Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Profesyonellerin ikinci kamerası


GF-1, test süresince Cadde ekibinin elinden düşmedi. İşte Cadde’den balıkgözü bir kesit: (Saat yönünde) Tuğba Şenol, Nevzat Akdere, Senem Aydın, İlhami Bilecen, İlknur Taş, (ortada) Gülüm Dağlı...

Panasonic’in test için gönderdiği Lumix DMC-GF1’i Cadde ekibi olarak bir aya yakın süre test ettik. Arkadaşlarımın görüşünü kısaca “Çok beğendiler” diye özetledikten sonra kendi görüşüm; “GF-1’in profesyonel fotoğrafçıların da ikinci bir makine olarak çantalarında taşımak isteyecekleri bir kamera olduğu” yönünde.
Her şeyden önce GF-1 Panasonic’in de geliştiricileri arasında olduğu ‘Micro Four Thirds’ sınıfı bir makine. Bu sınıfı profesyonellerin tercihi olan DSLR makinelerin minyatürize edilmiş hali diye tanımlayabiliriz. GF-1 değiştirilebilen objektif yelpazesinin genişliğiyle profesyonel arayış içinde olanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde, ki tüm Leica objektif familyası GF-1 ile uyumlu.
LCD ekranı parlak güneş ışığı altında biraz sıkıntı yaratıyor. Bu durumda makineyi ayrıca satılan elektronik vizörle genişletmek doğru tercih olacaktır.
Ele alındığında bir Leica hissi veren GF-1’in video özelliği de oldukça yeterli.

BiRKAÇ ÖZELLiK
Sensör: Live MOS 12 MP
Zum: Yok
Hafıza: SD/SDHC
Video: 1280/720 piksel, 60 fps