Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aysun Kayacı’nın oyunculuk konusundaki inadına gerçekten bir son vermesi gerekiyor. “Kumanda nerede kurtarııınnn.”
Bazı oyuncumsuların kabiliyetsizliklerini izlemeye tahammül edemediğim için ‘Küçük Sırlar’ dizisinden uzak dururum genelde. (İtiraf ediyorum; bazen Burak Özçivit için izliyorum!) İzlediğimde de “Aslında keyifli bir dizi, ama rol yapamayanlar dışarııııı” diye isyan ediyorum. Gelin görün ki büyük bir promosyon rüzgarıyla başlayan ‘+18’ dizisini izledikten sonra ‘Küçük Sırlar’a her haliyle şükretmeyi öğrendim. En azından göze hitap ediyor, güzel insanlar, güzel kıyafetler izliyorsunuz. Rol kesmeyi beceremeyenlerin ve yapmacık olmaktan öteye gidemeyenlerin yanında ekipte çok iyi oyuncular da var. Mesela Kadir Doğulu ve İpek Karapınar’a bayılıyorum, çok başarılılar.
Gel gelelim ‘+18’e. Bir kere Aysun Kayacı’nın oyunculuk konusundaki inadına gerçekten bir son vermesi gerekiyor. Hadi olmadığını kendi göremiyor, hiç mi dostu yok ‘Dost acı söyler’ kafasıyla ona gerçekleri anlatacak? Kırıcı olmak istemem, ama gerçekten izleyenin siniri asabı bozuluyor o dudaklarını büze büze oynayamamasına! Pamela Spence ve Paşhan Yılmazel bugüne kadar beğendiğim isimlerdi, ama bu dizide onlar da iyi değil. Komedi yapmayı, abartı ve yapmacık hareketler yapmakla karıştırmaları hata. İnsana tebessüm bile ettirmeyen diyalogların arkasına konan kahkaha efektinin bende yarattığı efektten ise bahsetmek bile istemiyorum. Kumanda nerde, kurtarıııınnn!

CMYLMZ AŞKINAA!
Sol tarafımda oturan adam bırak kahkaha atmayı gülümsemiyor bile, arada bir göz ucuyla ona bakıyor. Bir noktadan sonra ise ‘surat asacaksa niye geldi?’ düşüncesiyle sinir olmaya başlıyorum. Sağımda ise kankam Caner oturuyor. İlk anda başlıyor kahkahaları, hiç durmuyor, zaten gülmeye programlı gelmiş. Bir ara gülmekten katılırken mosmor oldu. Yemin ediyorum korktum boğulacak diye!
Cem Yılmaz bacağında ve belinde ağrılar olmasına rağmen iğneyle çıkmıştı geçen akşam sahneye. 20-23 Şubat arasındaki gösterilerini ise ertelemek durumunda kalmış. Bir an önce iyileşir umarım. Bu yeni gösteri kapalı gişe oynuyor duymuşsunuzdur, ilk dakikasından sonuna kadar güldürüyor yine. Birkaç bombasını anlatırdım, ama dilimi tutuyorum, emeğe saygı! Benim gülmekten gözümden yaşlar geldi, Caner dediğim gibi boğulmaktan kıl payı kurtuldu. Solumdaki adam ise yabancıymış! Anlamadığından gülmüyormuş yazık, boşuna söylenip durdum içimden! Bilet bulabilirseniz koşarak gidin!

GECELERİN ADAMI YENİ MEKANINDA!
Canım canlı Türkçe müzik dinlemek istediğinde adresim uzun yıllardır belli, Murat Pirpiri. Pop müzik klasiklerinden, 90’lara, bugünün popüler şarkılarından, kendi bestelerine kadar çok geniş bir repertuarı ve gün geçtikçe artan bir dinleyici kitlesi var. İstanbul gece hayatının başarılı isimlerinden Murat Pirpiri, Ulus Civanım’da sahneye çıkmaya başladı ve açılışını ‘iğne atsan yere düşmez’ bir kalabalıkla yaptı. Yıllarca sahne tozu yuttuktan sonra ilk albümü ‘Yaklaş’la beğeni kazanan genç ve modern bir popçunun gelişi Civanım’ın da çehresini değiştirdi. Cuma ve cumartesi geceleri kaliteli canlı müzik dinlemek isteyenlerin yeni adresi burasıdır!

BiR KAP YEMEK, BiRAZ SEVGi
Sokak hayvanlarını koruma amaçlı başarılı çalışmalar yürüten Şişli Belediyesi bugün saat 12:00’de Piyalepaşa Bulvarı No: 80 Şişli’de ‘Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını yapıyor. Bir hayvansever olarak başkan Mustafa Sarıgül’ün sokak hayvanlarına olan duyarlılığı beni çok mutlu ediyor. Herkes elinden geldiği kadar yardım etmeli bu sahipsiz canlara; bir kap yemek, bir kap su, biraz sevgi. Bütün istedikleri bu.