Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugün Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı... Çanakkale’de kazanılan zaferler, dünya tarihinde eşine az raslanmış kahramanlık destanlarıdır. Fakir de düşse onurlu bir ulusun emperyalizmin tankına, topuna, gemisine teslim olmayabileceğinin ispatıdır. Bu toprağın insanları özgürlük ve bağımsızlık uğruna canını vermiş ama toprağını vermemiş, 250 bin şehidin kanı pahasına, emperyalistlere boyun eğmemiştir. Çanakkale’de deniz zaferinden sonra Mustafa Kemal’i tarih sahnesine çıkaran kara savaşları başlamış, bu savaşlar da yine saldırganların bozgunuyla sonuçlanmıştır.
Peki ülke bugün ne halde?
Balyoz komplosuyla başta Deniz Kuvvetleri olmak üzere tüm ordu çökertilmiş...
Küçük komşu Yunanistan’ın 16 adamızı işgal etmesine göz yumulmuş.
Mavi Marmara baskını sadece seyredilmiş... “Bundan sonra donanmamız Doğu Akdeniz’de kuş uçurtmayacak” efelenmesi lafta kalmış. Kıbrıs ile İsrail’in Ada’nın burnu dibinde petrol aramasına önce karşı çıkılmış sonra toz olunmuş.. Süleyman Şah Türbesi bırakılıp kaçılmış... Doğu’da meydan terör örgütüne bırakılıp asker kışlasına hapsedilmiş... Çözüm süreci adı altında ülke bölünme sürecine sokulmuş....
Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı kahramanı bir ülke tanınmaz hale getirilmiştir...
Buradan nereye gidilir? Herkes görüyor ama kimse korkudan söyleyemiyor..

Haberin Devamı

Bir bakış baktın!

Fetvalarıyla iktidara ve dindarlara yol gösteren ilahiyat profesörü Hayrettin Karaman, Yeni Şafak’taki yazısında diyor ki: “İnsan haklarına dayalı demokrasilerde bir kimsenin ateist ve eşcinsel olma ve bu oluşları savunma hakları varsa, böyle olmayanların da kendi değerlerine dayalı olarak ateistlere ve eşcinsellere “kötü bakma” hakları, hatta Müslüman iseler vazifeleri vardır. Bunlara kötü bakanlar davranışlarını hukuk çerçevesi içinde tuttukları sürece kınanamazlar ve kimsenin bu “kötü bakmayı” yok etmek için baskı yapma hakkı yoktur.”
Kötü bakma ile başlayacak eylemler hangi tartışmalara uzanır tahmin etmek zor değil. Bazıları belli ki çatışma istiyor.

Mini partiler

İletişim hocası Doç. Nuran Yıldız anımsatıyor: “Seçimlere girecek 31 parti var ancak medya sadece 4 partiyi yansıtıyor diğerlerini yok sayıyor.”
Gerçi bu 31 partinin çoğu naylondur. Ancak birkaç ciddi parti de mevcut. Medya bunlara kulak vermiyor. Sanki siyaset sahnesinin yeni görüşlere ihtiyacı yokmuş gibi...

Haberin Devamı

İNGİLİZ

Çanakkale savaşı sonunda istifaya mecbur kalan İngiliz Bahriye Nazırı yani Denizcilik Bakanı Winston Churchill yenilginin dünyada yarattığı sonuçları şöyle özetliyor:
“Yenilmez armadamızın üçte biri sulara gömüldü. Üçte biri kullanılamaz hale geldi. Başarısızlığımız savaşı 2.5 yıl uzattı. 8.5 milyon Avrupalının ölümüne neden oldu. Rusya’da komünistler yönetimi ele geçirdi. Bu olaylar vuku bulurken 30 milyon insan öldü. Biz Boğazı geçemeyince; Müslümanlar, diğer Asyalılar, Avrupa’nın ihtişamından şüphe etmeye başladılar. Biz Hindistan ve Pakistan’daki gücümüzü kaybettik, diğer Avrupalılar da sömürgelerindeki güçlerini...”

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını Atatürk’ü anmadan geçiştirmek
2023’te Cumhuriyet’in başına geleceklerin habercisidir…
Akif Kökçe

Haberin Devamı

GENÇ

Çanakkale Valiliği, 18 Mart’ta Çanakkale Anıtı’nı halka kapatmaya kalkıştı. Türkiye Gençlik Birliği’nin de direnmesiyle bu karar sonradan kaldırıldı.
Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 10 bin üniversiteli ve liseli genç bu sabah önce Bigalı köyüne ardından Conkbayırı’na yürüyecek. Conkbayırı’nda yapılacak törenin ardından 57. Alay Şehitliği ziyaret edilecek. Çanakkale Şehitleri Abidesi’ne gidilerek yürüyüş boyunca taşınacak dev top mermisi oraya bırakılacak...
Gençler yayımladıkları bildirilerde “Çanakkale zaferini anmak ve yaşatmak bizim için görevdir” diyor. Türkiye Liseliler Birliği de okullarında kutlamalar yapacak. Gençler Çanakkale’yi hiç unutmamalı...