Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Keanu Reeves’in emeklilikten dönmeye zorlanan bir suikastçıyı canlandırdığı “John Wick”, 2014 yılında gösterime girdiğinde hem izleyici hem de eleştirmenlerin sevdiği bir yapıma dönüşmüştü. Köpeğini öldüren ve arabasını çalan adamların peşine düşen Wick’in şiddet dolu intikamının yanı sıra filmin kurduğu suçlu ve suikastçı dünyası da hayal gücünden besleniyordu ve filmi ana akım sinemanın kalburüstü aksiyonlarından birine çevirdi.

Wick’in dönüşü

Yakaladığı başarının ardından seriye dönüşen John Wick’in ikinci macerası “John Wick 2”de, ana karakterimiz hesaplarını kapatıp eşiyle eskiden mutlu olduğu evine dönüyor. Ancak kaçtığı yeraltı dünyasının kuralları gereğince bir kez daha işe dönmek zorunda kalıyor. Suikasttaki profesyonelliği emekliye ayrılmasına izin vermiyor. Bu arada, amansız bir hesaplaşma başlıyor.

Haberin Devamı

İlk filmin kurduğu karanlık dünyayı ve Keanu Reeves’in az ifade kullandığı oyunculuğuna uygun bir karakter olan John Wick’i sevenler, ikinci filmde aradıklarını bulacaklar. İlk filmin tarif ettiği yeraltı düzeni bu filmde daha da detaylanırken, filmin dövüş ve aksiyon sahneleri koreografileriyle dikkat çekiyor. “John Wick”in ana kadrosunun ikinci filmde de korunması, ilk filmin dünyasına sadık bir uyarlama yaratıyor. Dolayısıyla ilk filmin hayranlarını şüphesiz mutlu edecek bir devam filmiyle John Wick serisi hızını kesmiyor.

Yılın absürt filmi

Wick’in dönüşü
Dan Kwan ve Daniel Scheinert’ın yönettiği absürt film “Swiss Army Man”in iki başrolünü neslinin öne çıkan iki aktörü, Paul Dano ve Daniel Radcliffe üstleniyor. Film bir adada mahsur kalan çaresiz bir adamın burada bulunan bir cesetle kurduğu dostluğa odaklanıyor. “Swiss Army Man” absürt konusu, kendisine özgü mizah anlayışı ve oyunculuklarıyla geçen yıl Sundance Film Festivali’nde gösterildiğinden itibaren kendisine bir hayran kitlesi edinmeyi başardı.

Haftanın diğerleri

Wick’in dönüşü

E. L. James’in çok satan erotik romantik romanlarından uyarlanan serinin ikinci filmi “Karanlığın Elli Tonu / Fifty Shades Darker”ın başrollerinde öncekinde olduğu gibi Dakota Johnson ve Jamie Dornan bulunuyor ve filmin ana karakterleri Anastasia Steele ve Christian Grey’i canlandırıyorlar. James Foley’in yönettiği filmde, ayrılan Anastasia ve Christian, yeniden bir araya geliyorlar ancak Christian’ın geçmişi ilişkinin seyrini etkiliyor.

Haberin Devamı

Alpgiray M. Uğurlu’nun yönettiği “Enkaz”ın başrollerini Akasya Asıltürkmen ile Berke Üzrek paylaşıyor. Film, enkaz altında kalmış bir kadın ve doğa gezisi yapan Barış’ın hikayesini konu alıyor.

R. Kan Albay’ın yönettiği; Valerie Deridder, Tamer Karadağlı ve R. Kan Albay’ın rol aldığı “İsra ve Sihirli Kitap” fantastik öğeler taşıyan bir aile filmi.

2014 tarihli animasyon “Lego Filmi”nin devamı “Lego Batman Filmi / The Lego Batman Movie” adını taşıyor. Chris McKay’in yönettiği animasyonda Batman, Gotham Şehri’ni Joker’den kurtarmaya çalışıyor ve bu esnada dostluk ile dayanışmanın önemini öğreniyor. Seslendirme kadrosunda Rosario Dawson, Will Arnett, Ralph Fiennes ve Michael Cera’nın bulunduğu film, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı.