Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Mahmut Özgener’in kaptanlığında kente değer katacak projeleri gündeme getiriyor. Geçen yıl Nisan ayındaki seçimlerin ardından kurumda yönetimle birlikte zihniyet değişimi de yaşandı. İzmir’in bütün kurumlarıyla işbirliği, ekip çalışması ve kente uzun vadede kazandırılacak projelerin hayata geçirilmesi için sergilenen çaba gerçekten takdire değer. Turizm konusunda da yapılan çalışmalar, uzun vadede kent ekonomisine büyük katkılar sağlayacak nitelikte. Bu konudaki çalışmaları da Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, büyük bir başarıyla gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Aile olarak, kent turizmine kazandırdıkları eserlerle takdir gören, İzmir’in önde gelen iş insanlarından Özkardeş’le geçtiğimiz günlerde İzmir turizmi üzerine sohbet ettim. Özkardeş, öncelikle İzmir Ticaret Odası olarak kentte turizmle ilgili doğru çalışmalar yapan bütün kurumlarla bir araya gelerek kent turizminin geleceği için bir yol haritası çizeceklerini ve bu doğrultuda adımlar atacaklarını belirtiyor. Ege Bölgesi’nin turizm açısından Türkiye’nin diğer bölgeleriyle karşılaştırıldığında geride kaldığına işaret eden Özkardeş, İzmir’in mevsimsel kısalığı, sadece ‘deniz, kum, güneş’ üzerine kurulu olması, şehrin çekim alanlarının yeteri kadar geliştirilmemiş olması ve elde olanların da iyi pazarlanamamasının büyük bir eksiklik olduğuna vurgu yapıyor.

İzmir, üst lige çıkmalı

Oğuz Özkardeş, üzerinde yoğunlaştıkları ve yapılması gereken çalışmaları ise şöyle özetliyor: “Kruvaziyer gemilerin tekrar İzmir’e gelmesi için İZTO olarak çalışıyoruz. Gelen turistlerin kentte daha uzun süre kalmaları için cazibe alanları oluşturulması gerekiyor. Kongre, sağlık ve fuar turizminin geliştirilmesi de şart. Adnan Menderes Havalimanı’nın yurt dışı uçuşlar açısından mümkünse aktarma merkezi (HUB) olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda bakanlıkla görüşmeleri daha da yoğunlaştıracağız. Bütün dünyada uygulanan, şehrin turistik cazibe merkezlerini tanıtan kartlar hazırlanması için de çalışacağız.” Özkardeş’in İzmir turizmiyle ilgili tespit ve çözümleri çok yerinde. Kendisi, sektörün içinden gelen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u da İzmir için bir şans olarak görüyor. Sektörde güç birliğinin oluşturulması ve Ankara’ya da sesin daha güçlü duyurulması halinde İzmir turizminin daha da gelişmesi ve kente daha çok katkı sağlamaması için hiçbir neden yok. Bunun için de Özkardeş gibi proje üretmesini bilen, ekip çalışmasına inanan ve çözüm odaklı iş insanları büyük bir şans. İzmir’in bu şansı iyi değerlendirerek, turizmde bir üst lige çıkacağına inanıyorum.