Kakao'lu Gece Maskesi

4 Ağustos 2019

Size harika bir gece maskesi ile geldim… Umarım benim kadar seversiniz. En aşağıda faydalarını da anlattım. :)

Malzemeler:

- 1 Tatlı kaşığı kakao

- 1 Yumurta akı

- 1 Çay kaşığı karbonat

- ½ Çay kaşığı kırmızı pul biber (Hassas ciltler eklemek zorunda değil, biraz yakıyor)

- 4-5 Yaprak tuvalet kağıdı

Yazının Devamı

Yosunun Maskesinin Faydaları

22 Temmuz 2019

Adını sıkça duyduğumuz Yosun Maskesi yine çok yaygınlaşmaya başladı. Gratis ve Watsons'larda hazır maskelerini bulabilirsiniz. Peki yosun maskesinin nelere iyi geldiğini biliyor muyuz? Şimdi size bildiğim tüm faydalarını anlatacağım. :)

Öncelikle deniz yosunu içeriği bakımından kesinlikle kara yosunundan daha faydalıdır. Hücre yapılandırıcı özelliği ile hücreleri besleyerek yenilenmesine yardımcı olur. İçerdiği mineraller ile cildin bir çok ihtiyacına cevap verir. Uygulanan maskeler, genelde gece saatlerinde yapılması daha hızlı sonuç alınmasını sağlar.

Anti-aging özelliği vardır. İçerdiği E vitamini sayesinde cildin nem dengesini düzenler ve ilerleyen yaşlarda sarkma oluşumunu engeller. Aynı zamanda ergenlik dönemi kullanımında ciltteki sebumu dengelediği için aktif sivilce oluşumunun önüne geçer.

Çatlak ve selülit tedavilerinde harika sonuçlar elde ediliyor.

Her yaş grubuna uygundur.

Uygulama Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler:

- Maskeyi uygulamadan önce muhakkak cildinizin temizlenmiş olması gerekir.

- Yosun maskesinin hızlı kuruma özelliği old

Yazının Devamı

Bira Mayası Maskesi

28 Haziran 2019

Her cilt tipine uygun Bira Mayası Maskesi ile sizleri tanıştırayım :)

Aslında problemli ciltlerin özellikle akneye meyilli ve egzamalı ciltlerin bile rahatlıkla kullanabileceği harika bir maske.

İçerisinde beta glukan ve enzimler ile cilt üzerindeki alkali yapıyı destekler, 5.5 pH seviyesini dengeler. Ciltteki sivilceye neden olan bakterileri yok edip, cildi bebek gibi yapar.

Malzemeler:
- 20 gr toz bira mayası

Yazının Devamı

Nane ile Göz Bakımı

18 Haziran 2019

Nanenin cildimize ne kadar faydası olduğunu biliyor muydunuz?

Sağlık açısından bir sürü faydası olduğu gibi, cilt içinde faydaları derya deniz desek yeri olur. Hazır ya da ev yapımı maskelerde, günümüzde çok kullanılması yaygınlaşmasada cildimize olağanüstü faydaları var. Cildimizin ürettiği fazla sebumu (yağı) temizler, ölü hücrelerden arındırır ve cildi pürüzsüzleştirir.

Ben evde kendim hazırlayıp uyguladığım bazı maskelere naneyi de katıyorum. Ferahlık hissini yoğun bir şekilde hissetmenizi sağlıyor... Aynı zamanda cildi sıkılaştırıcı anti-aging özelliğe de sahip. Bu kadar zengin içeriğe sahip olması, gözle görülür sonuçları daha kısa sürede görmemizi sağlıyor.

Dışarıdan hazır kozmatik ürünler kullanmak yerinde, aşağıda paylaşacağım tarifi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Nane ile Göz Bakımı:

Bir cezvenin içinde bir bardak suyu kaynatıp, bir tatlı kaşığı kuru nane ya da 10 yaprak taze nane ekleyip demliyoruz. Ardından pamukla ıslatıp gözlerinizin üzerinde 2-3 dakika bekletiyoruz. Gözlerinizdeki dinlenmişlik ve ferahlık hissine doyamayacaksınız.

Ben bu tarifi evde haftada 2 gün uyguluyorum ve çok memnunum. Umarım sizler de keyifle uygular faydalarını

Yazının Devamı

Kalıcı Makyaj Kimlere Yapılmaz?

18 Mayıs 2019

Güzellik, bakım, maskeler artık hayatımızın olmazsa olmazları... Günümüzde artık bakımsız kimse görmüyoruz. Ve bu muhteşem bir şey kesinlikle! Kadın erkek gözetmeksizin herkes bakımını yapıyor... Bütçesi olanlar güzellik merkezlerine ya da kliniklere daha düşük bütçeye sahip olanlarda evlerinde doğal ev yapımı ya da hazır satılan evde kullanılmaya uygun ürünlerle bakımlarını yapıyorlar. Bir de kendimizin uygulayamadığı ama şu an en yaygın olan güzellik alanı da kesinlikle kalıcı makyaj.

Ne var ki burada malesef sektör biraz merdiven altına düşmüş durumda. Bu işin kesinlikle eğitim alan ve en en önemlisi hijyen kurallarına dikkat eden uzmanlar tarafından yapılmasını doğru buluyorum. Şimdilerde en çok rastladığım şey kuaförlerde, YouTube'dan izleyerek öğrenmiş ve -''Yaa ben bu işi yaparım çocuk oyuncağı'' diyen insanlar ve müşteri toplama amaçlı çok cüzi rakamlara bu uygulamaların yapılması.

Öncelikle bu uygulamalar deri altına yapıldığı için hijyenik ortamlarda yapılması gerekiyor. Fakat kuaför ve bu tarz yerlerde yapılan keratin bakımı, saç spreyleri gibi bir çok kimyasal olduğundan dolayı ayrı bir oda / bölmede yapılması gerekiyor.

Lütfen ama lütfen sertifikasını, daha

Yazının Devamı