Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fransa yapımı komedi “Eyvah Anne Oluyorum”, aynı zamanlarda hamile olduklarını öğrenen bir anne-kızı merkeze alıyor

Bir anne-kız komedisi

Fransa yapımı komedi filmi “Eyvah Anne Oluyorum / Telle mère, telle fille”, bu türün ülkesinde öne çıkan yönetmenlerinden Noémie Saglio’nun imzasını taşıyor. Oyuncu kadrosunda yer aldığı her filme değer katmayı başaran Juliette Binoche ve önemli karakter aktörlerinden Lambert Wilson’ın yer aldığı film bir anne-kız ilişkisi üzerinden hareket ediyor.

Bir anne-kız komedisi
Anne Mado’nun (Binoche) daha ziyade bir ergen gibi davranmasından mizah yaratan hikayede, Mado, kızı Avril’le aynı zamanda hamile olduğunu öğrenir. Bu durum anne ve kız arasındaki ilişkiyi daha da gergin bir noktaya taşıyacaktır.

Haberin Devamı

Filmle ilgili eleştirilerde komedi rollerinde kendisini özleyen Binoche ile Wilson’ın performansları övgü topluyor. Ancak filmi benzerlerinden ayıran bir özgünlükten dem vurulmuyor.

“Eyvah Anne Oluyorum /Telle mère, telle fille”

Yön.: Noémie Saglio Oyn.: Juliette Binoche (Mado), Camille Cottin (Avril), Lambert Wilson (Marc Daursault), Catherine Jacob (Irène), Jean-Luc Bideau (Debulac)

Sen.: Agathe Pastorino, Noémie Saglio

Gör.: Pierre Aim

Müz.: Matthieu Chedid

Adana’dan bol ödüllü

Türkiye sinemasının üretken yönetmenlerinden Onur Ünlü’nün imzasını taşıyan “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok”, geçen yılki Adana Film Festivali’ne aralarında En İyi Film, En İyi Yönetmen’in de olduğu ödülleri kazanarak damga vurmuştu. Oyuncu kadrosunda Fatih Artman, Hare Sürel ve Demet Evgar’ın bulunduğu film, görme yetisini kaybedeceğini öğrenen bir dedektif ve etrafında gözleri görmeyen diğer insanların da bulunduğu bir olaylar silsilesi etrafında dönen bir hikayeye sahip.

Haftanın diğerleri

- Suzi Ewing’in yönettiği gerilim türündeki “10X10”in başrollerini Luke Evans ve Kelly Reilly paylaşıyor. ABD yapımı film, bir kadını intikam için kaçıran bir adamın ondan bazı sırları öğrenme planıyla devam ediyor.

Bir anne-kız komedisi

- Özgür Sevimli’nin yönettiği başrollerini Cezmi Baskın ve Meral Çetinkaya’nın paylaştığı “Murtaza”, haftanın yerli dramlarından biri. Beyza Çimenot’un imzasını taşıyan “Tutsak”, korku türünde ve bir akıl hastanesinde geçen olayları konu alıyor. Dilek Çolak’ın yönettiği dram “Hemşire”, ölüm orucundaki bir mahkum ve ona bakan bir hemşirenin hikayesi. Banu Kaptanoğulları’nın imzasını taşıyan romantik film “Elim Sende”, Ayhan Sonyürek’in yönettiği gençlik komedisi “Öğrenci Kafası: Soygun” da haftanın yerli film seçenekleri arasında yer alıyor. Berk Tokay ve H. Can Dizdaroğlu’nun birlikte yönettiği animasyon “Kral Şakir Oyun Zamanı”, çocukların izleyebileceği bir yapım.

Haberin Devamı

- Erdal Ceylan’ın yönettiği Kanada yapımı korku “Cehennemden Selfie / Selfie From Hell” türün takipçilerine hitap ediyor.

Bir anne-kız komedisi