreticiden 60 lira civarında topladığı fıstığı depolayarak fiyat yükselttiler. Bir kilo fıstık yüzde 350 artışla 210 lirayı buldu...

Bir kilo baklavayı artık 100 liradan satmamız gerekir ki, bunu yapamayız.”

Demek Antep fıstığı altın ve dolardan daha fazla kazanç sağlıyor. Aklınızda olsun. Paranızı fıstığa da yatırabilirsiniz!

Açıkça görülüyor ki... Devlet stokçuluğu kontrol etmeyerek bu yatırımı destekliyor!

Haberin Devamı

MOĞOL

Haber dün Milliyet’in manşetindeydi... Şişli ve çevresinde 5 bin Moğolistanlı yaşıyormuş... Çalışıyorlar, eğleniyorlar, barınıyorlar, gezip tozuyorlar... Ülke çapında 4 milyon da Suriyelimiz var malum. İlaveten son haftalarda çok sayıda Afganlı geldi ülkemize... İstanbul’da pis ve zor işlerde çalışıyorlar. Evlerde ve hasta bakım işlerinde de Türkmen ve Moldovalılar çalışıyor. Ülkemiz maşallah... Yolgeçen hanı... İş cenneti... Bir küçük derdimiz var... İşsizlik özellikle gençlerde rekor rakamlara ulaştı. Onun dışında keyfimiz gıcır!

OGS

Meclise sunulan yeni torba teklife göre... Köprü ve otoyollardan geçişte ödenen HGS ve OGS ücretlerini ödemeyenlere uygulanan cezalar da büyük ölçüde affediliyor.

Cezalar 10 kattan 4 kata indiriliyor. O 4 kat ceza da 36 aya taksitlendiriliyor.

Böylece HGS ve OGS ödemelerini zamanında yapan vatandaşlar dolaylı olarak cezalandırılıyor.

Ülkemizde adaletsizliğin o kadar çok çeşidi var ki... Bu da onlardan bir tanesi...

BEDES

Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) çalışmaları içine tiyatroyu da kattı... Gönüllü hanımlardan oluşan BEDES’in amacı eğitimi desteklemek; olanakları kısıtlı öğrencilere burs vermek, yaz kampları düzenlemek, bölgedeki okullara kütüphaneler kurmak vb ...

Haberin Devamı

BEDES tiyatro topluluğu ilk gösterisini 22 Mayıs 2018 tarihinde Acarkent TED Koleji’nde sergileyecek. Oyunun adı “Efsane Kuru fasulyeci”... Göksel Arslan’ın yazdığı oyunun müziklerini Gökhan Şeşen besteledi... Ortaya eğlenceli bir oyun çıktı... Acarkent ve yakınında yaşayanların ilgisine...