Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Marvel evreni karakterlerinden Venom, kendisine ait ilk solo filmde beklenen tutarlılığı senaryosu nedeniyle gösteremiyor.

Solo uçuşta başaramıyor

Çizgi roman uyarlamalarının sıklıkla sinemalara uğradığı son yıllarda solo olarak filme uyarlanan yeni kahraman Venom. Sony Pictures’ın haklarını aldığı ve uyarladığı ilk Marvel evreni filmi olan “Venom: Zehirli Öfke”, evrenin belli bir seviyeyi tutturan filmlerinin de aşağısında yer alıyor. “Zombieland”le tanınan yönetmen Ruben Fleischer’ın imzasını taşıyan filmde, uzaydan parazit gibi bir canlı geliyor ve kötü niyetli bir şirketin eline düşüyor. Öfkeli muhabir Eddie Brock, araştırması sırasında Venom adlı bu paraziti bünyesine alıyor. Ahlaklı biri olan Brock ve saldırgan Venom tek bir bedende var olmaya çalışıyor. Filmin en büyük meselesi, Venom veya Brock’a dengeli bir ton veremeyen senaryosu. Film, “Deadpool” gibi komik mi olsa, “Captain America” gibi karakter ikilemlerine mi gömülse konusunda karar verememiş gibi gözüküyor. Spider Man’in azılı düşmanı Venom, Tom Hardy’nin Brock’taki performansına rağmen Marvel evreninin en zayıf halkalarından biri.

Haberin Devamı

Altın Ayı ödüllü film

Solo uçuşta başaramıyor

Bu yılki Berlin Film Festivali’nden büyük ödül Altın Ayı ile dönen yönetmenliğini Adina Pintilie’nin üstlendiği “Touch Me Not / Dokunma Bana”, yönetmenin kendi mahremiyetiyle ilgili sorunlarını bir karaktere yansıttığını açıklayarak başlayan bir ‘terapi film’. Kendisine dokunulmasıyla ilgili sorunlar yaşayan Laura’yı merkeze alan film, sinemanın değişik anlatım modellerinden birine sahip yaratıcı bir yapım.

Haftanın diğerleri

Solo uçuşta başaramıyor

- James Bond gibi süper ajanlarla dalga geçen karakterlerden Johnny English, “Johnny English Strikes Again / Johnny English Tekrar İş Başında”da üçüncü kez izleyiciyle buluşuyor. Rowan Atkinson’ın canlandırdığı Johnny English, bu kez bir siber saldırı tüm ajanların kimliklerini ortaya çıkarınca göreve çağrılıyor.

- Abdurrahman Öner imzalı ve Ezgi Mola’nın başrolde yer aldığı “Aydede”, çocuğunu tek başına yetiştirmeye çalışan Rabia’ya odaklanan, bu yıl İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışması’nda yarışmış bir dram.

Haberin Devamı

- Müfit Can Saçıntı’nın yönettiği “Babamın Ceketi”, evlenebilmek için iş arayan bir gence odaklanan bir komedi. Sinan Kaçar’ın yönettiği “Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikayesi”, korku komedi türünde. Mehmet Yaşa imzalı komedi “Sokak Sınıfı”, aile animasyonu “İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi” haftanın diğer yerli filmleri olarak sıralanıyor.

- Başrollerini Julianne Moore, Ken Watanabe’in paylaştığı “Bel Canto / Tutsak”, Paul Weitz’ın imzasını taşıyor. Film, bir opera sanatçısının kendisini bir rehin alma olayının ortasında bulması üzerine.