Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Rocky serisi Rocky Balboa’nın Apollo’nun oğlu Adonis’i yetiştirdiği “Creed”le 2015 yılında beklenmedik bir çıkış yakalamıştı. Onun devam filmi, Rocky serisinin en unutulmaz rekabetlerinden Ivan Drago ile Balboa’yı yeniden ringin iki karşı köşesinde bir araya getiriyor.

Adonis, ağır sıklette köşesinde Rocky Balboa’nın da varlığıyla dünya şampiyonu olur ve kız arkadaşı Bianca’ya evlenme teklif eder. Bu mutlu tablo, Ukrayna’dan gelen bir boks maçı teklifiyle bozulur. Gözden düştükten sonra oğlu Viktor’u nefret ve öfkeyle yetiştiren Ivan Drago, Adonis ve Rocky’e meydan okur. Rocky’nin serinkanlı yaklaşımı Adonis’i bu mücadeleden uzak tutamayacaktır.

Haberin Devamı

Film, 2015 yapımı “Creed”in kurduğu inandırıcı karakter portrelerini seriden aldığı referans noktalarıyla bir adım ileri taşıyor. Stallone ve neslinin yetenekli aktörlerinden Michael B. Jordan arasındaki kimya ilk filmdeki gibi bu filmde de yerli yerinde. Seride ilk kez yönetmen koltuğuna oturan Steven Caple Jr., duygusal dramı da boksun gerilimini de eksiksiz olarak işleyebiliyor.

Drago - Rocky  rekabeti yeniden

2015 yapımı “Creed”in devamında Rocky’nin yetiştirdiği Adonis’le Ivan Drago’nun oğlu Viktor karşı karşıya geliyor.

“Creed II: Efsane Yükseliyor / Creed II”
Yön.: Steven Caple Jr.
Oyn.: Michael B. Jordan (Adonis Johnson), Sylvester Stallone (Rocky Balboa), Tessa Thompson (Bianca), Phylicia Rashad (Mary Anne Creed), Dolph Lundgren (Ivan Drago), Florian Munteanu
(Viktor Drago)
Sen.: Cheo Hodari Coker, Ryan Coogler, Sascha Penn, Sylvester Stallone,
Juel Taylor
Gör.: Kramer Morgenthau
Müz.: Ludwig Göransson

Murakami uyarlaması başyapıt

Güney Kore’nin en yaratıcı yönetmenlerinden Lee Chang-dong’un “Poetry”den 8 yıl sonra çektiği “Şüphe / Beoning”, ünlü Japon edebiyatçı Haruki Murakami’nin bir kısa öyküsünün serbest uyarlaması. Filmde Jong-su, bir gün çocukluk arkadaşı Shin Hae-mi’yle karşılaşır. Hae-mi Afrika’dayken onun kedisine bakmayı kabul eder. Hae-mi, seyahatinden Ben adlı üst sınıftan genç bir adamla döner. Chang-dong’un, Faulkner’ın da Murakami’ninki gibi “Barn Burning” adını taşıyan öyküsünden de bazı öğeler aldığı film, ilerledikçe gizemini derinleştiriyor. Chang-dong müthiş bir ustalıkla Murakami’nin dünyaya kattığı gizemli büyüden, sınıf farkını üç karakter üzerinden işlemeye, psikolojik okumalara alan açan bir izlekten yazımın yaratım sürecine uzanan bir bütünlüğü hiçbir dikiş izi göstermeden sunuyor. Geçen yıl Cannes’da yarışan “Şüphe”nin sinemasal ve entelektüel seviyesine ulaşan film çok ender karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Drago - Rocky  rekabeti yeniden

Haftanın diğerleri

- “Ralph ve İnternet - Oyunbozan Ralph 2 / Ralph Breaks the Internet”, 2012 yapımı filmin devamı niteliğinde. Filmin bilgisayar oyunu karakterleri Vanellope ve Ralph, oyun salonundaki yaşamlarını terk edip internet dünyasında bir maceraya atılıyor. Rich Moore ve Phil Johnston’ın yönettiği film, yaratıcı bir internet dünyası sunmasıyla yetişkinleri de memnun edebilecek bir evren kurabiliyor.

- Jeffrey Nachmanoff’un yönettiği başrolünü ise Keenu Reeves’in üstlendiği “Replicas / Replikalar”, bir bilim insanının kazada kaybettiği ailesini çalışmalarını kullanarak geri döndürmesi üzerine. Film, ilginç konusunu kontrollü bir yönetmenlik ve tutarlı bir senaryodan mahrum oluşuyla bir adım ileri taşıyamıyor.

Haberin Devamı

- Otto Bathurst’un yönettiği “Robin Hood”, klasik hikayeyi yeniden sinemaya taşıyor. Hood’u Taron Egerton’ın canlandırdığı film, olumlu eleştirilerle karşılanmadı.

- Hasan Göktaş’ın yönettiği “Dalavere” komedi türünde bir yapım.

- “Lanetli Sular / Nereus”, ABD yapımı bir korku - gerilim.

Drago - Rocky  rekabeti yeniden