Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İnsanın vücudunda kusur olabilir, esas sorun ‘ruhu kusurlu olanlar’da. Milletin selüliti ya da fit vücudu konuşulacağına ruhunda kusur olanlar tartışılsa keşke.

Gülben Ergen’in deniz kenarında çekilen selülitli fotoğrafları, Deniz Seki’nin bikiniyle görüntülendiğindeki kiloları derken ‘selülit tartışması’ aldı başını gidiyor. Hani zor durumda kalana vurmak bizde pek modadır ya, fırsattan istifade eden ‘ünlümsüler’ hemen “Gelin beni çekin hiç selülitim yok, selülit yaşlılarda olur, bu fotoğraflar kadına değil erkeğe şiddet” gibi açıklamalarla gündemdeki olaya dahil oluyor.

Hülya Avşar’ı plajda görmek isteriz
Hülya Avşar, Gülben Ergen’in mayolu görüntülerinden sonra kendini stüdyoya attığı gibi mayokinili pozlar vermiş. Ama o iş stüdyoda olmuyor işte, aynen Gülben’in durduğu yerde, aynı saatte, güneşin aynı açısında, aynı görüntüyü vereceksin ki o zaman göreceğiz. Zira Avşar’ın photoshop yapılmayan bacaklarını da biliyoruz ve birçok ünlünün photoshop desteğiyle vücudunun yarısından, bütün defolarından nasıl kurtulduğunu da...

Olaya iki açıdan bakıyorum. Birincisi magazincilerin kol gezdiği ‘popüler plajlar’da bulunmayıp da annesinin yazlığının önündeki halk plajında veya tekneyle gittiği bir koyda denize giren insanların saklanarak fotoğraflarını çekmek, sonra da “Gülben’in selülitleri korkunç, Deniz’in göbeğine bak” gibi haberler yapmak bence büyük haksızlık!

Çünkü ünlü olmalarına karşın bu insanların da hepimiz gibi tatil yapma, güneşlenme, denize girme hakkı var. Zaten etrafta sürüsüne bereket magazine, kendini göstermek için çırpınan tipler varken, gizli saklı köşelerde kafasını dinlemek, huzur bulmak isteyenleri kovalamanın anlamı yok. (Bu arada aklıma gelmişken plajda magazincilere verdiği görüntülerle şöhret olup, magazincilere ihtiyacı kalmadığı noktada onları artık istemeyenleri bu gruba dahil etmiyorum!)

Haberin Devamı

VÜCUDU DEĞiL RUHU KUSURLU OLANLARA BAKIN

Herkes Nebahat Çehre olamaz!

Nebahat Çehre’nin muhteşem fiziğine bakıp lafı yine Gülben Ergen’in selülitlerine getirme konusuna gelirsek... Nebahat Çehre’yi Bodrum’da bikinili haliyle yakından da gördüm. Gerçekten taş gibi, muhakkak ki kendine özen gösteriyor, yediğine içtiğine dikkat ediyor, vücuduna iyi bakıyor. Bu fiziğiyle tüm kadınlar için bir ‘rol model’ bence.. Tabii ki göz önünde bir sanatçı kendine dikkat etmeli ama bir de ‘genetik’ faktörü var. Bazıları ne kadar dikkat etse de, ne kadar spor yapsa da selülitten kurtulamıyor. O yüzden de oturduğumuz yerden “Vay Nebahat Çehre bu kadar kusursuzken senin niye selülitin var?” diye ahkâm kesmek olacak iş değil.

Bir de kadınlara darbeyi yine kadınlar vuruyor ve millet dönüp de bir aynaya (sadece görüntüsüne değil, ruhundaki, içindeki defolara) bakmadan ona, buna sataşıyor ya en çok ona deli oluyorum.