Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Temmuz ayındaki büyük Ege depremini Bodrum’un göbeğinde yaşadım, İstanbul’a döndüm kafamıza taş yağdı, ortalık sular altında kaldı! Tekrar Bodrum’a geldim, ilk gün 10 parmak yağmur yağdı, sonra da çalar saat niyetine sabahları hepimizi yataktan fırlatan depremler başladı! Doğal afet nerede ben orada yani, ya da tam tersi! Ege depremlerini millet geyiğe vuruyor artık, o kadar sıklaştı ki!

- Deprem testini geçen Bodrum halkı, Japon vatandaşlığına hak kazandı!

- Bodrum’da alarm kurmuyoruz, sabahları rutin olarak deprem olur ve uyanırız.

Haberin Devamı

- Fay hatları da tatil için Bodrum’u seçmiş, ne var bunda?

- Depremin şiddetini bile anlıyoruz artık, Richter ölçeğine döndük!

Hani belki ti’ye alarak korkumuzu bastırmaya çalışıyoruz ama; Gülben Ergen’in yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’le yaptığı röportaj aklımdan çıkmıyor. Görür; Marmara’da 250 yılda bir 7 şiddeti üzerinde deprem olduğunu ve o 250 yılın 2016-2017’de dolduğunu, İstanbul depreminden kaçış olmadığını söyledi. Korku filminde gibiyiz, Allah yardımcımız olsun çünkü önlem namına pek bir şey yok ortada!

TEK ADAYIM VAR: EDİS!

DEPREM GEYİKLERİ

Manga grubunun sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, “Yeniden Eurovision’a katılacağız” diye heyecan yaptık. Hemen “Kim gitsin?” tartışmaları başladı ama Bekir Bozdağ’ın “Bu yönde bir çalışmamız yok” açıklamasıyla hevesimiz kursağımızda kaldı. Ben de Edis’in bizi temsil edeceği bir Eurovision’un hayalini kurmaya başlamıştım oysa ki. Son zamanlarda gözümüze sokulan ‘balon yıldızcıklar’ın aksine her hücresiyle gerçek bir star Edis. Son şarkısı ‘Çok Çok’un klibini her izlediğimde, “Aramızda bir dünya starı varsa o da Edis’tir” diyorum... Eurovision’da sesi, dansları, enerjisi, ışığı ve yakışıklılığıyla nasıl da herkesi hayran bırakıp bizi gururlandırırdı. Ahh be!

Dikkatinizi çekiyor mu bilmem; Edis ‘Çok Çok’la bütün listelerin zirvesinde olmasına, şarkısı her yerde gümbür gümbür çalmasına rağmen çıkıp da kendini bir kere bile övmedi. Başarısına başarı katarken gayet mütevazı davranıyor. Önümüzde Edis gibi bir örnek varken, sahte YouTube tıklarıyla ego patlaması yaşayan bazı yeni şarkıcılara tahammülüm yok, kimse kusura bakmasın!

Haberin Devamı

ACILI BİR ANNEYE BU YAPILMAZ!

Genç yaşta kaybettiğimiz Barış Akarsu’nun annesinin evine hırsız giriyor, Sanatçının tüm ödüllerini ve takılarını çalıp gidiyor. Haberi görünce gözlerim yaşardı ya, bunu yapan insan olamaz. “Ben o hatıralarla dik duruyordum” diye ağlıyor anne Hatice Akarsu. O takıların, o ödüllerin öyle büyük maddi bir değeri de yok. Ama acılı anne için manevi değerlerine paha biçilemez. İnsafsızlar Allah’ınızdan bulun!