Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

CHP’nin geçen dönem milletvekili ve halen Parti Meclisi üyesi olan Haluk Pekşen çarpıcı bir açıklama yaptı Twitter kanalıyla... Dedi ki:

“CHP Parti Meclisi’nde sunumu yapılan rapora göre, 2.5 milyon sahte oy kullanılmıştır. Aradan 7 gün geçti ve ben bu rapora ulaşmayı başaramadım.”

Haluk Pekşen’in sözünü ettiği raporu PM toplantısına sunan araştırma şirketi Polimetre’dir.

CHP, ODTÜ bağlantılı bu şirkete seçimlerle ilgili araştırma ısmarlamış, sonuçlar PM’nin son toplantısında açıklanmıştır.

Haluk Pekşen’e göre, şirket son seçimde 100 bin sahte oy kullanıldığını açıklamış, bu sayının 2.5 milyona kadar uzandığı görüşünü öne sürmüştür.

Haberin Devamı

Şirketin “polimetre.org” adlı bir internet sitesi var. O sitede CHP ile ilgili araştırma yer alıyor ama nedense sahte oy bölümü yer almıyor!

Haluk Pekşen sahte oy rakamlarını CHP Genel Merkezi’nden defalarca istemiş. Ancak sonuç alamamış.

Soru: Polimetre’nin raporunun tümü neden açıklanmıyor?

MARTI

İstanbul Kabataş’ta, deniz ve kara trafiğini birleştirecek Martı Projesi plan ve hukuk hataları sonucu yarım kaldı. Yer altı yolları ve galerilerden vazgeçildi. Bugüne dek yapılmış olan kısımlar bir peyzaj düzenlemesi sonrası hizmete girecek.

Kadir Topbaş’ın “Ustalık eserim” diye takdim ettiği iddialı proje neden yarım kaldı? Mimarlar Odası özetliyor:

“Bu durum önemli kamusal ve toplumsal projelerinin planlama, projelendirme, uygulama ve denetim aşamalarında ki sorumsuzluk ve hukuksuzluğun örneğidir.”

Plansızlığa bir başka örnek...

İstanbul’un yeni havalimanı bu yıl 29 Ekim’de açılıyor. Alanı şehre bağlayan iki metro ise en erken 2019 sonunda açılacakmış. Alanın 2018’de açılacağı bilinirken metro neden 2019’a sarkıyor?

Plansızlık, programsızlık... Ne derseniz deyin, hepsi var.

MATİK!

Eskiden tatile girdiğinde, Meclis bir anda boşalır, ortalıkta in cin top oynardı. Bu günlerde ise tatile rağmen Meclis’te büyük bir kalabalık var.

Neden mi? Efendim, Başbakanlık lağvedildi malumunuz. Burada çalışanlar değişik kurum ve kuruluşlara dağıtıldı. TBMM’nin payına kimi uzman, kimi düz memur, 400 kadar çalışan düştü.

Haberin Devamı

Söz konusu memurlara, “Mecbur kalmadıkça Meclis’e gelmeyin” dendi ama çoğu Meclis’e gelmeye devam ediyor. Kimi bankamatik için geliyor, kimi kütüphanede gazete okumak için, kimi lokantada ucuz yemek için. Sonuçta Meclis yaz günü dopdolu...

RİO

Brezilya’nın en büyük ve tarihi müzelerinden olan Rio de Janerio’daki Ulusal Müze’de yangın çıktı. 200 yıllık binadaki müzenin koleksiyonunda 20 milyondan fazla parça bulunuyordu. Bir anlamda Brezilya’nın tarihi vardı müzede. Hepsi kül oldu.

En etkileyici olan mı? Müze yanarken ve sonrasında genç yaşlı Brezilyalıların sokaklarda birbirlerine sarılarak ağlamasıydı.

Bir halkın tarihe ve müzeye olan duygusal bağlılığı ulusal kültürün düzeyini gösteriyor. Halk önemli bir sınav verdi bu konuda...

TAKTİK

Biri kalkar da bir başkasının seni eleştirdiğini söylerse, yalanlamaya kalkma... Yalnız şu cevabı ver:

- Bunu söyleyen hiç şüphesiz beni iyi tanımıyormuş... Tanısaydı sana daha kim bilir neler anlatırdı...

Epiktetos