Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir grup yetişkinin çocukluktan itibaren “elim sende” oyununa devam etmesini konu alan komedi gerçek bir hikayeden yola çıkıyor

Bitmeyen elim sende oyunu

Uzun süre televizyonda çalışan yönetmen Jeff Tomsic’in ilk sinema filmi “Tag / Yakalandın!”ın çıkış noktası The Wall Street Journal’daki bir makale. Yazı, çocukluk arkadaşı bir grup adamın yılın bir ayında “elim sende” oynamaya devam etmesi ve birbirlerinin karşısına garip yerlerde çıkması üzerinden çocukluklarını yaşatma çabaları üzerine. Film ise Hogan, Bob, Chilli ve Kevin’ın bu oyunda 30 yıldır hiç ebe olmamış Jerry’i düğününde yakalamak için bir araya gelmesiyle başlıyor. Onlar Jerry’i tuzağa düşürmeye çalışırken düğün hazırlıklarında işler karışıyor.

Haberin Devamı

Bitmeyen elim sende oyunu

“Oyun oynamayı bırakmazsan, büyümezsin” gibi bir fikri merkeze yerleştiren film, senaryonun akıcılığından ve fiziksel komediden ziyade oyuncu kadrosunun komedi yeteneklerinden ve ana fikrinden güç alıyor. Hollywood’un büyümeyi reddeden erkeklere duyduğu bitmeyen hayranlığın yeni bir ürünü olan film, yılın dikkat çekici komedilerinden biri değil. Ancak dengeli bir mizahla rahat bir seyirlik sunuyor.

Bitmeyen elim sende oyunu

Dramatik bir yolculuk

Filme orijinal ismini veren “Leasure Seeker” adlı karavana binip bir yolculuğa çıkan, ömürlerinin sonlarındaki bir çifti merkeze alan “Karavan”ın başrollerinde iki usta oyuncu var: Helen Mirren, Donald Sutherland. “Like Crazy”yle dikkat çeken İtalyan yönetmen Paolo Virzì’nin imzasını taşıyan film, Alzheimer’ı ilerleyen John’un, eşi Jane’le Boston’dan Hemingway evini görmek için Florida’ya yolculuğunda geçiyor. Film, abartılı anlarına ve tahmin edilebilir senaryosuna rağmen başroldeki iki oyuncunun karizması ve performansları sayesinde izleyiciyi de bu duygusal yolculuğa bağlamayı başarıyor.

Haftanın diğerleri

- “Fakir: Bir Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu / The Extraordinary Journey of the Fakir”, Romain Puertolas’ın “The Extraordinary Journey of the Fakir Who Got Trapped in an Ikea Wardrobe” adlı romanının sinema uyarlaması. Yönetmenliğini Ken Scott, başrollerini Dhanush, Bérénice Bejo ve Erin Moriarty’nin üstlendiği film, bir Hint Fakiri’nin Hindistan’dan Paris’e ve Roma’ya uzanan macerasını mizahi bir dille ele alıyor.

Haberin Devamı

Bitmeyen elim sende oyunu
- Denis Villeneuve’ün imzasını taşıyan ve Meksika/ ABD sınırında uyuşturucu çeteleri arasında geçen bir hikayeyi konu alan “Sicario”nun (2015) devam filmi “Sicario: Day of the Soldado” adını taşıyor. Bu kez yönetmen koltuğunda Stefano Sollima’nın oturduğu filmde önceki yapımın oyuncu kadrosundan Benicio del Toro, Josh Brolin ve Jeffrey Donovan bulunuyor. Filmin hikayesi de öncülünün devamı niteliğinde ve çetelerle yetkililerin sertleşen savaşı hakkında.

- Steven C. Miller’ın imzasını taşıyan “Kaçış Planı 2: Hades / Escape Plan 2: Hades”, 2013 yapımı “Kaçış Planı”nın devam filmi. Başrollerinde öncülü gibi Sylvester Stallone ve Curtis Jackson’ın (50 Cent) yer aldığı filmde bir grup uzman, kaçılması imkansız bir hapishaneden arkadaşlarını kaçırmaya gayret ediyor.

- Haftanın yerli filmlerinden Onur Yiğit’in yönettiği “T.İ.M”, özel bir askeri ekibe katılan bir askerin hikayesini konu alan bir aksiyon. Samet Çakırtaş’ın imzasını taşıyan korku türündeki “Sessiz Ol”, elleri kolları bağlanmış bir çiftin yaşam mücadelesi hakkında.

Haberin Devamı

- Kanada yapımı korku “Doğmamış / Still/ Born”, Brandon Christensen’ın imzasını taşıyor. Film, ikizlerinden birini doğumda kaybeden bir annenin ona dadanan bir doğaüstü güçle sınavını konu alıyor.

- Alexander Romanetz’in yönettiği “Sevimli Emojiler 2 / The Mojicons 2”, çocuklara hitap eden bir animasyon.