Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Birden fazla engeli bulunan ve hayata tutunmak için özel eğitim görmesi gereken çocuklar onlar... Kendi başlarına yemek yemeleri, musluğu açmaları ve birey olmaları, yani temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için doğru okullarda, özel araç gereçlerle eğitim görmeye ihtiyaçları var. Hali hazırda az sayıdaki özel eğitim merkezlerine ancak maddi durumu iyi olanlar gidebiliyor. Ve çok engelli çocuklarla iletişim kurmak, onlara yardım etmek zor olduğundan, bu konuda bilgi yetersizliği bulunduğundan maalesef pek destek göremiyorlar.

Haberin Devamı

Aralarında gazi çocukları da bulunan 117 ihtiyaç sahibi öğrencinin eğitim masraflarını karşılayan Yakamoz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, bu kez Türkiye’de daha önce el değmemiş olan ‘Çok Engelli Projesi’ni hayata geçiriyor. Amaç, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı rehberlik merkezlerine gerekli olan tüm ekipmanı sağlamak.

Dernek, 16-17 Nisan tarihlerinde Zorlu PSM’de ‘Anneler Günü Kermesi’ düzenliyor. Saba Tümer’den Pınar Altuğ’a kadar birçok ünlü isim, kendi markalarının standlarının başına geçip, projeye destek verecek. Moda tasarımcısı Zeynep Tosun ve sağlıklı yaşam uzmanı İlker Çağlayan, konuşmacı olarak katılacak. Kapı girişi 20 TL ve elde edilen gelir, ekipmanların alınması için harcanacak. Bu özel çocuklarımızın zor hayatlarına ışık tutmak için Zorlu’da buluşalım dostlar!

BİR KISA MESAJLA YUVA BAĞIŞI...

Bir başka anlamlı proje ise ‘Bizim Hikaye’ dizisinin konusundan yola çıkan FOX’tan... Hazal Kaya ve Burak Deniz’li billboard’lara etrafta denk gelmişsinizdir. ‘El Ver, Hayata Atılsın’ sloganlı proje, Koruncuk Vakfı’nın desteğiyle büyüyen çocukların, korunma desteği sona erdikten sonra hayata güvenle atılmaları için, onlara yuva olacak evlerin inşa edilmesini hedefliyor. KORUNCUK yazıp, 4717’ye SMS atmanızla toplanacak bağışlar, çocuklara yuva olarak geri dönecek. Reyting gücünü böyle hayırlı bir iş için kullanan diziye ve kanala tebrikler.

BU DA PATİLİ DOSTLARA DESTEK!

Ziyaretçilerin evcil hayvanlarıyla girebildiği Maltepe’deki hayvan dostu Hilltown AVM, yarın 14.00-18.00 saatleri arasında ‘Pati Fest’ düzenliyor. Patili dostlarınızla katılabileceğiniz etkinlikte, eğlenceli vakit geçirirken, Kurtköy’deki sokak hayvanlarının karnının doymasına vesile olabilirsiniz. Hayvanlardan bahsetmişken, içeri girip sucuk çalıyor diye sokak kedisini küçücük kafese tıkıp, öylece bırakan Bodrum’daki süpermarket yetkilileri, vicdanınız olmadığı gibi, mantığınız da yok!