Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

CHP’nin kimi aday tercihlerini eleştirmiştik. CHP’nin Kadıköy Belediye başkan adayı Şerdil Dara Odabaşı görüşmek istedi. Görüştük.

Şerdil Bey, yaklaşık 25 yıldır CHP’de siyaset yapan İstanbul Hukuk mezunu bir avukat... Şu anda 17 kişinin çalıştığı bir hukuk bürosunun sahibi. Seçilirse büroyu devredecek.

Sloganlarından biri “Daha çok Kadıköy”... Ancak bu slogan bazı komik tartışmalara yol açmış. Kimi Kadıköylüler bu sloganla yeni bir Kadıköy kurulacağını sanmış!

Peki, nedir sloganın anlamı? Odabaşı, Kadıköy’ün cumhuriyetçi, laik, çağdaş, Atatürkçü bir nesli barındırdığını hatırlatarak amaçlarının yeni nesilleri de bu kültürle yetiştirmek olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Belediye Kütüphanesi arkasındaki binayı “Aydınlanma Müzesi” yapacaklarını bildiriyor. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı olan 19 Mayıs için şimdiden etkinlikler planladıklarını anlatıyor

İlçenin en büyük ihtiyaçlarından kreş.
5 kreşe ek olarak 16 kreş daha kuracaklarmış. Kadıköy’e daha çok otopark yapılması için baskı var. Buna karşılık Şerdil Bey yeni otoparkların Kadıköy’ün dışında olmasını, araç sahiplerinin gerekirse başka vasıtayla Kadıköy’e gelmelerini, aksi halde trafiğin artacağını kaydediyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile görüşmüş... Ortak spor organizasyonları planlıyorlar.

Kadına verdikleri önemi “Belediye Meclisimizin seçilecek yerlerinde 12 kadın aday var” sözleriyle ifade ediyor.

Şerdil Bey, dersine iyi çalışmış, konularına hakim olmuş görünüyor.

YILIN SPORCUSU

1950’lerde Milliyet’in bir unvanı da “Sondan okunan gazete” idi. Çünkü Milliyet sporda bir numaraydı ve gazeteyi eline alanların önemli bir bölümü okumaya spor sayfasından başlardı.

Namık Sevik, Kahraman Bapçum, Necmi Tanyolaç, Halit Kıvanç gibi ustaların yönetimindeki Milliyet’in parlak kampanyalarından biri de “Yılın Sporcusu” yarışması ve ödülleriydi.

Milliyet’in bugünkü genç spor kadrosunun elinde Milliyet Yılın Sporcusu Ödülü 65. yılına ulaştı. Ödüller yarın akşam törenle dağıtılacak. Bu yıl iki yenilik var. Birincisi, geçen yıl kaybettiğimiz, gazetemizin sahibi Erdoğan Demirören adına da bir ödül açılmış olması. İkincisi, Gillette firmasının da desteğiyle “otuz beş bin” okul talebesine spor malzemesi sağlanması. Bu kampanyalarda emeği geçenleri kutluyoruz. En başta okurlarımızı tabii.

Haberin Devamı

BREXİT

İngiltere’nin başkenti Londra’da AB’den çıkış yani Brexit için yeni halk oylaması isteyen yüz binlerce kişi yürüyüş yaptı.

Gençler üstelik bu oylamada farklı bir yöntem öneriyorlar.

Diyorlar ki oylar yaşa ve katsayıya bağlansın. Mesela...

Gençlerin oyları bir olacaksa yaşlıların oyları yarım veya çeyrek sayılsın.

Nedeni mi? Çünkü geleceği yaşlılar değil gençler yaşayacak.

O yüzden gelecekle ilgili bir kararda gençlerin oyuna ağırlık verilsin.

Pek de haksız bir talep sayılmaz.

MAL

Mal varlığı deyince o espriyi hatırlamamak olmaz.

Nurettin Sözen’in İstanbul Belediye Başkanlığı’ndaki ilk günleri...

Göreve aldığı kişilerden mal beyanı yapmasını istiyor.

Mal beyanı yapanlardan birinin yazdığı formu okurken duruyor:

- Bu adamın bu kadar serveti yoktur, diyor.

Haberin Devamı

Ve ekliyor:

- Kerata çalacaklarını da listeye koymuş.

ÖZİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu yaz yapılacak düğününe çağıran Arsenalli futbolcu Mesut Özil bu davetle Almanya’da yine kendinden söz ettirdi. Hakkındaki yazıları okurken özellikle biri dikkatimizi çekiyor. Mesut Özil’in resmi Facebook sayfasında 31 milyon, Instagram’da 19 milyon, Twitter’da 23.9 milyon takipçisi varmış.

Avrupa’da hiçbir siyasetçinin bu kadar takipçisi yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Twitter’da takipçi sayısı 13.5 milyon.

Bu alanda dünya lideri sayılan Donald Trump’ın takipçisi 59.3 milyon.

Mesut Özil futboldaki kadar sosyal medyada ağ kurmakta da başarılı olmuş.

Doğrusu, farkında değildik.

SAĞ

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Halk TV’de Cüneyt Akman’ın sunduğu “Zamanın Ruhu” programında konuşurken önemli bir tespitte
bulundu:

- Türkiye’de merkez sağın bu hale gelmesinin nedeni Demirel ve Özal’ın partilerini bırakıp Cumhurbaşkanlığı koltuğuna geçmesidir, dedi.

Çok yaşayın Hüsamettin Bey... Kaç yıldır dilimizin ucundaydı.