Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İki akşam üst üste bol kahkahalı saatler geçirdiğim filmler izledim. Biri, ‘Maide’nin Altın Günü’, diğeri ‘Aile Arasında’. İnsanı günlük hayattan ve stresli gündemden koparıp, eğlendiren yerli filmlerin vizyonda olması harika!

‘Maide’nin Altın Günü’

Çarşamba akşamı Ezgi Mola’nın sosyal medyada çok sevilen Maide Teyze karakterinin film galası vardı. Etiler Alkent’teki gece, çok keyifli bir ortamda geçti. Film başlarken Ezgi Mola’nın bir anda salona girip bütün içtenliğiyle “Hepinizi çok seviyorum, iyi seyirler” diye seslenişi bile o kadar tatlıydı ki... Az sayıda insana nasip olan harika bir ışıltı ve pozitif enerjisi var Mola’nın; bulunduğu ortama ışık saçanlardan...

Haberin Devamı

Gerçek bir samimiyetle, zerre yapmacık olmadan tüm davetlilerle tek tek ilgilenişi görülmeye değerdi. Başarıyı ve şöhreti hazmetmiş, ego patlamasından uzak insanlar ayrı değerli gözümde.

Komedi filmi baş karakterlerini erkeklerin tekelinden çıkaran doğal oyunculuğu zaten tartışılmaz. Maide Teyze; titiz, hamarat, anaç ve tatlı sert haliyle mahalle kültürümüzde var olan bir ev kadını. Altın günleriyle, komşu kadınların birbirleriyle olan ‘daha iyi misafir ağırlama’ yarışıyla, gerçek hayatın içinden bir hikayesi var. Mahallenin diğer kadın karakterleri birbirinden farklı ve komik tiplemeler olmuş. Sosyal medyada büyük hayran kitlesi bulunan Selma Teyze’yi izlemek de ayrı neşe kaynağı oldu. Bu gidişle ünü oğlu Enis Arıkan’ı geçecek valla! Ergen çocuk rolündeki Mesut Can Tomay’a da çok güldüm.

Film çıkışı Daily News restorandaki partide, Maide Teyze’nin altın günü için hazırladığı yemeklerden ikram edilmesi çok sevimli başka bir ayrıntıydı. Maide Teyze de fenomen bir karaktere dönüşsün ve bol bol izlensin inşallah.

‘Aile Arasında’

Komedi dünyasının ön saflarında yer alan bir başka başarılı kadın Gülse Birsel’in yazdığı ‘Aile Arasında’, son günlerde çok konuşuluyor olmasının ve büyük gişe başarısının hakkını fazlasıyla veriyor. Eksiği hiç yok, fazlası var, öyle bir film... Nakış gibi işlenmiş senaryosu ve dev kadrosuyla tam bir efsane olmuş. Başrollerde Engin Günaydın ve Demet Evgar, tek kelimeyle döktürüyorlar ve muhteşemler. Usta oyuncular Erdal Özyağcılar ve Devrim Yakut’u, beni gülmekten bayıltan Ayta Sözeri ve Derya Karadaş’ı izlemeye doyamadım.

Haberin Devamı

Filmin başından sonuna kadar gülmekten mideme kramplar sokan, çenemi ağrıtan esprilerin ve oyunculukların yanında; Gülse Birsel zekasından çıkan ince göndermeler de ayrı olay! Tam bir komedi şöleni... Sanırım bir kez daha gideceğim. Neşeli bir hafta sonu için sinemaya koşun dostlar! “İyi ki gitmişim” dedirten filmler kaçmaz.