Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde SGK üyelerinden yüklü miktarlarda fark alındığını yazdık... Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, gönderdiği notta diyor ki:

SGK üyeleri bu konularda ne yazık ki kaderleriyle baş başa bırakılmıştır. SGK ile yapılmış sözleşme hükümlerine karşın özel hastaneler, sigortalılardan (rahatlıkla) tarife fiyatlarının iki katından da fazla ek ücret alabilmektedir.

SGK’nın, özel hastanelerin yasaya aykırı bu uygulamalarını anlayışla karşıladığı görülmektedir.”

Bu konuda ne Meclis, ne sendikalardan koruyucu bir çıkış gözlenmiyor.

Haberin Devamı

Bir dostumuz geçenlerde SGK ile anlaşmalı özel hastanede beyin anjiyosu çektirdi. Fatura 18 bin lira çıkarıldı. 5 bin lirası hastaya ödettirildi.

Meclis bu konuda neden duyarsız derseniz...

Milletvekillerine sağlıkta öylesine ayrıcalıklar sağlanıyor ki... Herhalde kendi durumlarını tartışmaya sokmaktan endişe ediyorlar!

Emekli veya hali hazır milletvekilleri, ana, baba, çoluk, çocuk sağlık hizmetlerinden yol masraflarıyla birlikte ücretsiz yararlanıyorlar. O kadar ki... Bir Meclis üyesinin diyelim babası yurt dışında tedavi görecekse devlet yanındaki refakatçinin masraflarını bile ödüyor.

Vatandaş vekiline bu imkânları sağlarken vekil de vatandaşın sağlığına biraz ilgi gösterse, diyoruz!

SADE VATANDAŞ

Milletvekillerine sunulan sağlık avantajlarına bir örnek...

Bir diyabet hastası kan şekerini bazen günde bir, bazen günde iki kez ölçmek zorundadır. SGK üyesi sade vatandaş bunun için Roche firmasının Accu-chek adlı cihazını aldı diyelim.

Yaklaşık 95 lira cihaz parası ödeyecek.

Ardından içinde 50 adet çubuk bulunan kutulardan satın alacak.

Bir ayda tükenen bir kutu kan ölçme çubuğunun eczanede fiyatı 63 liradır. SGK bunun sadece 19 lirasını ödüyor. Aradaki 44 lira farkı SGK üyesi ödemek zorunda.

Vekil ise bunlara hiç para ödemiyor!

ADAY

Partilerin belediye başkan adayları ve meclis üyeleri belirlendi. Bu kişiler, il ve ilçelerde yaşayan insanlarca değil, partilerin yönetimlerince tepeden indirildi. Demokrasi ıskalandı. Geçiyoruz. Bir başka haksızlık... Genel seçimlerdeki gibi bu seçimde de baraj var. Yüzde 10 oy alamayan bir partinin adayları belediye meclisine giremiyor. Küçük partilerin adayları, nitelikli insanlar da olsalar, seçmen bunların bir ikisini olsun listeye sokamıyor. Belediye meclislerini yüzde 10’u tutturan partiler parselliyor... Siyasi Partiler Yasası mutlaka değişmeli...

Haberin Devamı

DİLEK

Geçen cuma günü Ertuğrul Akbay’ı hüzünlü bir törenle toprağa verirken cami avlusunda gazeteci ve siyasetçi dostlarla epey sohbet ettik. Bir ara Müjdat Gezen’le CHP’li Gürsel Tekin’in sohbetine kulak misafiri olduk. Konu Kılıçdaroğlu idi. Gürsel Tekin dedi ki:

- Bugüne kadar 7 ayrı genel başkanla çalışmak kısmet oldu...

Müjdat bir dilekte bulundu:

- İnşallah 8’incisiyle çalışmak da kısmet olur...

Gürsel Tekin:

- İnşallah, dedi...

İMAM

AKP İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım:

- Adımda Ali var, diyerek Alevilerden oy istemiş...

Arman Salepçi dostumuz diyor ki:

- Bu durumda Ekrem İmamoğlu da adımda “imam” var diyerek AKP’lilerden oy isteyebilir!