Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıl 2008... Yer Yunanistan’ın başkenti Atina. Aleksandros Grigoropulos adlı 17 yaşındaki bir genç, polis kurşunuyla öldürülünce ne mi oldu? Mahkeme, genci öldüren polisi derhal tutukladı. Dönemin Başbakanı Kostas Karamanlis, gencin ailesinden özür diledi. İçişleri Bakanı görevinden istifa etti. Yapılan yargılama sonunda cinayeti işleyen polis müebbet hapse mahkûm oldu. Mahkeme olayda hiçbir “hafifletici neden” bulmadığı için en küçük bir ceza indirimi uygulamadı.
Yıl 2013. Yer Türkiye’nin başkenti Ankara. Ethem Sarısülük adlı 26 yaşındaki bir genç adli tıp raporuna göre 4.8 metreden ateş eden Ahmet Ş. adlı polisin tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybetti. Polis serbest. Gezi olaylarında toplam 4 ölüm, 8 binden fazla yaralı, 12 gözünü kaybeden vatandaş var. İstanbul ve Ankara’da sorumlu yöneticilerin görevden alınması isteniyor.
Başbakan’ın tarihi cevabı: “Şu valiyi görevden alacaksın, şunu görevden alacaksın, bunu görevden alacaksın, gibi ültimatom sallayanlar vardı. Sen hangi iktidara konuşuyorsun ya? AK Parti iktidarıyla bunlar konuşulur mu? Önce haddini bileceksin. Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı....”
Ayaklar ve baş... Rahat durmayan ayaklar için biber gazı ve tazyikli su... İşte Türkiye’nin bugünkü anayasal ve toplumsal sefaleti...

Haberin Devamı

PKK döner mi?

İsteklerimiz yerine getirilmezse PKK döner gelir, demiş falanca gerilla lideri... Filanca milletvekili de dağa çıkarım, demiş... Bunlar işin blöf tarafıdır umarız...
Barış ve Demokrasi Partisi’nin Anayasa Komisyonu üyeleri Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Meral Danış Beştaş geçen ay sonu İstanbul’da gazetecilerle sohbet toplantısı yapmıştı. Bu toplantıda gazeteciler soruyor:
- AK Parti herhangi bir adım atmadı, yeni anayasa da çıkmayacak o hâlde Kürtler bu durumda ne yapacak? Ne gibi bir karşılık verecek?
Gerisini toplantıda bulunan Amberin Zaman’ın kaleminden izleyelim:
“Bu sorular tepki çekiyor. ‘Yeniden silahlı mücadele mi başlasın’ diye soruyor Beştaş sitemkâr bir gülüşle. Geri çekilme devam edecek ve silahlı mücadeleye geri dönülmesi asla bir daha söz konusu olmayacak. PKK bu yönde stratejik karar aldı. Mücadeleye demokratik yollardan devam edilecek, diyor.”
Buraya kadar olanı iyi... Eğer bu sözler hayata geçer, terör biter, BDP yola demokrasiyle devam ederse. Kürtler arkalarında çok güçlü bir sivil siyasi destek bulurlar. CHP dahil. Ancak izlenecek siyaset Türk halkının hazmedemeyeceği dayatmaları içerir ve ayrılık yönünde olursa BDP yalnız kalır, fırsatı harcamış olur.

Haberin Devamı

Ethem Sarısülük’ü vuran polis
serbest bırakıldı.
2013 Türkiye’sinde “vuran adam” değil,
“duran adam” olmak yasak!
Akif Kökçe

TMSF

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yani TMSF, Çukurova grubu şirketlerine el koymuştu.
Bu şirketler arasındaki Akşam gazetesinde Genel Yayın Müdürü değişikliğine gidildi. Gazetenin başına AKP eski milletvekili Mehmet Ocaktan getirildi...
TMSF kamu alacaklarını en kısa sürede ve en yüksek bedelle tahsil etmekle yükümlü... El koyduğu şirketleri daha kârlı hale getirmeyi amaçlıyor.
Yandaş medya haline getirilen Akşam gazetesi bu şekilde daha çok kâr eder mi? Etmez...
Amaç belli ki AKP’ye biraz daha destek sağlamak.
TMSF devlet değil açıkça parti organı gibi hareket ediyor. Suç işliyor.

Haberin Devamı

PARK

Taksim Gezi Parkı’nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’nca, 16 Haziran 2013 tarihinden bu yana sürdürülen ağaç ve çiçek dikimi çalışmaları tamamlanmış...
202 bin adet mevsimlik çiçek 5000 adet gül, 129 ağaç dikilmiş, 26 dönüm çim serilmiş...
Bu neye mi benziyor?
Kurbanlık koyunun süslenmesine...

TWEET

* Oyun nasıl bozulur? Hrant’ı Anma Toplantısı’na “Müslümanlar Hrant’ın, AKP rantın yanında” diye katılarak bozulur.
İhsan Eliaçık
* “13 yaşındaki bir kızın isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğine inanan devlet, bunca okumuş insanın kendi isteğiyle yürüyebileceğine inanmıyor.”
Kitapkolik
* RTE grup toplantısında “Kürt kardeşlerim Gezi oyununa gelmedi” diyor. Nasıl gelsin adamlar, Güneydoğuda Kürdistan kuruyolar!
Burçin Yeşil