Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde 26 yıllık Demirtaş iktidarını devirerek rekor oy ile Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturan Mahmut Özgener, üyelerin oylarının hakkını vermek için gece gündüz çalışıyor. Mazbatasını alır almaz 25 yıldır yapılmayanı yapan Özgener, EBSO, İTB ve DTO İzmir Şubesi’nin bütün yöneticileri ile Ankara çıkarması yaparak, İzmir iş dünyasının birlikteliğini ve gücünü gösterdi. İş dünyasının bütün temsilcilerini karşısında gören Başbakan Binali Yıldırım da “Bu ekipten ‘özel’ İzmir projeleri bekliyorum” diyerek İzmir Milletvekili olarak duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara’da Başbakan Yıldırım ile yarım saat baş başa görüşen Özgener, İTO ile ilgili projelerine de destek almayı başardı. Yine Ankara’da İzmir’de seçimde değişen tek başkan olarak TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu ikna eden Özgener, üyelerin kullanacağı nefes kredisi için TOBB’dan 30 milyon TL’lik kaynak aldı. Altay Kulübü’nün ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski başkanı olan Özgener, İTO’nun başına da Ege Genç İşadamları Derneği’nin uzun yıllardır başarılı bir şekilde genel sekreterliğini yapan Prof. Dr. Mustafa Tanyeri’ni transfer ederek odanın kurumsallaşması yönünde de ilk adımını attı. Özgener’i önceki gün başkan olarak yer aldığı ilk Meclis Toplantısı’nda izledim. Oldukça sakindi. Sanki yıllardır İTO’yu yöneten bir başkan gibi kürsüde konuştu. Konuşmasını prompter’dan okuyarak yapan Özgener, Meclis üyelerinin pürdikkat kendisini dinlemesini sağladı.

Haberin Devamı

Vakfa özel bölüm ayırdı

Konuşmasının önemli bir bölümünü, konu ile ilgili yazışmaları okuyarak İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ayırdı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kuran vakfın, İTO’dan uzaklaştırılarak odanın seçtiği kişiler tarafından yönetilmesinin önüne geçilmek istendiğine işaret eden Özgener, bu oyunu da bozduklarını anlattı. Bunun için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yazı yazdıklarını ve bunun sonucunda da vakfın yönetim kuruluna seçilecek üyelerin bundan sonra İTO meclis kararıyla göreve getirileceği kararının kendilerine bildirildiğine dikkat çeken Özgener, Meclis üyelerinden alkış aldı. İTO’da olduğu gibi yine oda tarafından 1988 yılında kurulan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda da değişimi yaşama geçireceklerini ifade eden Özgener, “İTO Meclis Üyesi olup Vakıf Delegesi de olan 22 Meclis üyesi arkadaşımız ile birlikte 11 Mayıs tarihinde yapılacak İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda da değişimi gerçekleştireceğiz. Vakıf bünyesinde bir başarı hikâyesi olarak kurulan ve bugünlere gelen İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde de bu sayede değişim sağlanacak. Bundan sonra üniversiteyi de hep birlikte yöneteceğiz” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Görünen o ki, 11 Mayıs’ta İTO seçimlerinin ikinci raundu İTO Vakfı’nda yaşanacak. Meclis üyelerinden tam destek alan Özgener’in burada da olması gerektiği gibi, İTO Vakfı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni yeniden İTO’nun şemsiyesi altına alarak yeni ve daha güzel projelere imza atacağını düşünüyorum. Özgener’in ilk 10 günlük performansına baktığımda, İTO Başkanı olarak seçim öncesinde de söylediği gibi İzmir’de ses getiren önemli projelere imza atacağını şimdiden söyleyebilirim.