Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

EDİS’İN OTOBÜS YOLCULARINA DEV SÜRPRİZİ
"Yeni Tarkan diyorlar ona, kişisel benzerlikten değil, ‘Star olunmaz, star doğulur’ tezinin canlı kanıtlarından olduğu için... Edis’in ‘Benim Ol’ şarkısı hepimizin dilinde, tüm müzik listelerinin zirvesinde. Sesi, dansları, havası, tarzı, fiziği, enerjisi ve müzisyen kimliği derken tepeden tırnağa her şeyiyle star ışığı saçıyor! Geleceğin en gözde popstarlarından olacağı çok net!”... 2015’te hayatımıza fırtına gibi girdiği günlerde onunla yaptığım ‘İşte popun yeni yıldızı’ başlıklı röportajıma bu satırlarla başlamıştım...
Geçtiğimiz çarşamba akşamı Mastercard-Edis iş birliğinin tanıtımı için Soho House’da yapılan özel partide, Edis’i sahnede izlerken o röportajımızı düşündüm. Kariyerindeki ilk gününden bugüne doğru, sağlam adımlarla, dünya standartlarında ve kendine has işlere imza atarak, Türkiye’nin en sevilen popstarları arasına adını yazdırdı. Onu en başından beri aşırı seviyorum ve çok takdir ediyorum.
Üstelik yıllar önceki röportajımızda; “İleride büyük bir popstar olduğunda burnun büyür mü dersin?” soruma verdiği; “Hayatım boyunca egolarıma yenik düşmedim. Tabii ki sevilmek insana mutluluk veriyor ama bunu kibire dönüştürmek bana göre değil. İleride daha özgüvenli görünebilirim ama asla kibirli olmayacağım” cevabına da hep sadık kaldı. Bu özelliği, Edis’i hepimizin gözünde daha da özel kılıyor.

Haberin Devamı

Fark yaratan iki marka
Mastercard’la olan iş birliğine dönersek, çok sürprizli ve sıra dışı bir ortaklığa imza attılar. Kaliteli ve fark yaratan iki markanın buluşması heyecan verici! Markanın, Bernaylafem organizasyonunda gerçekleşen tüm davetlerine cidden koşarak gidiyorum. Her seferinde büyüleneceğim şeyler olacağını biliyorum çünkü! ‘Toplu Ulaşımda Temassız Mastercard’ projesiyle artık şehir içi yolculuklarda ödemeler, temassız özellikli Mastercard banka ve kredi kartlarıyla yapılabiliyor; ki bu hayatımızı fazlasıyla kolaylaştıracak bir gelişme. Bu yenilikçi projenin duyurusu için Edis; ‘Paha Biçilemez Bir Şey Başlat’ isimli, dinlediğiniz anda dilinize dolanan (O günden beri durmadan mırıldanıyorum!), çok enerjik ve keyifli bir şarkı hazırlamış. Yine kendisinden beklenen mükemmeliyeti yaşatıyor bize.
Klip apayrı bir olay! Bindikleri belediye otobüsünün video için önceden hazırlanmış olduğundan bihaber yolcular, kapüşonuyla yüzünü gizleyerek otobüse binen ve temassız Mastercard’ını okuttuktan sonra bir anda şarkısını söylemeye başlayan Edis’i görünce, tabii ki şoka giriyorlar! İşin içine ışıklar ve dans şovları da girdiğinde, yolcuların yüz ifadelerini görmeniz lazım! İlk şoku atlattıktan sonra ona eşlik ediyor ve eğleniyorlar. Sonuçta ortaya; çok yaratıcı, özgün ve yolcuların gerçek tepkilerine şahit olduğumuz bir klip çıkmış, mutlaka izleyin. Tanıtımda otobüsün içini dekor olarak sahneye taşımışlardı. Edis ve dansçıları klipteki performanslarını o gece de sergiledi.
Markanın yeni projesine de, şarkıcıyla olan iş birliğinden doğan harika şarkı ve klibe de tek kelimeyle bayıldım!