Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

İnanın dünyanın her yerine gidilebilir tek başına ama bunu yapmadan önce ne istediğini, ne aradığını, nasıl bir tatil hayal ettiğini bilmek gerekir.

Hiç alıp başımı gideyim, tek başıma şöyle gönlümce gezeyim dediğiniz oluyor mu? Eminim oluyordur. Ama yine eminim ki pek çok sebeple erteliyorsunuzdur da. Gelin beni dinleyin, ertelemeyin. Tek başına gezmek tarif edilemeyecek kadar müthiş bir keyiftir. Tabii organize turlarla gezmek gibi olmaz tek başına gezmek, her şeyinizi kendiniz önceden planlamak durumundasınız. İnanın aslında dünyanın her yerine gidilebilir tek başına ama bunu yapmadan önce ne istediğini, ne aradığını, nasıl bir tatil hayal ettiğini bilmek gerekir. Bunun tersi genelde büyük bir hüsranla sonuçlanır, vaktinize ve nakdinize yazık olur.

Haberin Devamı

En kıdemli İspanya

Öncelikle ne istediğinizi belirleyin, lüks bir tatil mi yoksa daha orta karar bir şey mi, macera mı vs. Bütçenizi de belirleyin. En önemlisi o gibi gözükse de her zaman öyle olmayabilir. Hiç ummadığınız ucuz ve kolay imkânlar her an her yerde karşınıza çıkabilir. Seyahatiniz için araştırmalarınızı yaparken, kıyaslama yapmaya ve kaliteyi tercih etmeye önem gösterin. Güvenlik bir seyahatin olmazsa olmazıdır elbette. Durup dururken kendini riske atmak olmaz ama bunun hiçbir yerde garantisi yoktur ve unutmamalı ki, yapılan araştırmalar ölümcül kazaların büyük bir çoğunluğunun ev kazaları olduğunu gösteriyor. Ben bu hafta size şu sıralar gidilebilecek yakın ve bir iki uzak destinasyon önermek istiyorum. Eğer ilginizi çekerse önümüzdeki günlerde tek başına gidilebilecek daha uzak destinasyonları da yazarım.

Yalnız gezmek bir başka

Bence tek gezmek isteyenler için en ideal ülkelerin başında İspanya geliyor. İspanya dünyada turizm konusunda en kıdemli ve tecrübeli ülkedir. Madrid, Barcelona, Valencia, Granada, Cordoba gibi şehirler, şehirlerarası ulaşımın kolaylığı, İspanya’nın gezginlere her açıdan sunacağı her türlü hizmet oldukça keyifli kılıyor bu ülkeyi. Sergiler, etkinlikler, konserler özellikle kıyı şeritlerinin canlanmaya başladığı bugünlerde çok ilginç ve ideal. Hangi şehirde olursanız olun gece rahatlıkla sokaklarda kaybolup yeni yerler keşfedebileceğiniz, hiçbir konuda sorun yaşamayacağınız ender ülkelerden biri.

Haberin Devamı

Yunanistan da şu sıralar mevsim olarak en ideal dönemlerinde. Bu ülke de yalnızca büyük şehirler ve adları hep öne çıkan büyük adalardan oluşmadığı gibi keşfedecek çok yer sunuyor. Atina’ya gidin, şehrin ulaşım ağı mükemmel. Bütün şehri rahatlıkla gezebilir, Atina klasiklerini görüp biraz klasiklerin dışındaki şehri de keşfedebilirsiniz. Muhteşem meydanlar sizi yan sokaklara dalıp şehri keşfetmeye davet edecek. Pişman olmayacaksınız. Şu sıralar müthiş konserler, etkinlikler de yakalayabilirsiniz. Atina’dan tren veya başka ulaşım araçlarıyla her yere ulaşabilirsiniz. Farklı adaları keşfe ne dersiniz? Hep öne çıkan diğerlerinden çok daha ucuz ve güzel olduklarını keşfedeceksiniz. Mesela Amargos ile başlayabilirsiniz.

Yalnız gezmek bir başka

Tek başına ilk seyahat için

Almanya nedense pek akla gelmez ama Berlin hararetle tavsiye edeceğim bir şehir. Müzeler, kafeler, sergiler. Berlin hayatın vücut bulduğu ve herkese hitap edebilen ender şehirlerden biridir. O kadar kuzeye gitmeyeyim derseniz o zaman Münih derim. Mimarisi, yeme içme tarzı, sanat galerileri ile çok ilginç gelecek size. İlk kez tek başına gezecekseniz, şaşıracaksınız ama önerim Tayland, Vietnam, Kamboçya ve Laos olacak. Yön bulma ve kaybolma derdi yaşamayacağınız, ucuz olması nedeniyle avantajlı, yeme içme cenneti, rahatlıkla hareket edebileceğiniz, pek çok yeni dost edinebileceğiniz, gezginlerle tanışabileceğiniz bir coğrafya. Uzaktan korkutucu gibi görünse de inanın aslında tek gezmek için en kolay ve keyifli ülkeler.

Haberin Devamı

Yalnız gezmek bir başka