Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni yıla sayılı günler varken, geride kalan koca senenin değerlendirmesini yapmadan olmaz! Geçtiğimiz her gün yaşanan her tecrübe bizi ister istemez olgunlaştırıyor, yeniliyor. Hayatta yapmak ve yapmamak gerekenler listesi de iyi-kötü tüm tecrübelerle şekilleniyor.

Benim ‘2017’den öğrendiklerim’ listem şöyle... Bakalım siz de kendinizden bir şeyler bulacak mısınız?

İlk seferde hata, ikincide aptallık: Aldığın bir karar yanlış çıkabilir, inandığın bir yol seni hataya sürükleyebilir, kusursuz değiliz neticede. Ama aynı hataya ikinci kez düşmek, net aptallıktır. Bile bile ladestir.

Haberin Devamı

İkinci şansa hayır: Defalarca şahit oldum ki, bu hayatta hiç kimseye ikinci bir şans vermemek lazım. İkinci şansı vermek, ‘Hadi gel de bana yaptığın yanlışlara yenilerini ekle’ demektir. Sonra ‘Vay ben seni affettim de, sen yine beni üzdün’ diye hayıflanmanın alemi yok, bir kere yapan yine yapar!

Huzur, huzur, huzur: Seneleri devirdikçe, bu kelimenin önemini daha da iyi anlıyor insan. Sahip olduklarına şükredip, huzurunu bozan olay ve insanlardan kendini soyutlayacaksın ki, hayat daha kolay aksın.

Duygusallık değil mantık: Bir Balık burcu olarak duygusallığın zirvesindeyim ve hâlâ mantığımı duyguların önüne koymayı öğrenmeye çalışıyorum. Rahmetli dedeciğimin öğüdündeki gibi: “Duyarlılık çok iyidir ancak akıl ölçüsü içinde olmalıdır.”

En büyük mesai kendine: Bir hipnoz uzmanı, yaptığımız görüşmede şöyle dedi: “Sen kendine iyi bakacaksın, iyi olacaksın ki, hem sevdiklerine hayrın dokunsun, hem de onlar seni iyi gördükçe mutlu olsun.” Hayatın koşturmacası içinde çoğumuz kendimizle ilgilenmeye vakit ayırmıyoruz. Mutlaka fırsat yaratıp, mesai harcamalıyız.

Sporsuz asla: 2017, hayatım boyunca spor yapmayı en çok ihmal ettiğim sene olabilir! Spor yapmadıkça tatsızlaştığımı bilmeme rağmen, erteleme haliyle geçirdim yılı. Birkaç gündür spora ve sağlıklı beslenmeye geri döndüm, dev bir pozitif enerji var içimde! Sadece fit olmak adına değil, mutlu olmak için de spor hayat rutinimize girmeli.

Görünüşe aldanma: Yere göğe koyamadığım iki arkadaşımın ayrı ayrı büyük kazıklarıyla sınandım bu sene. İnsan böyle durumlarda hatayı karşısındakinde buluyor ama düşününce en büyük hata bendeymiş! Dostluk yine dedeciğimin dediği gibi, deneyimlerden sonra kurulmalıymış. Herkesi kendin gibi sanıp, görünüşe aldanmayacaksın!

Haberin Devamı

Bugünü kaçırma: Hedeflere odaklanınca bugünün tadını çıkarmayı unutuyoruz. Oysa vakit çok hızlı akıyor, geri dönüşü yok. Her anın kıymetini bilmek, sevdiğin insanlarla, ailenle güzel anılar biriktirmek her şeyden kıymetli...