Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni başlangıçlar demektir herkes için. İşte tam da bu sebeple yeni yılı farklı bir yerde farklı bir şekilde karşılamak isteyenlerdenseniz size birkaç önerim olacak

Kış havasını istemiyor, soğuk olmasın diyorsanız Güney Yarımküre’de pek çok seçenek var.
Dünya üzerinde yeni yılı karşılayan ilk büyük şehir olması nedeniyle Sidney güzel bir seçenek. Yazın ortasında sahilde Noel Baba’nın denizden gelmesini bekleyen insanların olduğu bir ülkede olmak fikri bile çok eğlenceli. Aslında Noel Baba’nın Akdeniz kıyılarımızdaki Demre’den geldiği düşünülürse, bu pek de yanlış değil. Sidney dünyanın en görkemli yılbaşı kutlamalarıyla tanınan şehirlerden biridir. Tüm dünyayı her yıl televizyonlarının başına kilitleyen meşhur havai fişek ve dillere destan ışık şovunu görebileceğiniz ve Opera Binası’na yakın bir parkta, sokaklarda, restoran veya kulüpte olmanız yeterli.

Haberin Devamı

Sıra dışı yeni yıl rotaları
Doğa ve müzik tutkunlarına

Daha çılgın, daha sıra dışı bir kutlama isterseniz Güney Amerika’ya uzanmanızı tavsiye edeceğim, Brezilya’ya. Bu ülkede eğlenmek için illa karnaval zamanı gitmek gerekmez. Yılbaşında Rio’da bir klasik de Copacabana plajında yeni yılı karşılamak. Mahşeri bir kalabalığın içinde müthiş müzikler ve hayal bile edemeyeceğiniz bir eğlence sizi bekliyor olacak. Şehrin her yerinden görülebilen havai fişeklerle yeni yıla gireceksiniz. Seçiminizi Brezilya’dan yana kullanırsanız yanınıza giymek için beyaz bir şeyler almayı unutmayın.
Eğer doğa ve müzik tutkunuysanız Güney Afrika’da Cape Town da sizin için iyi bir seçenek olacaktır. Muhteşem havai fişek gösterisini dilerseniz Masa Dağı’na çıkıp izleyebilir, şehrin çeşitli noktalarındaki müzik ve dans gösterilerine, değişik mekânlardaki birbirinden ilginç ve eğlenceli yılbaşı partilerinden birine katılabilirsiniz.
Bir başka keyifli ve renkli yılbaşı seçeneği de Japonya’da. Tokyo’nun meydanlarında dolaşın, iyi bir lokantada yemek yiyin, belli yerlerde yapılan ışık gösterilerini izleyin, dansa gidin. Japonca birkaç kelime öğrenin, herkesin yeni yılını kutlayın. Adettir... Yeni yıla yepyeni bir başlangıç olarak bakılır Japonya’da, belki size de uğurlu gelir.
Çok iyi bir başka seçim de Havana. Yeni yılın ilk günü Küba Devrimi’nin yıldönümü kutlanır ülkede. Yılbaşı gecesi dünyaca ünlü gece kulübü Tropicana’da yer bulursanız mutlaka orada olun. Olmazsa da sokaklara vurun kendinizi, mutlaka bir yerlerde eğlenceli bir şeyler karşınıza çıkacaktır. Havana’yı doyasıya gezip, muhteşem mutfağını deneyimlemeden de dönmeyin. Yeni yılın ilk günü denize girdiniz mi hiç? Küba’nın güzel plajlarında ve ikliminde bu mümkün. Mutlaka deneyin.

Haberin Devamı

Sıra dışı yeni yıl rotaları
İkinci kez karşılayın

Gerçek bir kış atmosferinde kutlamak isterseniz yeni yılı Lapland Finlandiya iyi bir seçim olabilir. Ren geyikleri, Huskylerin çektiği kızaklarla safari, buz tutmuş bir sürü göl, her ne kadar anavatanı olmasa da Noel Baba’nın köyü, tam kutup çizgisine ayak basmak, şansınız varsa Arctic Resort’ta konaklama ve tabii ki Helsinki yılbaşı keyfinizin renkleri olabilir. Buralara kadar gidenler mutlaka Finlandiya İsveç sınırında yer alan Tornio kentindeki yılbaşı kutlamalarına katılmalıdırlar. İki ülke arasında tam bir saat fark olması nedeniyle yeni yılı önce Tornio’da karşılayıp kısa bir yürüyüşle İsveç’e geçip bir saat arayla ikinci kez yeni yılı karşılayabilirsiniz. İlginç olmaz mı?

Haberin Devamı

Çok uzaklara gitmeden

Yok bu kadar uzaklara gitmeyeyim ama yurt dışında olayım diyenler için vize de gerektirmeyen bir seçenek Beyrut. Ortadoğu’da ve tüm Arap dünyasında en iyi yılbaşı kutlayan ülke kesinlikle Lübnan. Gece hayatıyla meşhur Beyrut’un ünlü kulüplerinden ya da restoranlarından birinde, sokaklarda ya da Gemmayzeh’deki bir bar ya da mekânda yeni yılı karşılamak unutulmaz bir anı olacaktır.