Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu güneşi görünce, ailece sokağa döküldük. Bebek Divan’ın lezzetli yemeklerine, Boğaz’a nazır atmosferine, özenli servisine oldum olası bayılırım. İlk kez kahvaltıya gittim, onun da tadı damağımda kaldı. Masayı bir donatıyorlar ki aman diyorum! Dışarıda oturunca denizin üstünde de değil, sanki içindeymiş gibi hissediyorsunuz, konumu öyle güzel… Aşırı keyif alınca beş saat falan oturduk, hafta sonu rotası olarak favorim…
Kanyon AVM’de sinemanın içinden girilen Suvla’ya ilk defa gittim. Bunca zamandır keşfetmemiş olmam şaka gibi! Levent’te içimi kıyan bina yığınının arasında gizlenmiş, bol yeşillikli kuytu bahçesi şehrin ortasında şehirden kaçmak için bire bir. Suvla Şarapları’nın restoranında şarap içmek isterseniz, önce tadım yapıp karar verebiliyorsunuz. Açık mutfakta pişen yemekleri de, atıştırmalıkları da pek leziz… Özellikle sinema öncesi ideal.
Geçtiğimiz akşam Arnavutköy sahilindeki balıkçılardan birinde yoğun lağım kokusu eşliğindeki yemeğimize de değinmek istiyorum! İşletmelerin kabahati yok tabii ama yığınla para verip baş döndüren bir kokuda oturmak korkunç. Bunun bir çözümü olmalı! Yazık güzelim Arnavutköy’e…

GRAMMY’E
GERİ SAYIM…

Dünya çapındaki ödül törenlerini canlı izlemenin tadı başkadır, sonradan izlemeyi hiç sevmem, anı kaçırmamak lazım! 61’inci Grammy Müzik Ödülleri’nin Los Angeles’ta gerçekleşecek dev törenine saatler kaldı. Tüm dünyayla aynı anda takip etmek için tek yapmamız gereken kahvemizi alıp, koltuğa kurulup, Power TV’yi açmak! Yarın gece saat 03.00’ten itibaren, Power FM’in tüm DJ’lerinin de yorumlarıyla ekranda olacağı Grammy canlı yayını Power TV’de.
Vakko’nun katkılarıyla yayınlanacak olan dünyanın en prestijli müzik ödüllerinde aklımdaki adaylar ödül alacak mı, nasıl sahne şovları izleyeceğiz, kim ne giyecek, ne diyecek merakla beklemedeyim. Törene Türkiye’den katılacak tek sanatçı Mastercard’ın onur konuğu olarak Los Angeles’a giden Edis, bizi temsil etmek için çok doğru bir isim… Sosyal medya hesabından hayranlarına Grammy’le ilgili sürprizleri olacak. Yani benim gibi gece yaşayanlar için heyecan dolu bir pazar akşamı geliyor dostlar!

ÜSTÜ KALMASIN!
Kardeşim Kuki mağazalarda ödenmeyen 1 kuruşluk para üstüne kafayı takmış halde! Geçen gün yine bilmem kaç lira 99 kuruşluk ödemesinin 1 kuruş üstü verilmeyince sinirlenmiş. “Kayda geçirilmeyen bu paralarla nasıl haksız kazanç sağlıyorlar belli değil, bir de para üstünü istedim diye pek şaşırdı kasa görevlisi” diyor. O kadar haklı ki! Çoğu zaman önemsemediğimiz ve istemediğimiz kuruşlarla tonla vergisiz para kazanılıyor. Avantajlı fiyat algısı yaratmak için etiket fiyatını 99 kuruşla bitiriyorlar ama hayrı kendilerine. O yüzden dikkat edelim de üstü kalmasın! Bu arada artık parayla satılan naylon poşetleri fişe yansıtmayanlar da var, hepimiz hakkımızı aramazsak bunların önüne geçemeyiz.