Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ne idiği belirsiz tiplerin sosyal medya fenomeni olmasıyla ilgili yazıma bir sürü yorum geldi; “Tam aklımdakileri yazmışsınız” tadında… Ne çok kişi varmış bu kendisi boş egosu şiş tiplere deli olan! Sosyal medya hayatlarımızı ele geçirdi geçireli herkes her şey oluyor malum. Kendi kendine 3-5 kilo veren, diyetisyen; çok bilmişler, yaşam gurusu; evli olan, ilişki terapisti; giydiği marka kıyafetleri etiketleyen de moda ikonu falan kesiliyor!
Bir de birkaç yıl fitness yapıp form tutunca, “Spor hocasıyım” diye gezenler var. 20 yıldır aktif şekilde salon sporları yaptığım için bu tiplere ayrı takığım. Çoğundan da daha bilgiliyim ama “Antrenörüm” diye şuursuzluk yapmıyorum! Zira öyle ciddi bir konu ki; en ufak hatada insanların sağlığını tehdit ediyorsun. Gerçek bir antrenör olmak için yıllarca eğitim almak, vücut anatomisinden her bir spor hareketine kadar tüm detaylarda uzman olmak gerekiyor. Örnek olarak en yakınımdaki kişiyi, bu işin adeta kitabını yazan hocam Burak Ay’ı vereceğim.

Haberin Devamı

VÜCUTLAR YAZA HAZIR MI
Antrenman bilimci farkı
Antrenör eksik bir tanım aslında, o bir antrenman bilimci… Herkes squat yaptırır, misal ama o squat’ı analiz ederek, vücut açısını milim milim ayarlayarak, ‘parmak ucu nereye bakarsa, hangi bölge çalışır’ı bilerek yaptırmaktır esas olan. Burak Hoca’yla çalışmaya başlayalı bir sene olacak yakında, sadece vücudum değil, hayata bakışım da değişti. Resmen her bir üyesinin hayatını pozitif yönde kökünden değiştiriyor. Her yaptığıyla asıl yaşam koçu o işte!
Yıllardır tek başına verdiği emeklerin, 05.00’ten 23.00’lere kadar nefes almadan çalışmalarının sonucundaki birikimiyle büyük bir yatırım yaparak; Etiler Alkent Sitesi’nde üç katlı özel bir koçluk stüdyosu açtı birkaç ay önce... Etraftaki köklü spor kulüplerinin de kabusu oldu! Bir de ekip kurdu ki, fişek gibiler! Esaslı da bir iş insanı Burak Ay yani. My PT’ın yeni yerine, “Mabedimiz” diyorum ben, en mutlu, en enerjik, en kendim gibi olduğum yer! Fonksiyonel antrenmandan aletli çalışmalara, kick boks’tan reformer pilates’e, diyetisyen kontrolünden harika arkadaşlıklara kadar her aradığımı bulduğum bir dünya benim için…

Haberin Devamı

VÜCUTLAR YAZA HAZIR MI
Beş ayda muazzam değişim!
Burak Hoca, ününe ün katıyorsa, hakkıyla Instagram fenomenine dönüştüyse, ünlü isimler kapısını çalıyorsa; bu başarının arkasında yılların bilgisi, birikimi, eğitimi ve adanmışlığı var. 3-5 basit eğitime katılmakla, sağdan soldan duyduklarıyla antrenman programı hazırlayıp kendini hoca sanmakla olmuyor o işler, aşırı sinirleniyorum!
Yaz yaklaşıyorken My PT üyelerinden Naz Sezgün’ün beş aydaki değişimini göstermem lazım. Hemen her gününe şahidim ve geldiği nokta, hayranlıktan ağzımı açık bırakıyor, en az 15 yaş gençleşti gözlerimin önünde! Üstelik mide ameliyatı yok, yeme-içmeyi kesip açlık krizlerine girmek, hayattan soğumak yok… Psikolojimize kadar her şeyimizle yakından ilgilenen ve ihtiyacımız olanı sunan Burak Ay gerçeği var. Bizde değişim ve yaz hazırlıkları devam ediyor, darısı isteyenlere dostlar!