Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İnsana benzeyen ve insan gibi hareket edebilen robotlara android denir. Başlık bu yüzden sizi korkutmasın. Android’den kastım Google’ın cep telefonu işletim sistemi. Son olarak SonyEricsson 2010’un ilk çeyreğinde piyasaya süreceği Xperia X10’da Android olacağını duyurdu. Android, Google’ın dijital dünyayı ele geçirme emelinin önemli bir adımı. Geçenlerde Google’ın cep telefonu kullanıcılarına bedava navigasyon hizmeti vereceğini duyurmuş; bu yüzden navigasyon cihazı üreten firmaların hisse senetlerinin birden inişe geçtiğini okumuştum. Evet, Google dünyayı ele geçirecek!


YENİ NANO’DA KAMERA DA VAR
iPod serisinin son üyelerinden yeni Nano artık kameralı, mikrofonlu ve radyolu. Müzik severler çektikleri videoları iPod Nano’dan izleyebilecek ve videolarını kolayca YouTube’a aktarabilecekler. Yeni iPod Nano, daha da genişleyen renkli ekranı (2.2 inç) parlak alüminyum - cam kasasıyla baştan aşağı yenilendi. iPod Nano aynı zamanda canlı duraklatma ve iTunes izleme özelliğine sahip dahili bir FM radyosu ve dahili bir adım-ölçer içeriyor.

BLUETOOTH HEADSET ORB
Bluetooth kulaklıklar kadınların gözde aksesuarlarından. Kulağımda sürekli bir kulaklık durmasını istemem. Ama bir kadın olsaydım, gerçekten kulaklara ve parmaklara şık bir hava katacak bu kulaklığa sahip olmak isterdim. ‘Bluetooth Headset Orb’un basic modelinin fiyatı 130 dolar.


YALANCININ MUMU

Android istilası

Ev partinize biraz elektrik vermeye ne dersiniz? ‘The Shocking Liar’ isimli bu zımbırtı, bir yalan testi işlevi görüyor. Elini zımbırtıya yerleştiren arkadaş, sorulan soruları yanlış yanıtladığı anda elektriği yiyor. Tabii üç kalem pilin sağlayabileceği oranda. İnternetten sipariş edebilecek bu aletin fiyatı yaklaşık 30 dolar. Ama gerekli mi? Hiç değil.

İLK KOL SAATLİ TELEFONU DENEDİM
LG, dünyanın ilk dokunmatik ekranlı, kol saati şeklindeki 3G telefonu LG GD910’u Türkiye’de piyasaya sürdü. Geçenlerde bana da denemem için bir tane gönder-mişler. Hemen pozisyonumu alayım; bu telefon bana göre değil. Rahat iletişim kurabilmek için bluetooth kulaklık gerekiyor ki; şık bir kulaklık olmasına rağmen hiç tarzım değil. Yine de etkileyici bir tasarım.
Dokunmatik ekranlı arayüzü ve video görüşmeleri için yerleşik kamerayla birlikte sunulan saat telefon, görüntülü konuşmanın yanı sıra bir cep telefonunun sahip olduğu tüm özellikleri içeriyor.