Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

Yeni yılı evde veya yurtdışında karşılamak istemiyorsanız ve hâlâ ne yapacağınıza karar veremediyseniz size bazı önerilerim olacak

Yılbaşında kış masalı

Kar, kış, kayak sevenlere Uludağ, Kartepe, Kartalkaya, Erciyes, Palandöken gibi kayak merkezlerinde oteller, sanatçıların katılımıyla gerçekleşen yemekli, müzikli eğlenceler sunuyorlar yıllardır. Ayrıca havanın durumuna göre gece kayak gösterisi, dışarıda ateş etrafında çok keyifli eğlencelerle yeni yılı karşılayabilir, kayak yapabilir, yürüyüşlere çıkabilir, kafelerin teraslarında kahvenizi, çayınızı yudumlayarak dağ atmosferinin keyfini çıkartabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kapadokya zamanı

Yılbaşında kar beklenen bir başka yer de Kapadokya. Bazı oteller yine çok hoş ve kaliteli eğlenceler sunuyor olacaklar. Bu genelde yemek, canlı müzik ve bir Kapadokya klasiği olan dışarıda ateş etrafında kutlamadır. Uçhisar’da Museum Hotel, Argos in Cappadocia ve Kapadokya’nın en güzel ve sakin kasabalarından, eski bir Rum köyü olan Sinasos’ta, bugünkü adıyla Mustafapaşa’da bulunan Elevres Stone House Hotel benim bu yılki tavsiyelerim. Kapadokya’ya kadar gelmişken hava muhalefeti yoksa sabah erken saatte havalanan balonlarla bu masal diyarını havadan görün, vadilerde yürüyüş yapın, kayalara oyulmuş restoranlarda yemek yiyin, yeraltı şehirlerini gezin bir çömlek atölyesinde çömlek yapmayı denemeyi de unutmayın.

Yılbaşında kış masalı

Her mevsim Bodrum

Kar olması gerekmez diyenlere Ege’de pek çok seçenek var. Özellikle de Bodrum’da her mekânda bir eğlence, bir yılbaşı kutlaması sizi bekliyor olacak. Benim bu yıl için önerim Yalıkavak’ta La Maison Otel. Çok güzel ve zarif sunumlarıyla size özel bir menü ve canlı müzikle yeni yıla girer, hazır buralara gelmişken temiz havayı soluyup uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Bodrum’un yalnızca yazın gidilen bir yer olmadığını, her mevsimde çok güzel ve keyifli olduğunu görmek adına da iyi bir fırsat.

Yılbaşında kış masalı

Sarıkamış’ta kayak imkanı

Şu anda kar altında olan ve kışın bir masal ülkesine dönüşen Kars da bir seçenek olabilir. Kafkas dans gösterisi, Karslı Aşıklar dinletisi, özel yemek programları eşliğinde yeni yılı karşılayabilirsiniz. Kars’a kadar gelmişken mutlaka şehri gezin, kaleye çıkın, Baltık mimarisinin en güzel eseri Kars evlerini ve sokaklarını, buz tutmuş Çıldır Gölü’nü, Ani Antik Kentini ve tabii Sarıkamış’ı da görün. Kayak sevenler için çok özel bir yer olan Sarıkamış’ta kayak imkanını da değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yılbaşında kış masalı

Gezginlerin gözdesi Mardin

Mardin yıllardır gezginler için en gözde şehirlerden biri. Şehrin sokaklarında yürüyün, evlerin altında bulunan ve sokakları birbirine bağlayan abbaralardan geçin, mavi badem şekeri, kakuleli kahveyi mutlaka deneyin, Deyrulzafaran Manastırı’nı, şehrin kiliselerini, cami ve medrese yapılarını, müzelerini görün, gelmişken Midyat’a, Deyrulumur (Mor Gabriel) Manastırı’na, Midyat’ın köylerine uğrayın, Midyat Merkez’de yürüyün, Dara Antik Kenti’ni, Savur’u görün.

Taşın dile geldiği Mardin’de yılbaşı kutlamaları artık bir klasik ve özellikle de bu şehrin en güzel konaklarından dünyaca ünlü Cercis Murat Konağı’nın Mezopotamya Ovası’na bakan büyülü atmosferinde, dünyanın en iyi on şefinden biri ve konağın işletmecisi olan Ebru Baybara Demir’in hazırladığı harika yemekler eşliğinde, yörenin en güzel müzikleri ve muhteşem bir eğlenceyle yeni yılı karşılamanın keyfi anlatılamaz, yaşanır.