Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Rusya’dan alınacak S-400 füzeleri konusunda açıklama yaptı:

- Türkiye kararını vermeli. Ya tarihteki en başarılı askeri ittifakta önemli bir ortak olarak kalacak ya da umursamaz bir kararla ittifakımıza zarar verecek” dedi.

Pence üstü kapalı olarak NATO üyeliğimizin de son bulabileceğini anımsatıyor. E. Gen. Nejat Eslen bu tehdit üzerine:

- Sanırım Mike Pence NATO antlaşmasını iyi bilmiyor, diyor...

- Neden?

- Çünkü Amerika hatta tüm üyeler istese de bir üyeyi NATO’dan çıkaramazlar. Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 13. maddesine göre bir üye ayrılmayı ancak kendi isteyebilir. Diğer üyeler bir üyenin ayrılmasına karar veremezler. ABD’nin hücumları yalnızca S-400’lerden ibaret değil. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, “Kuzey Suriye’de Türkiye’nin tek taraflı harekâtının yıkıcı sonuçları olacağını” söyledi önceki gün. Bu konuda Trump da çarpıcı bir açıklama yapmış: “Kürtlere dokunursanız ekonominizi mahvederim” yollu bir tehdit savurmuştu. Türkiye S-400’lerden vazgeçemeyecek bir noktada bulunuyor. Bir yandan da Batı’nın finansal desteğine ihtiyaç duyuyor. Sonuçta ABD ile Rusya arasına sıkışmış durumdayız.

Haberin Devamı

AVUKAT

5 Nisan yani dün “Avukatlar Günü” idi... Bir hak arama ve savunma mesleği olan avukatlık, adaletten uzaklaşıldığı için, bu ülkenin en zorlu uğraşlarından biri haline geldi. Avukat aynı zamanda insanların yalnızlığını paylaştığı kişidir. Bakınız ömrünün 12 yılını hapiste geçiren şair Nâzım Hikmet, avukatı İrfan Emin’e astokrişle (adını şiirin baş harfleriyle yazarak), nasıl sesleniyor:

İyi günlerimde çok eller uzanır ellerime

Resmimi suratımı başköşeye asarlar

Fakat demir kapıların her kapanışında üzerime

Ardında taş duvarlarım her kaldığım zaman

Ne arayan beni ne soran

Eeeehh daha iyi be, bunun böyle olduğu

Minnetin ve borçluluğum yalnız sana kalsın

İyi günlerimde benim unuttuğum insan eli

Nasılsın?

ÇAKMA

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras mazbatasını alıp göreve başladı.

Ahmet Aras bir albay emeklisi. Bodrum’un yerli ailelerinden. Emekli olduktan sonra Ortakent’te otel işletmeye başlamış. Çevresinde sevilen bir isim. Yaptığı toplantılarda iki vaadi özellikle dikkati çekiyor. Birincisi, iki yıldır kapalı olan kaleyi tekrar turizme açacak. İkincisi, Bodrum’da çakma mal satışına son verecek. Bodrum’da sadece çakma saat satan 5-6 mağaza mevcut. Çakma giysiler, çantalar, ayakkabılar baştan başa caddeleri kaplıyor. Yeni Başkan çakmayla mücadelede başarılı olursa, Bodrum’a biraz daha kalite getirecektir.

Haberin Devamı

SİFTAH

Bolu Belediye Başkanlığı’nı 30 yıl sonra yeniden CHP’ye kazandıran milletvekili Tanju Özcan dün görevine cuma namazının ardından Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı üzerine yemin ederek başladı. CHP’nin ulusalcı kanadında yer alan Özcan’ın bu başlangıcı elbet her kesimde tartışmaya yol açtı. AKP Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay tepkisini “Laiklik elden gidiyor, diyenler Kuran’a el basma noktasına geldi. Tanju Özcan, samimi ol, dürüst ol” sözleriyle dile getirdi. Haklıydı.

ERSEK

Kadıköy’deki Siyami Hersek Hastanesi’ni telefonla aradınız diyelim...

Haberin Devamı

0216 542 44 44 numarayı derhal beklemeye alıyor ve Sağlık Bakanlığı’nın gereksiz antibiyotik kullanımının zararlarını anlatan anonsunu dinliyorsunuz. Ne kadar süreyle mi? Üç dakika, beş dakika, on dakika. Sonra kızıp kapatıyorsunuz. Deneyiniz...