Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yılın adamı herkesin kafasına ve gönlüne göre değişir... Bizim gönlümüzden geçen yılın adamları (erkekleri değil "adam"ları) ise, şöyle sıralanıyor. (Arada unuttuklarımız mutlaka vardır, affola)...
Yılın lideri: Doğu Perinçek, Mesut Yılmaz (Yarayı deştiler)
Yılın milletvekili : CHP'li Sabri Ergül (Manisa'da işkence gören çocukların savunucusu) Erdal Kesebir (DSP'de kapıkulluğuna isyan etti)
Yılın bürokratı: Yiğit Gülöksüz, Kemal Kılıçdaroğlu.. (ve hırsızlık yapmadıkları için görevden alınan tüm namuslu bürokratlar.
Yılın Olayı: HABİTAT
Yılın kadınları: Türkan Saylan, Necla Arat, Dilara Kehale (Ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin diğer yılmaz emekçileri) Aysel Çelikel (Hukuk Fukültesi Dekanı)
Yılın Yazarı: Mustafa Balbay (Dürüst yorum, doğru haber, neşesiyle beraber) Hakkı Devrim (İyi yazarın eskimeyeceğini ispatladı)
Yılın Spor Yazarı: Prof. Deniz Gökçe (Ali Şen'e şirin görünmeden de spor yazarlığı yapılabileceğini gösterdi)
Yılın İslamcı yazarı: Mehmed Şevket Eygi, Ahmet Taşgetiren (Kendi mantıkları içinde tutarlı ve dürüstler)
Yılın Yayını: Anti Medya, Kuvayı Medya, Leman, Ekspress (Ve muhalefetin zor yalnızlığına dayanan tüm anti'ler)
Yılın Televizyon Programı: Olacak O Kadar, Teke Tek, Yasemince, Bir Demet Tiyatro...
Yılın Televizyoncusu: Ali Kırca (Zor yöneticiliğin usta ismi)
Yılın Mimarı: Oktay Ekinci (Kent zorbalarıya tek başına mücadele ediyor), İlhan Tekeli (HABİTAT ve diğer organizasyonlarda imzası var), Aydın Boysan (Her türlü çarpıklığa başkaldıran delikanlı)
Yılın Kamyon Şoförü: Mehmet Gökçe (Susurluk'la anılacak)
Yılın muavini: Mehmet Gökçe'ye, "Sağ serbest" diyen muavin.
Yılın Futbolcusu: Oğuz Çetin (Futbolu ve asaleti yanyana getirdi) Hakan Şükür (Hele şükür patladı)
Yılın Sporcusu: Hamza Yerlikaya, Naim Süleymanoğlu
Yılın Takımı: Efes Pilsen
Yılın Basketbolcusu: Petar Naumovski
Yılın unutulan sporcuları: Zeynep Asu Böke ve İrge Böke (Balkan Binicilik şampiyonları)
Yılın Sponsoru: ÇİMENTAŞ (Atletizmin babası)
Yılın pop sanatçısı: Sezen Aksu (Ve diğer yılların)
Yılın Tiyatrocusu: Ferhan Şensoy
Yılın Sinema sanatçısı: Şener Şen, Türkan Şoray
Yılın Doktoru: Burak Levent Yıldız (TBMM'nin soyguna başkaldıran doktoru) Doç Birgül Sönmez (Bir by - pass maratoncusu)
Yılın Tıp Adamı: Prof. Aykut Erbengi (40 yıllık yaşamını muayenehane açmadan hastalarına ve öğrencilerine hasreden ve bu yıl Hacettepe'den emekli olan tıp adamı)
Profesör Seyhan Çelikoğlu (Bu yıl tek başına Cerrahpaşa'da bir Akciğer Merkezi yarattı)
Yılın Mahkumu: Işık Yurtçu, İsmail Beşikçi
Yılın Çevrecisi: Hayrettin Karaca, Saynur Gelendost (Gökova savaşçısı)
Yılın Barış girişimcileri: Şanar Yurdatapan, Fethullah Erbaş
Yılın Yardımseveri: Kadir Has...


Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, ile özel timci polisler Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy ve Oğuz Yorulmaz'ın ortaklaşa açtıkları 7. Karma Resim Sergisi sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Cizre Abidin Dino Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışı dolayısıyla verilen kokteylde konuşan İçişleri Bakanı Dr. Mehmet Ağar, İsveç, Norveç ve Finlandiya'da özel timci polislerin adları çok sayıda faili meçhul cinayete ve çetelere karışırken, ülkemizdeki özel timcilerin güzel sanatların çeşitli dallarında birbirinden değerli yapıtlar ortaya koymasının çok anlamlı olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:
"Ama bence asıl anlamlı olan, Özel Tim'iyle, MİT'iyle, JİTEM'iyle güvenlik güçlerimizin sanatın çeşitli dallarında birbirleriyle giriştikleri müthiş rekabettir. İşte bu rekabet sonucundadır ki, İçişleri Bakanı olarak bendeniz, pek çok açılışa katılamamakta, bu yüzden sürekli sitemlere maruz kalmaktayım. Geçtiğimiz hafta Siverek'te, JİTEM'ci arkadaşlarımızın sahnelediği Aida balesine, çok istememe karşın katılamamamın üzüntüsünü hala yüreğimde hissediyor, gala gecelerinde aralarında bulunamadığım sevgili arkadaşlarımdan hepinizin huzurunda özür diliyorum."
.Başbakan Necmettin Erbakan bu yılbaşını İran Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani ile birlikte Hakkari' de geçirecek.
Başbakanlık Basın Bürosu'ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Erbakan ve Rafsancani' nin 31 Aralık günü eşleriyle birlikte Hakkari'ye hareket ederek, yeni yılı 10 bin kişilik kapalı spor salonunda düzenlenen "Halk Gecesi"nde halkla birlikte karşılayacakları bildirildi. İki lider, yeni yılın birinci ve ikinci gününde Cilo Dağı'nda kayak yaptıktan sonra akşam Ankara'ya dönecekler.
.İstanbul'da kar kalındığı 1 metreye ulaştı. İstanbul Valisi Hasan Fehmi Güneş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Doğu Perincek, İstanbulluların bu durumdan son derece memnun olduğunu ve kendilerinden kar temizleme çalışması yapılmamasını rica ettiklerini belirterek şöyle dediler:
"Bu denli yoğun karı, İstanbullulara doğanın yeni yıl hediyesi olarak görüyoruz. Nedeni, Uludağ'da, Cilo Dağı'nda, Erciyes'te, hatta İsviçre'deki otellerde bile yer bulamamayan halkımızın artık, ben bu yılbaşında kayak yapamayacak mıyım, şeklindeki üzüntüsünün ve kent yöneticilerine, bize mutlaka kayacak yer bulun, yoksa koltuklarınızdan olursunuz şeklindeki baskılarının sona ermesidir."
Güneş ve Perincek, son karla birlikte, kentteki en fazla revaç gören yerin Barbaros Bulvarı olduğunu belirterek, "Halkımız daha şimdiden bu bulvarın etrafında çadırlar kurmaya ve yılbaşı gecesini beklemeye başlamıştır" şeklinde konuştular.