Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Romantik komedi türündeki “İtalyan Usulü Aşk”, pizza restoranı işleten iki rakip aileye mensup bir çiftin aşkı üzerine.

Pizza savaşları ve aşk

2000 yapımı “Miss Congeniality” ve üç yıl sonra çektiği “How to Lose a Guy in 10 Days”le romantik komedi türünde filmlerde çalışan yönetmen Donald Petrie’nin yeni romantik komedisi “İtalyan Usulü Aşk / Little Italy” adını taşıyor. Emma Roberts ile “Star Wars”un ikinci üçlemesindeki Anakin Skywalker rolüyle tanınan Hayden Christensen filmde başrolleri paylaşıyor. İkisinin canlandırdığı Leo ve Nikki, birbirlerine âşık olurlar. Ancak ikisinin de ailesi ‘küçük İtalya’da rakip pizza restoranları işletip birbirleriyle savaş halindedir. Hem ailelerinin ilişkisi hem de Nikki’nin küçük İtalya’da kalmak istememesi ilişkilerini zorlaştıracaktır. Film, romantik komedi türündeki Hollywood yapımlarını sevenlere hitap ediyor.

Haberin Devamı

Bilimkurgu korku sevenlere

Pizza savaşları ve aşk

Avustralya yapımı bilimkurgu-korku filmi “Upgrade”in yönetmeni Leigh Whannell, Hollywood’un korkudaki büyük ismi James Wan’ın “Testere” ve “Insidious” gibi filmlerinin senaryosunu kaleme alan isim. “Insidious 3”ten sonra yönettiği “Upgrade”de, bir soygunda eşi hayatını kaybeden Grey de aynı soygunda felçli kalır. Vücuduna takılan bir çip ona bazı özellikler kazandıracak, Grey de intikam peşine düşecektir. Film kara mizahı kullanımı ve anlatımdaki başarısıyla eleştirmenlerden geçer not almıştı.

Haftanın diğerleri

Pizza savaşları ve aşk

- Yönetmenliğini Brian A. Miller’ın üstlendiği aksiyon “Çatışma / Reprisal”ın başrolünde Bruce Willis var. Film, bir soygunda arkadaşını kaybeden bir banka müdürünün intikamı üzerine.

- Orhan Erkal’ın yönettiği yerli film “Gürbüz: Hadi Allah’a Emanet”, komedi türünde bir yapım.

- Jean-Stéphane Sauvaire’in yönettiği “A Prayer Before Dawn / Şafaktan Önce”, Tayland’da bir hapishaneye düşen İngiliz bir boksörün dövüşerek özgürlüğünü kazanmaya çalışmasını konu alıyor. Film, İngiltere yapımı.

- David Foenkinos ve Stéphane Foenkinos’un yönettiği Fransa yapımı komedi “Jalouse”un başrolünde Karin Viard bulunuyor. Film, bir anda kızından arkadaşlarına herkesi kıskanmaya başlayan bir öğretmeni odağına alıyor.

Haberin Devamı

- Quinn Lasher’ın yönettiği ABD yapımı korku “He’s Out There / Dışarıda”, ıssız bir göl evine tatile giden bir anne ve kızlarının yaşadığı dehşeti konu alıyor.