Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıllar geçtikçe bayramlara dair birçok güzel gelenek kaybolup giderken, ‘trafik kazalarındaki acı bilanço’ geleneğimiz ise tam gaz devam ediyor maalesef! Yine yollar kan gölüne döndü, çok sayıda kişi hayatını kaybetti, aileler yok oldu, hastaneler yüzlerce yaralıyla dolup taştı ve kaza haberleri gazete sayfalarına sığamadı. Her bayramda aynı şeyi yaşıyoruz ve
bunun katiyen önüne geçilemiyor.

Ya bayram tatili günlerinde trafik denetimleri çok sıkı tutulmalı ve kurallara uymayanlara bugünlere özel çok yüksek para cezaları getirilmeli. Ya da en iyisi; bayramda özel araçla şehirlerarası yollara çıkmak
yasaklansın yahu!

Haberin Devamı

Herkes toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalsın, otobüs sürücüleri de direksiyon başında uyuya kalmayanlardan seçilsin! Her seferinde bu acı tablonun yaşanmasından iyidir.

Aynı motor üzerinde beş kişi

Edremit- Ayvalık yolu üzerinde kırmızı ışıkta dururken hemen yanımızdaki scooter motora ağzım açık bakakaldım. Baba motoru kullanıyor, önündeki boşlukta oğlu ayakta yolculuk ediyor, arkasından küçük kızı beline sarılmış oturuyor.

En arkada ise anne ve kucağında bebeği! Hiçbirinde kask, dizlik falan olmadığını söylememe gerek yok sanırım. Bu resmen intihar etmektir. Sonra da trafik kazasında yok olan aileleri duyuyoruz işte. Diyecek söz bulamıyorum yeminle.

BAYRAMLARIN ‘ACI BİLANÇO GELENEĞİ’ BOZULMUYOR
TARKAN’IN ÜNLÜ GAFI ŞİMDİ MODA OLDU!

Yıllar önce Savaş Ay’ın kendisine uzattığı mikrofona “Çişim geldi” diyen Tarkan çok eleştirilmiş, çok ayıplanmıştı. Bu gaf uzun süre büyük olay olmuştu. Öyle ki, Ahmet San’ın bir televizyon programında anlattığına göre; o dönem Tarkan çok utandığı ve üzüldüğü için mesleğini bırakıp Almanya’ya dönmeyi bile düşünmüş.

Eskiden Tarkan’ın başını epey ağrıtan bu cümleyi şimdilerde yine duymaya başladık ünlülerden. Magazin muhabiri arkadaşlar fotoğraflarını çekerken, önce İrem Derici söyledi, birkaç gün sonra da Aslı Orcan...

Ve gördük ki, cümle aynı olmasına rağmen artık pek bir tepki ve eleştiri almıyor, üzerinde durulmuyor bile. Yani değerlerimiz zaman geçtikçe fazlasıyla değişiyor, üzücü.

Haberin Devamı

HEM KENDİ, HEM AMACI GÜZEL...

BAYRAMLARIN ‘ACI BİLANÇO GELENEĞİ’ BOZULMUYOR

Kankam Zatto, Kapadokya’da Cappadox Festival’e gittiğinde el yapımı, clutch tarzı örgü bir çanta hediye almış bana. Çantanın içinde geldiği torba bile özenle hazırlanmış, bayıldım. Sizlerle paylaşmamın esas sebebiyse içinden çıkan bilgi kartı... “Yöre kadınlarının üretime aktif katılımını teşvik etmek için bu proje başlatılmıştır. Tüm ürünler bölge kadınlarının el emeğiyle yapılmıştır” yazıyor. Yani Too Baggy marka çantaların hem kendileri, hem de amacı çok güzel... Instagram sayfasına bir bakın derim.