Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Sanayici ve işadamları Derneği’nin (İZSAD) önceki gün Tepekule Kongre Merkezi’nde genel kuruluna dernek üyeleri büyük ilgi gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESiAD Başkanı Fadıl Sivri, EGiAD Başkanı Aydın Buğra İlter başta olmak üzere birçok kurumun başkanı da genel kurulu izledi.
Başkan Hasan Küçükkurt, çok iyi hazırlandığı genel kurulda bütün üyelerin oylarını alarak 3 yıl daha başkanlık vizesi aldı.
Küçük-kurt’un başkanlığı sırasında yaptığı hizmetlerin gösterildiği film, bir kez daha bu koltukta oturarak derneğine hizmet etmesinin ne kadar doğru olduğunu anlatıyordu.
Küçukkurt’un yeni dönemde de hem dernek üyeleri hem de İzmir için güzel projelere imza atacağından hiç şüphem yok. Genel Kurulda konuşan Aziz Kocaoğlu, kürsüde söyledikleri ile iZSAD üyelerini duygulandırdı.
İZSİAD’ın diğer iş dünyası derneklerinden daha farklı bir yeri olduğunu anlatan Kocaoğlu, iZSAD üyelerinin büyük bir bölümünün kendi dişleri ve tırnakları ile şirketlerini sıfırdan var ettiklerini ve büyüttüklerini söyledi.
Bu çabalarından dolayı iZSiAD üyelerini kutladığını belirten Kocaoğlu, Türkiye ekonomisinin de cesur girişimciler sayesinde ayakta durduğunu vurguladı. Kocaoğlu’nun sözleri ile yaptığı bu jest salondan büyük alkış aldı. iZSiAD üyelerinin bundan sonra da bu sorumluluk ile kentlerine ve ülkelerine hizmet etmesi diliyorum.

Haberin Devamı

Otomotivcilerden Özgener’e destek

Mahmut Özgener, geçtiğimiz hafta düzenlediği bir toplantı ile İzmir Ticaret Odası Başkan adaylığını açıkladı. İzmir iş dünyasının gündemi bir anda bu seçimlere kilitlendi.
Özgener’in adaylığı büyük yankı uyandırırken, iş dünyası adaylığının ne kadar doğru bir karar olduğu düşüncesinde birleşti. Özgener’in adaylığı iTO yönetiminde de yankı buldu.
Artık değişimin gerekli olduğuna inanan Yönetim Kurulu üyeleri istifa etmeye başladı. Önümüzdeki günlerde yeni istifaların da gündeme gelebileceği konuşuluyor.
İTO seçimlerinde her dönem etkin bir şekilde yer alan Ege Otomotiv Derneği (EGOD) üyeleri de bu seçimde Mahmut Özgener’i destekleme kararı aldı.
Özgener’in otomotiv komitesinden Meclis üyesi olmak için yarışacak olması, ‘Otomotivci Başkan’ hayalı kuran dernek üyelerini heyecanlandırdı.
Kordon Yengeç Restoran’da bir araya gelen EGOD kurucuları ve mevcut yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönem Başkanı Mustafa İduğ’u iTO seçimlerinde koordinasyonu sağlamak için görevlendirirken, Özgener’e sadece otomotivde değil diğer komitelerde de destek olma kararı aldı.
EGOD üyeleri ile tanışan ve projelerini anlatan Özgener de destek için çok teşekkür etti.

Özgener, İTO üyeleri ve İzmir için ortak akıl, ekip çalışması, yerel ve merkezi yönetimle iyi ilişkiler kurarak katma değer yaratacak projeleri hayata geçireceğini söyledi.
Nisan ayında yapılacak seçimler oldukça hareketli ve sürpriz gelişmelere açık görünüyor.
Seçimin sonucunu bütün İzmirliler olarak heyecanla bekliyoruz.