Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çocuklara cinsel tacizle, kaybolduktan sonra ölü bulunan masum çocuklarımızla ilgili haberlerin ardı arkası kesilmediği gibi, ‘Çocuğa cinsel istismara beraat’ haberleri de art arda geliyor. Dayanmak iyice imkansızlaştı! Sapıkların, suçluların en ağır ve en caydırıcı cezalarla engellenmediği bir ortamda sürekli acı haberler alıyor olmamız hiç şaşırtıcı değil. Adı üstünde sapık bunlar, korkmadıkça devam edecekler.

Bizler bu korkunç haberleri görünce bile sinirlerimiz harap oluyor, günlerce, haftalarca kendimize gelemiyoruz, hele son dönemde iyice delirme noktasındayız. Peki ya küçücük bedenleriyle bizim duymaya bile dayanamadığımız kabusları yaşayan masum ve savunmasız çocuklar? Hayatlarının daha en başında dünyası başına yıkılan, toprağın altına giren melekler... Düşündükçe aklım başımdan gidiyor, dünyanın adaletsizliğinden, her türlü kötülüğün en iğrenç şekilde yaşandığı bu çağdan nefret ediyorum!

Haberin Devamı

Ankara’da bir baba, küçücük çocuğunu taciz eden adamı yakaladığında cinnet getirip cinsel organından defalarca bıçakladı ve gidip emniyete teslim oldu. Haberi gördüğümde, “Şimdi bu babaya kim kızabilir?” diye düşündüm. Sapığı yakalatsa, beraat edecek ve el kol sallayarak yeni kurbanlara aynı travmaları yaşatacak, bir baba nasıl dayansın buna ya? Çocukları koruyacak tedbirler ne zaman alınacak, suçlulara en ağır cezalar ne zaman uygulanacak? Sapıkların cezasız kalacağını bildiği için cezayı kendi kesen mağdur yakınlarının artması, olayların daha da çığrından çıkması, topluca akıl sağlığımızı yitirmemiz falan mı bekleniyor?

HEDİYE ALMA, İYİLİK PAYLAŞ...

Doğum gününüzde çevrenizden alacağınız hediyeler yerine, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak çok daha anlamlı olmaz mı? Hayattaki en huzur verici şeylerden biri paylaşmak... Sosyal bağış platformu ‘İyilik Paylaş’ sayesinde doğduğumuz günü daha da değerli kılmak elimizde artık, hem de gayet kolay bir şekilde. Gönüllüler ‘iyilikpaylaş.org’ üzerinden istedikleri bir vakıf, dernek veya sivil toplum kuruluşunu seçerek kampanya yaratıyor ve çevrelerinden hediye yerine, seçtikleri kuruma yardım yapmalarını rica ediyorlar. Kimlerin yardım yaptığını da sistem üzerinden görebiliyorlar.

Haberin Devamı

Günden güne büyüyen projenin kar amacı yok, kurucuları Şevin Ballıktaş ve Sertaç Taşdelen’in tek isteği iyilik yapmayı kolaylaştırmak ve daha büyük kitlelere ulaştırmak. Nihat Odabaşı, Burcu Kıratlı gibi ünlülerin de doğum günlerini bağışladığı platformda, kasım 2017’den bugüne 103 bin TL bağış toplanmış. İhtiyacı olan bir tek kişinin gözlerinde mutluluğa vesile olmak, her türlü hediyeden kat kat daha değerli, aklınızda bulunsun dostlar...