Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çocuk bakıcısı buzdolabı, iki kişinin aynı anda iki farklı kanal seyredebildiği TV, fazla yediğinizde uyaran çatal, su geçirmez cep telefonu ve daha birçoğu Las Vegas’ta düzenlenen CES 2013’te görücüye çıktı

Dünyada yılın en önemli teknoloji etkinliği sayılan Consumer Electronic Show (CES), Las Vegas’ta başladı. Firmalar ürünlerini fuardan bir gün önce medya mensuplarına tanıtmak için birbiriyle yarışırken, bizim payımıza Güney Koreli teknoloji devi Samsung düştü.
Samsung’un ‘kapalı gişe’ basın toplantısında, rakiplerinkinden 1 inç daha büyük 85 inç Ultra HD TV’si öne çıkan ürünlerdendi. Mevcut 1080p Full HD televizyonlardan 4 kat daha iyi bir çözünürlük sunan Samsung UHD TV, tasarımıyla da büyük övgü aldı. TV, 1080p görüntüyü UHD’ye yükseltme yeteneğine de sahip.

Haberin Devamı

GELECEĞİN DÜNYASI ŞİMDİ

OLED TV

Samsung’un Las Vegas’taki Basın toplantısına damga vuran ürün, iki kişinin aynı anda aynı ekrandan 1080p çözünürlükte iki farklı program izleyebilmesini sağlayan OLED TV oldu. LED TV’lerden 1000 kat daha hızlı 55 inç’lik OLED TV’nin çalışma mantığı gözlüklü 3D televizyonlara benziyor. Gözlüklerini takıp TV’nin karşısına oturan iki kişi istedikleri programı izleyip, kulaklık aracılığıyla yalnızca kendi programına ait sesi duyuyor. Bu gelişme, evlerde TV’nin tarihi kadar eski bir tartışmanın son bulması yönünde dev bir adım olarak yorumlanabilir.
Kullanıcıların en büyük şikayetlerinden biri, çağımız teknolojisinde, satın aldıkları TV’nin bir yıl sonra demode olması. TV’nin arkasında basit bir çıkar-tak hareketiyle değiştirilebilen evrim kiti (Evolution Kit), televizyonun teknik ve Smart Tv özelliklerinin evrim geçirerek güncel kalabilmesini sağlıyor.

Çocuk bakıcısı buzdolabı

Yeni Samsung T9000 LCD Buzdolabı kullanıcıların, ihtiyaçlarına göre soğutucu ve dondurucu alanlarını düzenlemelerine olanak sağlıyor. Üzerinde LCD ekranı olan buzdolabının alt bölümü, istenildiğnde buzdolabından derin dondurucuya dönüştürülebiliyor. İsterseniz uygulamalar sayesinde odasında uyuyan çocuğunuzu da mutfakta çalışırken gözünüzün önünde tutabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

GELECEĞİN DÜNYASI ŞİMDİ

3D fotoğraf makinesi

3D 1080p Full HD video kaydı da yapabilen dünyadaki ilk tek objektifli 3D fotoğraf makinesi sistemi NX300 de CES 2013’te tanıtıldı. NX serisinin yeni amiral gemisi retro tasarımıyla da çok beğenildi. 20,3 Megapiksellik APS-CMOS sensör, ISO100-25600 aralığı, Hibrit Otomatik Odaklama (AF) sistemi, 1/6000 saniyelik deklanşör hızı, saniyede 9 kare çekim modu, NX300’ün öne çıkan özelliklerinden. Smart Camera sınıfına giren NX300’le çekilen fcotoğraf wi-fi aracılığıyla anında paylaşılabiliyor.


AĞIMIZA TAKILANLAR

‘DUŞ GEÇİRMEZ’ CEP TELEFONU SONY XPERIA Z
Sony’nin yeni akıllı telefonu Xperia Z, neredeyse denizde yüzerken kullanılabilecek kadar su geçirmez. HDR video da çekebilen Xperia Z, bir metre derinlikte, 30 dakika su altında kullanılabiliyor. 5 inç’lik telefon, “küvette video keyfi” özlemi duyanlar için ideal.

“ÇOK YEDİN” DİYE UYARAN ÇATAL HAPIFORK
Bluetooth özellikli çatal, akıllı telefonlara uygulama aracılığıyla entegre şekilde çalışıyor. Çatalın kaç kez kaldırıldığının, çatalın ağıza götürülme hızının hesabını tutan Hapifork, titreşimle uyararak kullanıcısının fazla kalori almasını önlüyor.

PİYASANIN HERKÜL’Ü FT5
Lumix FT5, ister su altında deniz canlılarıyla yüzerken, ister sarp bir kayanın yamacından sarkarken, nerede olursanız olun mükemmel fotoğraf ve video çekimleri için güven veriyor. 13 metre derinlikte suya, 2 metre yükseklikten düşmeye, -10 derece soğuğa ve 100 kg. basınca dayanıklı tasarlanan Lumix FT5, piyasanın Herkül’ü olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

AFETLERE HAZIRLIKLI OLUN: GOAL ZERO YETI 150
Günümüz insanının en önemli sorunlarından biri sarj. Bir afet çantası mantığıyla yaklaşabileceğimiz Yeti 150, dizüstü, tablet ya da her neyse, cihazınıza defalarca sarj imkanı tanıyor. Zor günlerde en önemli dost olmaya aday Yeti 150, 400 dolar etiketle satılacak. Eğer güneş panelli versiyonunu isterseniz 200 dolar daha vermelisiniz. Güneşli havada 15 saatte hücreleri tam doluyor.

EFSANE GERİ DÖNDÜ; PENTAX MX-1
Pentax’ın 1970’li yılların izlerini taşıyan yeni retro modeli MX-1, tarzının yanı sıra 500 dolar (ABD fiyatı) gibi gayet erişilebilir fiyatıyla da dikkat çekiyor. 28-112mm f/1.8-2.5 lense sahip MX-1’in dijital zumu da, kapsama alanını katlıyor. Yukarı, aşağı ‘oynak’ 3 inç LCD ekran, kullanıcıya kolaylık sağlıyor. 12 megapiksellik CMOS sensör, Pentax’ın D-SLR’lerinde kullandıklarıyla aynı. Talepkar fotoğrafçılar, MX-1’in RAW’u desteklemesinden gayet memnun kalacaktır.

SİHİRLİ KÜP: ASUS QUBE
Google TV yardımıyla TV keyfini katlayan Asus Qube, Amazon, Netflix, YouTube ve daha birçoğundan 100 binin üzerinde TV programıyla filmi eve taşıyor; çok sayıda uygulama ve oyunu hizmetinize sunuyor. Uzaktan kumanda ve bir klavyeyle gelen Qube’a sesli komutlar ve el hareketleriyle de hükmedilebiliyor. Bir uygulamayla Android cihazınızı da uzaktan kumanda olarak kullanabiliyorsunuz.

NVIDIA’DAN EL KONSOLU: PROJECT SHIELD
Ekran kartı konusunda lider Nvidia sonunda uzun yolculukları eğlenceye dönüştürecek bir el konsoluna imza attı. Bataryası 10 saat dayanan Project Shield, cep telefonu ve tabletlerin ‘mütevazi’ grafiklerine karşılık yüksek kalitede grafik ve performans vaat ediyor.