Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Danıştay ve Yargıtay üyeliklerini sıfırlayarak yüksek yargıyı adeta resmen iktidara bağlayan yasa Meclis’ten çıktı ancak Cumhurbaşkanı’nca henüz imzalanmadı. Neden? Bunun en makul açıklaması HSYK’nın Yargıtay ve Danıştay’dan ayıklanacak isimleri tespit çalışmasını henüz bitirmemiş olduğudur. Yasa çok yakında yayınlanacak, iktidarın istediği üyeler anında atanacak, Anayasa Mahkemesi yasayı iptal etse de yasa geri yürümeyeceği için atanan atandığı, giden gittiği ile kalacaktır.
Yasanın pek seslendirmeyen bir tahribatı daha olacak... Nedir o?
Bu yasa ile “seçimlerin yönetim ve yargısal denetimini sağlayan, seçim sonuçlarını iptal yetkisi bulunup kararları kesin olan... Özetle, genel ve yerel seçimlerin sağlıklı, dürüst ve adil yapılmasından sorumlu YSK” da aynen Danıştay ve Yargıtay gibi iktidara bağlı bir organ haline gelecektir
Bilindiği üzere YSK 7’si asıl 4’ü yedek 11 üyeden oluşuyor. Bu üyelerin 6’sı Yargıtay 5’i Danıştay Genel Kurulları tarafından seçiliyor. Halen görevde bulunan YSK üyeleri kontenjanından geldikleri Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine iktidar tarafından yeniden seçilmezlerse bu üyelikleri otomatik olarak sona erecek. Yeni YSK üyeleri iktidarın oluşturacağı yeni Danıştay ve Yargıtay üyeleri tarafından seçilecektir.
Bu yasa ile seçim güvenliği de yok edilirse demokrasi adına ortada bir şey kalmayacak.

Bize ödetecekler!

Osmangazi Köprüsü’nden geçişler beklendiği gibi bayram sonrası aşağı düştü. Buna sevinenler oluyor. Oysa malum... Devlet yüklenici şirkete 40 bin araç garantisi vermiş olup sayı bunun altında kalırsa farkı ödeyecek.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü’yle ilgili diyor ki:
“Buradan birileri geçecek, ama geçmeyen de para ödeyecek...”
Dikkat edilirse Bakan Bey:
- Biz köprüden geçişin tahminimizin altında kalacağını düşünmüyoruz. O yüzden geçmeyenlerin para ödemesi söz konusu olmayacak, diyemiyor.
Geçmeyen de para ödeyecek, diyor.
Demek ki hükümet de... Hesabın tutmayacağını, farkı devletin yani halkın ödeyeceğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Yandan futbol...

Haberin Devamı

Futboldan giderek soğumuş zaten basketbola merak sarmıştık.
Son Avrupa kupası maçlarını izlerken daha da soğuduk, kendimizi enayi yerine konuluyor gibi hissettik. Neden derseniz takımlar sürekli yan pas yaparak ilerde topu atacak adam arıyor. Böylece bir maçta 50-60 yan pas izliyoruz.
Futbolda oyuncular tarafından sergilenen hünerler zevkle izlenir. Ancak yan pas yapmanın hiçbir hüneri yok... Bunu izlemenin keyfi de yok.
Biz 90 dakikada 1 veya 2 gol göreceğiz diye dakikalarca bomboş yan paslar izliyoruz. Maçın sonunda Youtube’a girip o iki golü izlemeniz yeterli aslında.

YOLLAR

Son bayramı da kanlı bir bilançoyla kapattık.
Yollarda 130 dolayında vatandaşımız can verdi.
Kazalar neden oluyor...
- Araç kullanmasını bilmiyoruz, bilmediğimizi de bilmiyoruz.
- Yol yapmasını bilmiyoruz, bilmediğimizi de bilmiyoruz.
- Teknikle, bilimle dargınız. Kaderle ecelle barışığız.
- Trafik kontrolünü önemsemiyoruz.
Siz hiç il hudutları için rekor düzeyde kaza meydana geldiği için bir valinin, veya emniyet müdürünün sorgulandığını gördünüz mü?
Veya il sınırları içinde kazaları azalttığı için bir valinin veya emniyet müdürüne ödül verildiğini duydunuz mu?
Duyamazsınız
Halk trafik kazalarının kader ve ecel olduğuna inandırılmıştır.
Önümüzdeki bayram yollar yine kan gölü...
Çünkü kader...

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanı “Köprüden geçmeyen de para ödeyecek” diyor.
Bunun adı
“yap-işlet-devret” değil,
“yap-işlet- zararı devret” sistemi…

Akif Kökçe

ALTIN

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Kılıç, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda iyi sonuçlar elde eden atletizm milli takımını kabul ederek kutlamış. Fotoğrafa baktık. Bir siyahi atlet var, gerisi beyaz...
Yani hepsi bizim çocuklar. Oysa madalyaları siyah çocuklar yani Afrikalı atletler almıştı. Belli ki onlar memleketlerine gitmişler. Orada yaşıyor, yarışmadan yarışmaya Türk Milli Takım formasını giyerek piste çıkıyorlar. Çünkü dereceye girenlere Türkiye iyi para veriyor. Örneğin olimpiyatta altın madalya alırsanız 2000 altın var. Yaklaşık 1.5 milyon lira.
Kenyalısı, Habeşi altın için yarışıyor.
Bizim federasyon onları “Milli atlet” diye takdim ediyor. Ama onlar bakanı ziyarete bile gitmiyorlar.