Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yavuz Bingöl’ün ‘Türkülere özgü’ başka yerde duyama-yacağımız tweet’i bence yanlış. Çünkü ‘Anneler Günü’nde edilecek laf değil. Öte yandan duyulmamış bir şey de değil, bilindik...

‘ANAN’ TARTIŞMASI YANLIŞ MI

Yavuz Bingöl’ün ‘Anneler Günü’nde Twitter’a yazdığı “Baban ‘belki’ babandır ama anan anandır. Anneler gününüz kutlu olsun” tweet’i üzerine ortalık karıştı, sanatçıya toplu şekilde saldırı başladı!
Bingöl’ün yaptığı doğru mu, yanlış mı? Yanlış çünkü bu Anneler Günü’nde edilecek laf değil! Öte yandan duyulmamış bir şey de değil; bilindik, ‘Türklere özgü’, başka yerde duyamayacağınız laflardan biridir. Ve tabii bütün anneler üzerine alınacak gibi bir durum da yok; yarası olan gocunur, olmayan güler geçer! Espri anlayışı diye bir şey yok mu abicim?!

Haberin Devamı

Ordular halinde savaş!
Twitter’da ‘sanatçılara saldırmak’ alışkanlık haline geldi; önüne klavyeyi alan aslan parçası kesiliyor! En çok da Fazıl Say‘a yapıyorlar bunu. Say’ın aykırı düşünceleri olabilir, bazılarını (hatta birçoğumuzu) kızdırabilir, ama neticede o yaratıcılığı olan, dünya çapında bir sanatçı, kafası sıradan insanlar gibi çalışmıyor, onu normal insanlarla aynı kefeye koyamazsınız!
Ordular halinde savaş açmak yerine onu olduğu gibi kabul etsek, siyasetçisine kadar herkes üzerine çullanmasa da ‘sanatını, dehasını’ takdir edip adama huzur verilse ne olurdu?

OLMUYOR CEM ÖZER!
Önce İvana Sert‘e “Bunun gibiler Laleli’de Aksaray’da çok var” gibi asla kabul edilemeyecek kadar ağır bir laf attı ve çok ayıp etti; ardından Anneler Günü’nde ‘vaktini pilates’le geçirip, çocuklarının çilesini dadıya çektiren ve dadılara fırça atan’ annelerden bahsederek dadısıyla sorun yaşayan Ebru Şallı’yı hedef aldı, Yavuz Bingöl’ün olay olan ‘Anneler Günü’ kutlamasına da cevap verdi.
Cem Özer, insanlara eleştiri oklarını saplayarak gündeme gelmeyi eskiden beri iyi bilir, ama artık yıllar geçti, program yapmaya her niyetlendiğinde bu yöntemi seçmekten vazgeçmeli.

‘SURViVOR HASAN’ NEDEN GÖNÜLLÜ?!
Survivor’da Nihat taraftarı olan birçok kişinin aksine benim favorim Hasan Yalnızoğlu. Hasan’ın ‘Gönüllüler’ takımında yarışmasına fena takığım. 85 ülkede milyonlarca kişinin izlediği ve hayran kaldığı, Anadolu kültürünü tüm dünyaya tanıtan ve ayakta alkışlanan ‘Anadolu Ateşi’nin baş dansçısı olarak görev alan; Anadolu Ateşi’ni bilen ve izleyen herkesin tanıdığı bir yüz olan başarılı dansçı neden ‘Ünlüler’de değil de ‘Gönüllüler’de yarışıyor, anlamak mümkün değil. (Zamanında Kenan İmirzalıoğlu’yla aynı puanı almasına rağmen ‘Best Model’da ikinci seçilmesi gibi bu da bir haksızlık.)
Hadi diyelim ki bütün bu ‘dünya çapındaki’ başarısına rağmen yeterince ünlü bulmadınız onu; Eee o zaman kimdir nedir bilmediğimiz, ‘Yok Böyle Dans’a katılana kadar ‘hiç kimsenin tanımadığı’ Almeda neden ‘Ünlüler’de? Bu sorunun cevabını bir türlü bulamıyorum, sinir olup duruyorum.