Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Paris katliamının ikinci gününde IŞİD açıklama yaparak katliamı üstlendi...

Türkiye’de siyasi kaynaklar Suruç ve Ankara katliamlarının da IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdüler. Açıklanan kimlikler bu iddiayı doğruluyordu. Ne var ki Fransa’dakinin aksine IŞİD bu katliamları üstlenmedi. Suruç ve Ankara patlamaları, IŞİD militanları kullanılarak bazı gizli servislerce mi düzenlendi? Bu kuşkuyu daha önce de dile getirmiştik. Kuşkumuz güçleniyor.

***

Acıyla hatırlıyoruz... 1970’lerde diplomatlarımız ASALA terör örgütü tarafından tek tek vurulurken başta Fransız televizyonları terörü lanetlemek yerine anında 1915 dosyasını açıyor, Osmanlı’nın Ermenilere yaptığı zulmü anlatarak cinayetleri adeta haklı gösteriyorlardı.

Haberin Devamı

Fransa’nın PKK terörünü de özgürlük savaşı gibi gösterdiği malumunuzdur.

“Eden bulur” falan demiyoruz. Masum insanları hedef alan IŞİD katliamını lanetliyoruz. Sadece bu terörün Fransa’yı bir özeleştiriye götürmesini bekliyoruz.Özeleştiri sınırları geniş tutulmalı. ABD’nin Ortadoğu katliamına eşlik etmenin günahını da sırtlamalı Fransa... Irak’ta, Libya’da, Suriye’de petrol uğruna öldürülen on binler de insandı. Fransa geç de olsa hatırlamalı bu gerçeği...

Yemin ediyoruz!

Yeni milletvekilleri bugün yemin edecekler.. Yemin metnini okurken kimilerinin telaffuzu yine tebessümlere yol açacak. Özellikle “laik”ve “demokratik”sözcüklerinde zorlanacaklar! Her meclis böyle midir? Elbette hayır... Almanlara İngilizce öğreten meşhur “Toussaint Langensheit”dil kitabının son sayfasında şu satırlar yazılıdır:

“Eğer bu kursu buraya kadar tam manasıyle takip etmişseniz, artık oldukça iyi İngilizce öğrenmişsiniz demektir. Bundan sonrası için size tavsiyemiz şudur: Uygun bir fırsattan faydalanarak İngiltere’ye gidiniz ve bu arada Avam Kamarası’nı ziyaret etmeyi sakın ihmal etmeyiniz, çünkü bütün dünyada en iyi ve mükemmel İngilizcenin konuşulduğu yer orasıdır.”

Kitap çalmak...

Kitap fuarında 12 yaşındaki çocuk kitap çaldı diye üstünü çıkarıp arıyorlar.

Kitap para için çalınmaz. Kitap para etmez. Bir çocuk ancak okumak için kitap çalar. Kitap çalan bir çocuk görürseniz... Yakalayıp kollarına taşıyamayacağı kadar çok kitap verin.

Haberin Devamı

Okumak için kitap çalan bir çocuk... Bundan daha güzel ve umutlu bir manzara olabilir mi?

VELİ

Türk Eğitim Sen İstanbul Başkanı Hanefi Bostan, velilerin ayağa kalkmasını gerektirecek bir açıklama yapıyor. “İstanbul’un Avrupa yakasında yıkım kararı verilen 41 okulda, Anadolu yakasında da depreme karşı güçlendirme yapılması gereken 36 eğitim kurumunda eğitim devam ediyor...”

Güçlendirilmesi gereken okuwllara iki ilçeden örnek verelim:

Kadıköy’de Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu, Hayriye Kemal Kusun Özel Eğitim Okulu, İhsan Sungu İlköğretim Okulu, Kenan Evren Anadolu Lisesi.

Üsküdar’da Burhaniye, Çengelköy, Fuat Baymur, Hilmi Çalıkoğlu, Lütfi Erçin ilköğretim okulları...

Veliler ne zaman tepki verecek? Bir depremde bu okullar çocukların üzerine yıkılınca mı?

IŞİD bunca saldırı yapmışken

AKP halen “IŞİD’siz Suriye” değil,

“Esad’sız Suriye” istiyor!

Haberin Devamı

Akif Kökçe

TSK

Güneydoğu’da sokağa çıkma yasağı ilan edilen il ve ilçelerde yasağın sebebi ve sonuçlarıyla ilgili açıklama yapılmasını önermiş, bu talebi Genelkurmay’a yöneltmiştik. Emekli vali dostumuz uyardı... Yapılan operasyonların tamamen İçişleri Bakanlığı’na bağlı güçler tarafından yürütüldüğünü kaydeden dostumuz, TSK sadece istek üzerine kentin giriş çıkışlarını kontrol etmek gibi görevler yapabilir, dedi. Operasyonlara Jandarma da katılıyor ama malumunuz Jandarma da İçişleri Bakanlığı’nın emrinde hareket ediyor. Güneydoğu’da uygulanan yasaklar ve bu süreçte piyasaya sürülen dedikodularla ilgili İçişleri Bakanlığı açıklama yapmalı.