Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hande Ataizi günlerdir manşetlerde. Oyunun başarısını öne çıkarmak yerine cüretkar sahnelerden bahsediliyor sadece. Ve tiyatro emektarlarına ayıp oluyor!


Yastıklar havada uçuşuyor, birbirlerine hırsla kafa göz dalıyorlar, adam kadını oradan oraya savuruyor, kadın adamın hassas yerlerine vuruyor tüm gücüyle, eline kocaman bir abajur geçirip kovalıyor sevdiği adamı! Bu kavga sahnesi beni gerçekten gülmekten yerlere düşürdü. (Adeta erkek arkadaşımla kendimi gördüm!) İşte tutkunun, gerçek aşkın ve dolayısıyla da kıskançlığın olduğu yerde kavga da böyle şiddetli oluyor. (Evet ben de tutkulu aşkı bulmuş bir Hayalet’im ama özenmeyin fena yorucu!)
Cihan Ünal ve Hande Ataizi’nin birbirine deliler gibi aşık ama bir arada olamayan, bir an aşktan ölürken bir an birbirini öldürmek isteyen bir çifti oynadığı ‘Özel Hayatlar’ oyunundan bahsediyorum.

Haberin Devamı

Oyun seksi fotoğrafların gölgesinde kaldı
Gala gecesi sohbet ettiğim birçok kişi, bu kadar çıplaklığı tiyatro sahnesi için çok fazla olduğunu, ‘magazine oynama’ çabası sezdiklerini söylediler. Hatta “Cocuğumla gelmeseydim keşke” diyeni bile duydum. Nitekim her yerde boy boy fotoğrafları çıkmakta Hande Ataizi’nin, bu kadar soyunmasaydı yine de manşetlerde olabilecek miydi acaba?
Halbuki ortada ne büyük emek ve ne kadar değerli isimler var. Oyunu Türkçe’ye çeviren ve genel sanat yönetmenliğini yapan Gencay Gürün, hem yöneten hem oynayan usta sanatçı Cihan Ünal, diğer rollerde Şencan Güleryüz ve Burcu Kazbek... Keyifle izlenecek, yer yer gülmekten koltuktan düşülecek bir oyun sahneleniyor ama tek bahsedilen Hande Ataizi’nin “Oyunculukta sınır tanımam” cümlesinin nasıl da arkasında durduğu! Keşke işin cüretkarlık kısmında ipin ucu kaçmasaydı da bu güzel oyunun önüne geçmeseydi.
Bu deli dolu, birbirine hem aşık, hem nefret duyan, başkalarıyla evlenip unutmayı deneseler de birbirlerinden vazgeçemeyen çiftin komik hikayesini kaçırmayın! Ama bol öpüş, koklaş ve çıplaklık sahnesine de hazır olun! Çok güleceksiniz!

‘Kadın ile Memur’
Geçen yazımda gidilecek tiyatro oyunları listemi paylaşmıştım. Şimdi sırada yine büyük ustalardan Oya Başar‘ın ‘Kadın ile Memur’u var, bu güncel siyasi komedinin de Cem Yılmaz’ı aratmadığını söylüyorlar. Yarın saat 15:00‘da BKM’deyim. Beklerim efenim!

En Sevdiğim DiZi Karakterleri Listesi-1:
1- Osman- ’Öyle Bir Geçer Zaman Ki’
: Arkadaşlar inanın Osman’la ilgili hislerimi, ona olan sevgimi anlatacak kelime bulamıyorum. Bazen “Kendi çocuğum olsa bu derece sevebilir miyim?” diye düşünürken buluyorum kendimi, siz hesap edin! Gülüşü, ağlayışı, bakışları, her hareketi beni benden alıyor. Allah nazarlardan saklasın, bu dünyadaki gelmiş geçmiş en lezzetli çocuk kesinlikle Emir Berke Zincidi. Kardeşim Kuki’ye göre anne ve babası daha fazla çocuk yapmalı, neslimizi güzelleştirmeli!
2- Mukaddes Yenge- ’Fatmagül’ün Suçu Ne?’: Evet hepimiz deli oluyoruz Fatmagül’e yaptıklarına, bütün o entrikacı hallerine ama öte yandan bir o kadar da tatlı ve izlemesi keyifli bir kadın Mukaddes Yenge. O işveli halleri, eteğini kıvırıp oturuşu (gerçi oturma şekline tepki gösteren de var ama bunun karakterin bir parçası olduğunu anlamamaları çok acı!), kocasını azarlayışı, her şeye maydanoz oluşu... Ben bu kadının her mimiğine, her hareketine bayılıyorum. Esra Dermancıoğlu büyük bir başarı abidesidir benim gözümde, hayalinin peşinden giden azimli bir kadın; helal olsun, “Aman geç kaldım, aman hayalimi gerçekleştiremedim” diye sızlanan herkese örnek olsun!
3- Hürrem- ’Muhteşem Yüzyıl’: Ülke genelinde kopardığı büyük fırtınayı bir kenara koyun, esas erkekler nem kapmaya başladı bu diziden, kadınlar Hürrem Sultan taktiklerini öğrenecek diye! Hürrem rolündeki Meryem Uzerli döktürüyor. Hürrem’in gözü karalığını, “Sülüman” diye diye Sultan’ı nasıl kendine aşık ettiğini izleyin kızlar... Ders niyetine!