Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ABD yapımı gerilim-korku “Doğruluk mu Cesaret mi? / Truth or Dare”, izleyicisini davet ettiği oyunda vasatın altında kalıyor.

Gençlerin çeşitli oyunların, lanetlerin ortasında kaldığı, en ünlüsü de “Final Destination” serisi olan filmlerin en yenisi “Doğruluk mu Cesaret mi? / Truth or Dare”, ne eğlence ne de korku vaat ediyor. Kahramanlarımız bahar tatillerinde gittikleri Meksika’da kendilerini bir yabancının yönlendirmesiyle eski bir kilisede buluyor. Burada başladıkları ‘doğruluk mu cesaret mi’ oyunu döndüklerinde de devam ediyor ve onların hayatını tehdit eden bir hal alıyor. Çünkü gizemli sesin dediklerini yapmazlarsa hayatlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Haberin Devamı

Tehlikeli oyun

“Doğruluk mu Cesaret mi? / Truth or Dare”, sosyal medyanın kullanımıyla zamanın ruhunu yakalamaya çalışsa da, senaryo yapısı olarak binlerce kez tekrarlanmış kalıpların peşinden gidiyor. Buna oyuncuların vasat performansları ve sıradan diyaloglar eklenince ortaya özgün bir korku-gerilim örneği çıkmıyor. Bu özellikler herhangi B tipi bir eğlence de sunabilirdi ama film, kendisini bu alanda da görmüyor ve unutulacak bir tür örneği olmaktan kurtulamıyor.

Haftanın diğerleri

- İran sinemasının tanınmış yönetmenlerinden Mohammad Rasoulof’un geçen yıl Cannes Film Festivali’nde gösterilen ve Belli Bir Bakış bölümünün büyük ödülünü kazanan “İnatçı Bir Adam / Lerd”, yozlaşma ve bunun bir parçasına dönüşen
bir adamı merkeze alıyor.

Tehlikeli oyun

- Gösterildiği uluslararası festivallerde övgüyle karşılanan Ayşe Toprak’ın yönettiği “Mr. Gay Syria”, Suriyeli mülteci Hüseyin’in hem cinsel hem de mülteci kimliğiyle ilişkisini konu alan ve ilgiyi hak eden bir belgesel.

- John Francis Daley ve Jonathan Goldstein’ın yönettiği, başrollerini ise Jason Bateman ve Rachel McAdams’ın paylaştığı kara komedi “Oyun Gecesi / Game Night”, oyun oynamak için toplanan bir grup arkadaşın karşılaştığı tuhaf olaylar üzerine.

Tehlikeli oyun

- Fransız aksiyon serisi “Taxi / Taksi”nin beşinci halkası “Taxi 5” ve ABD yapımı “Suç Takımı / Den of Thieves” de haftanın aksiyon-suç türündeki seçenekleri olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Tehlikeli oyun

- Haftanın yerli filmlerinden “Cano” Mehmet Salih Demir’in yönettiği ve filme adını veren karakterin kaybolmasını konu alıyor. Fatema Khawari’nin imzasını taşıyan “Fındık Veresiye”, komedi türünde. Elçin Elgür’ün yönettiği “Paçi: Av Sanatı”, 36. İstanbul Film Festivali kapsamında izleyiciyle buluşmuştu. Kamil Aydın’ın imzasını taşıyan “Şaşkınlar Çetesi” de komedi türündeki bir yerli yapım. İlhan Akgül ve Sinan Tabanlı’nın yönettiği aksiyon “Son Oyun”, Onur Öğden imzalı dram “İyi ki Doğdun Abla”, Hakan Eser’in yönettiği komedi “Kaç Kaçabilirsen” ve Murat Onbul’un yönettiği romantik komedi “4N1K 2” de haftanın yerli filmleri arasında. Burhan Gün’ün yönettiği yerli animasyon “Renkli Balık Yeni Dünyalar Kâşifi” ise çocuklara hitap ediyor.