Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

KOMEDi KULÜBÜ




Geniş kitlelerce tanınmasını 2006’da çektiği ‘Borat’a borçlu olan İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen, yeni filmi ‘Diktatör’le bu hafta vizyonda. Her projesiyle tartışma yaratan ve ses getiren Cohen, bu sezon Martin Scorsese’yle de çalıştı ve ‘Hugo’nun ‘kötü adamı’, öksüzlerin düşmanı istasyon şefini canlandırdı. Şurası açık ki, Cohen 2000’lere damga vuran komedi aktörlerinden biri haline dönüştü. Hayali bir Ortadoğu ülkesinin diktatörünü canlandırdığı ‘Diktatör’ün vizyona girmesi vesilesiyle, yıldızı 2000’lerde parlayan komedyenleri mercek altına aldık.

Haberin Devamı



Zach Galifianakis

2000’lerden itibaren televizyon programları ve filmlerde rollerle yüzünü tanıtmaya başlayan Galifianakis’in asıl dikkat çekmesi 2009 yapımı hit komedi filmi ‘The Hangover/ Felekten Bir Gece’ sayesinde oldu. Dağıtılan erkek grubunun en tuhaf üyesini canlandıran Galifianakis’in performansı filmin başarısının önemli bir nedeniydi. Aktör, serinin ikinci filmiyle de ününe ün kattı. Aktörü 2013’deki projelerinde başrollerde izleyeceğiz.



Seth Rogen

Rogen da, Steve Carell gibi ününü yapımcı/yönetmen Judd Apatow tayfasına borçlu bir aktör. ‘40 Yıllık Bekar’da yan rolde gördüğümüz Rogen, 2007 yapımı ‘Kaza Kurşunu/Knocked Up’da başroldeydi. Yine Apatow ekibinin yarı hüzünlü yarı komik filmi ‘Matrak Adamlar/Funny People’daysa Hollywood’un gözde komedyenlerinden Adam Sandler’ın yanında kendisini göstermeyi biliyordu. Türkiye’de en son 30 Mart’ta vizyona giren ‘Şansa Bak/50/50’de izlediğimiz Rogen, kalın, karizmatik ses tonu ve soğukkanlı haliyle yükselişteki isimlerden biri. 2013’de ‘The End of the World’le yönetmen koltuğuna da oturacak.



Jack Black

1990’ların başlarından itibaren filmlerde rol alan Black’in asıl çıkışı 2000’de rol aldığı Nick Hornby uyarlaması ‘High Fidelity’nin asıl adamının plak dükkanında çalışan Barry karakteriyle oldu. Başroldeki John Cusack’ın ardından filmin en sevilen karakterlerinden birine dönüşen Black, 2000’lerin kalanını genellikle başrollerde geçirdi.



Steve Carell

Hollywood filmlerinin vazgeçilmez komedi aktörlerinden birine dönüşen Carell, 2003’te Jim Carrey’le birlikte rol aldığı ‘Bruce Almighty’de Evan Baxter olarak boy gösterdi. Ama Carell’ın asıl parladığı yıl 2005’ti. İngiliz komedi dizisinin ABD’deki yeniden çevrimi ‘The Office’, onu televizyon izleyicisine tanıtırken, Judd Apatow tayfasının sinema filmi ‘40 Yıllık Bekar/40 Year Old Virgin’ Carell’ın adını tüm dünyaya duyurdu. 2006’ın iddialı bağımsız yapımı ‘Little Miss Sunshine’da ABD’nin bir numaralı Marcel Proust uzmanını canlandırdığı Frank Ginsburg’la bağımsız sinemayı ihmal etmediğini de gösterdi. Carell’ın programı 2016’ya kadar dolu.