Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Size iç açıcı konulardan bahsetmek isterdim ama bunu anlatmak zorundayım. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yatan yakınlarımı ziyarete gittiğimde korkunç bir manzarayla karşılaştım. Bir mezarın üzerinin jiletli tellerle kaplı olduğunu gördüm ve dehşete kapıldım. Bakınmaya başlayınca aynı tellerin başka mezarlarda da olduğunu fark ettim. Kediler çiçekleri bozmasın diye o zavallı hayvancıkları parça parça etmeyi uygun görmüşler! Bir kedi şayet o mezarlardan birine yaklaşacak olursa yaşaması mümkün değil, her yanı kesilerek acı içinde ölür. Hayvansever olmayı da geçtim, sadece kalbi olan bir insan olarak bile böyle bir vahşete isyan ediyorum! Bunu yapanlar bizden olamaz!

Haberin Devamı

Mezarlıklar Müdürlüğü’ne yaptığımız şikayet sonrası jiletli tel kullanan yaklaşık 50 adet mezarın sahipleriyle görüşüldü ve tellerin kaldırılması için süre tanındı.Aslında süre de tanınmaması ve derhal kaldırılması lazım! Hayvanlara yapılan bu korkunç zulmün en kısa zamanda sonlandırılmasını bekliyoruz! Lütfen sizler de başka mezarlıklarda aynı tellerden görürseniz vakit kaybetmeden şikayet edin. Çiçekler bozulmasın diye hayvan parçalamaya kimsenin hakkı yok!

SEVME KIZIM YANARSIN!

Selena Gomez’in “Birini sevince olağanüstü seviyor, kalbimi ve ruhumu ona veriyorum” sözlerini görünce aklıma “Sevme kızım yanarsın diye söylerdi annem...” şarkısı geldi! Justin Bieber aşkından çektiklerinden yeterli dersi almamış anlaşılan! Sevmeden de yaşanmaz sevelim tabii ama ruhumuzu vermenin, hayatımızı adamanın anlamı yok, zararı çok! Zira haddinden fazla sevgi vermek sanki suçmuş gibi mutlaka cezalandırılıyor! “Sen misin beni çok seven, al sana bir kazık, yetmedi mi bir tane daha” misali! Bu devirde en çok kendini seveceksin arkadaş, yoksa gözünün yaşına bakmadan insanın aklını alıyorlar!

RAMAZAN’DA AĞIZ KOKUSUNA ÇÖZÜM...

Normal zamanda her dört kişiden biri ağız kokusu problemi yaşarken; bu sayı oruç tutarken daha da artıyor haliyle. Sosyal hayatı fazlasıyla etkileyen bir sıkıntı... Ramazan süresince birkaç noktaya dikkat ederek ağız kokusuna önlem alabilirsiniz. Sahurdan sonra ağız bakımı çok önemli; dişleri fırçalamakla kalmayıp diş ipi de kullanmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Sahurda tercih edilen çay ve kahve ağız kuruluğu yaptığı için bunlar yerine taze meyve suları, meyve, sebze ve tahıllı gıdalar tüketilmesi kokuyu azaltıyor. Baharatlı yiyecekler, süt, peynir ve yumurta ağız kokusunu tetikleyen besinler...

Soğan ve sarımsağı saymıyorum bile! Pırasa, domates, kereviz gibi su içeriği yüksek yiyecekler tercih edilmeli. Stres de ağız kokusu yapan bir etken ama bugünün dünyasında uzak durulması biraz zor!

(Kaynak: Memorial Hastanesi-Dr. Aslı Tapan)