Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Irak Şam İslam Devleti IŞİD, yaklaşık 10 bin milatanıyla Musul’u ele geçirdi, Türk Konsolosluğunu basarak 30’u özel güvenlik elemanı 49 kişiyi tutukladı. 31 de kamyoncumuz tutuklu.
IŞİD’in Musul’a saldırdığına ilişkin ilk haberler 6 Haziran’da geliyor. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konsolosluğu boşaltmak istedik ama son iki gün yoğun çatışma vardı boşaltamadık, diyor. Daha önceki üç gün neden boşaltılmadı? Bilinmiyor!
Sonuçta Türkiye toprağı baskına uğruyor, Türk vatandaşları esir alınıyor. MHP Milletvekili Sinan Ogan’ın ifadesine göre Konsolosluktaki 30 özel hareket görevlisine Ankara’dan teslim olun emri gitmiş. Madem sıkıyı görünce teslim olacaklardı 30 güvenliğe ne gerek vardı. Konsolosluğu teslim işini kapıya dikeceğiniz iki kişi de yapabilirdi...
Birkaç gün arayla.. Bir terör örgütü hava üssünden bayrağınızı indiriyor. Bir başkası konsolosluğu basıp 49 vatandaşınızı tutukluyor. Ve siz.. Ordunuzu hapse attığınızdan... İlk çare olarak koşa koşa ABD’yi ve NATO’yu yardıma çağırıyorsunuz. Bunun adına ne denir? Lider ülke komedisi mi?
IŞİD adlı terör örgütü ABD’nin yarattığı savaş bataklığında tohumlandı, Ankara’nın da kışkırttığı Suriye iç savaşında palazlandı. Türkiye bu örgütleri Esad’ı devirecekler diye destekledi. Bir ayakları hep Türkiye’de oldu. Sonuç; Musul... Bundan sonra ne olacak? Ya istediklerini yapacaksınız. Ya bedelini hain patlamalara insan kurban vererek ödeyeceksiniz. Ne hallere düştük...

Haberin Devamı

İslam kardeşliği!

Bu satırların yazıldığı saatlerde şeriatçı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları Musul Başkonsolosluğumuzu basmış... Başta Başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz’ın bulunduğu diplomat, eşleri, çocukları ile özel harekâtçılardan oluşan toplam 48 kişiyi rehin almıştı.
Sorumuz yıllardır “İslam kardeşliği”nden dem vurup bu kardeşliğin her sorunu çözeceğini... Her derde deva olduğunu söyleyip “İslam”, “İslamcı”, “Müslüman” ve “terörist” kavramlarını bir arada kullananlara ateş püsküren iktidar mensuplarına...
Bu son olaydan sonra da uluslararası planda “İslam kardeşliği” diye bir kavram olduğunu, bu “kardeşliğin” her derde deva olduğunu söyleyebiliyor musunuz?
“İslam”, “İslamcı”, “Müslüman” ve “terörist” kavramlarını bu olaylarda yan yana getirmeyeceksek olup biteni hangi kelimelerle izah edeceğiz?
Size göre IŞİD militanları Müslüman mıdır değil midir? Müslüman değilse nedir? Müslüman iseler yaptıkları bu eylem nedeniyle aynı zamanda “terörist” midirler, değil midirler?
Noktayı koyarken... Ulusal birliği önemsizleştirip çimentomuz dindir diyen, hatta Türkiye’de bir “Anadolu İslam federasyonu kurmak” hayalinde olanların iç siyasette de din kardeşleri olan cemaatçilerle kanlı bıçaklı bir savaşa tutuştuğunu hatırlatalım. Cumhuriyet’in çözdüğü sorunları canlandırıp Amerika’yı yeniden keşfe çıkanların dikkatine sunalım...

Haberin Devamı

TAKSİM

Taksim Dayanışması sekretaryasını yürüten Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi yöneticileri dahil 26 kişi bugün Çağlayan’da İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkıyorlar.
Yargılananlar kenti savunmak için hayatlarını tehlikeye atan insanlardır.
En önde de bu mücadelenin örnek insanı Mücella Yapıcı var. Yargılananların ortak suçları: “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılma”, “halkı kışkırtma” vs...
Demokratik haklarını kullananlara karşı şiddet uygulayanlar, bu emri verenler, nefret söylemi yayanlar yargılanmaz iken “Taksim Dayanışması”nın yargılanması, ülkede hukukun değil hukuksuzluğun egemen olduğuna son örnektir.

Haberin Devamı

Askerin bayrak indirme olayındaki acizliği neyin göstergesidir?
Ergenekon, Balyoz,
Açılım vb. operasyonlarla kendini bile savunamaz hale getirildiğinin...
***
Erdoğan “Ülkenin doğusunda CHP ve MHP yok” diyordu!
Yalnız CHP ve MHP değil
asker ve polis de kalmamış...
Akif Kökçe

HATİP

Yeni Büyükşehir yasası uyarınca il özel idareleri kapatılınca kadroları belediyeye devredildi. Gayrimenkuller ise... Eğer yönetim AKP’li belediyede ise belediyeye, eğer belediye CHP’de ise hazineye devrediliyor.
İzmir’de 4 milyar lirayı bulan İzmir İl Özel İdaresi’nin malları, Hazine’ye devredildi. Bu arada 24 milyon liraya mal olan İzmir İl Özel İdaresi’nin yeni hizmet binasının da imam hatip lisesine dönüştürüleceği belirtiliyor. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam soruyor:
“İçerisinde 120 araçlık otoparkı ve 20 bin metrekare kapalı alanı olan bir binanın imam hatip lisesi olarak kullanılmak istenmesinin gerekçesi nedir?
Bu konuda bu kadar acil talep mi bulunmaktadır?”