Crespo,Joao Pedro ve Valencia

19 Eylül 2022

Alanyaspor ; şu an için ligin orta sıralarında.Bu kadro ve oyuncu kalitesi ile çok daha üst sıralara yaklaşabilir. Geçtiğimiz yıllarda futbol adına güzel bir izlenim gösterdiler.

Son bir kaç sezonda hem antrenör değişikiği yaşadılar hem de oyuncu bazında önemli kayıpları oldu. Geçmiş senelerde her iki kanadı da Davidson ve Candeias ile sürekli ileri,geri çok iyi kullanıyor,ortadan da Bakasetas ,Efecan ,Emre gibi oyuncular ile rakibi yoruyor ,sonuca da Barerio,Wilson Eduardo,Diedhou gibi gole yakın oyuncuları ile ulaşıyordu.

Forvet oyuncularının genel özelliği hem topla seri düşünen ,geniş alanda çabuk hızlanan hemde ceza sahası karambollerinde usta isimler olmalarıydı. Kalabalıktan topa son dokunuşları yapmada usta isimler.

Kontratakları seven bir takım anlayışları var. Junior Fernandez ,Papis Cisse zamanından beri bu özelliklerini taşıdılar.

Ancak Bakasetas,Tazavellas,Siopis gibi takım anlayışlarında 3 önemli oyuncuyu kaybettiler.

Bu oyuncular atak süpürücü ve oyun kurucu özellikleri üst düzey isimlerdi.

Marafona gibi önemli bir kaleciyi yedeğe aldılar ve daha önemlisi Awaziem ve Mevlija gibi güçlü 2 stoperi kaybettiler. Marafona istikrarlı ve takımı toparlama

Yazının Devamı

İcardi' li Galatasaray Forveti

17 Eylül 2022

Konyaspor son 2 sezonda ligde çok iyi bir performans yakaladı. Ancak öncesinde de kolay pozisyon vermeyen,mücadeleyi seven,elinde ki oyuncuları çok iyi kullanan bir takım görüntüsündeydi. Hemde müthiş bir forvet almamalarına rağmen bu başarıyı yakaladılar.

Bu sene de sıralamada 2.durumdalar. Son bir kaç sezonda Skubiç, Kravets,Cicallesi, Ömer Ali,Miya, Jevtovic Shengelia ,Mpoku ve son olarak Rahmanoviç'i kaybettiler.

Takımın hem kanat hem forvet rotasyonunda bu kadar değişikliğe rağmen iyi maçlar çıkarıyorlar. Skubiç ,Shengelia ,Miloseviç ,Rahmanoviç çok önemi oyuncular. Miloseviç ve Rahmanoviç orta alanda 2 etkin isimdi.

2 kanat oyuncuları Çekici ve Bytqi muazzam yetenekli oyuncular. Kaleye yaklaşmaları kolay,topla çok hareketli ve kaleyi gördükleri anda şutu düşünen oyuncular. 2 si de takımla iyi anlaşıyor. Takımda onları topla buluşturmakta çok istekli.

Bu oyuncuların yanında dün Michalak ta olsaydı Galatasaray defansı top çıkarmakta zorlanabilirdi. Dün onun yokluğunda aslında daha az kontraatak düşündüler.

Üstelik Muriç te yoktu sahada.. Bu da duran toplar adına Galatasaray için bir avantajdı.

Galatasaray maça iyi başladı. Tempolu oynuyorlar ve özellikle

Yazının Devamı

Mata,Mertens ve İcardi...

11 Eylül 2022

Galatasaray bundan bir kaç sezon önce orta alanda çok çabuk paslaşan ,rakip alanda çabuk yayılan,kanatları da verimli bir kadro kurmuştu. Rakip yarı sahada ceza sahası çaprazı ya da hemen önünde topla buluşabildiklerinde ; teknik becerisi yüksek oyuncular ile rakibi de de topu da ileriye doğru itebiliyolardı. Böylece sürekli pozisyon yakalıyolardı.

O sezon forvetten yeterli katkıyı alabilmiş olsaydılar yada skor anlamında daha üretken olabilseler belki de sıralamadaki yerleri değişebilirdi .

Stoperde Marcao,sol bekte Nagatomo ,karşısında Sarachi,orta alanda Seri ve Lemina ,önlerinde Belhanda ve Feghouli ile takım adeta bir yıldızlar topluluğu gibiydi.

Onyekuru,Diagne,Falcao ve Andone gibi yıldızlar ise takımın gol umudu idiler. Bu sene de takım tıpkı o sezon gibi çok önemli isimler ile tanıştı.

Orta alanda 2 önemli transfer Mitsjö ve Oliviera takımın hem pas trafiğini yöneticek hem de defansif anlamda rakibi karşılamaya çalışacak. Mitsjö oyununda çok koşan ve dikine de oynayabilen bir oyuncu. Ortasaha da koşmadığı bölge yok. Torreria 'nın belki de en çok anladığı oyuncu olacak. Bu 2 linin çalışkanlığı çok büyük avantaj.

Oliviera ise hem çok teknik hem de açık alanda

Yazının Devamı

Batshuayi...

5 Eylül 2022

Batshuayi ; Fenerbahçe'nin aradığı forvet mi ? Bu sorunun cevabını vermek için hem takıma hem de Batshuayi ye biraz yakından bakalım. Ceza sahası içerisinde çok farklı noktalarda topla buluşan, topu isteyen, topa giden bir forvet Mitchy.

Statik oynamayı sevmediği gibi ceza sahası içerisinde yakın çevresinde bulunan arkadaşları ile de verimli bir pas trafiği kurabilmekte. Hem Chelsea hem de Belçika milli takımında oynayabilmek önemli ama çok daha fazlasını da yapabilir.

Ceza sahası içerisinde çoğu zaman şut,mesafe ve teknik açısından bitiricilik adına sorunlar da yaşadığı oldu. Ancak yine de oyuna küsen ve çalışmayı bırakan bir forvet tipi değil.

Oyun içerisinde hem güçlü hem istekli. Sadece ceza sahasına yakın noktalardan değil kaleyi gören her noktadan şut atabilmekte .

Arkasında topla oynamayı sevdiği kadar kanatlardan onu besleyebilecek Emre,Joshua ve Rossi gibi önemli isimler ile birlikte çalışacak.

Bu üç ismi saydıktan sonra Alioski ve Osayi 'nin rakip yarı sahaya kolay ve çabuk ulaşma ve rakip orta sahayı bozma konusunda da yardımları olacağını ekleyelim . Kısacası arkasında çok yönlü bir oyuncu topluluğu olacak. Joao pedro yu saymadık bile...

Fenerbahçe de

Yazının Devamı

Fenerbahçe de yeni transferler

1 Mart 2021

Trabzonspor'un gectiğimiz sezonki kadrosunda Jose sosa,Alesander sörloth,Joao pereria ve Novak gibi önemli futbolcular bulunuyordu. Pereria ve Novak 'ın ortada N'daye ve Sosa ıle olan uyumu ve takımı ilerı tasıyabılmesı Trabzonspor ofansı için önemli bir kazanımdı.

Sörloth ve Sosa önemlı performanslar yakalamış olsa da onları bu sonuca taşıyan çoğunlukla bu iki bek oyuncusuydu.

Zaman zaman az faydalanabilseler de Guıllerme ,Obi Mıckel ve N'daye gibi oyuncular da kadro zenginliğı açısından büyük avantajdı. Sörloth 'un capraz koşularında Nwakame ve Ekuban ıle büyük bir ofansif üstünlük elde edilıyordu.

Bugün kü kadro da en az geçen seneki kadar kaliteli bır kadro.

Ancak orta saha da Sosa gibi önemlı bır taktisyen ıle N'daye gibi hem defansa yardım eden hem de ofansı destekleyen bır oyuncuyu arıyorlar. Bu nedenle orta sahaya Bakasetas 'ı almak ıstedıler. Belkı de lig standartlarında Sosa'nın eksıklığini giderecek en önemlı oyunculardan bırı.

Zaman zaman Djanıny 'den onemlı bır performans alıyorlar ama Afobe ve Lewıs Baker ıle onun arkasını desteklemeliler. Afobe ; premier lig geçmişi olan hem de Stoke forması ile iyi maçlar çıkarmış bir oyuncu. Kısacası gol anlamında da

Yazının Devamı

Valbuena ve Sosa...

8 Kasım 2020

Konyaspor ; geçtiğimiz senelerde zaman zaman defansif oynadığı için eleştirilen, zaman zaman gol atmakta zorlanabilen, ancak her zaman oyun içerisinde kalabilen ve iyi mücadele eden bir takımdı.

Oyun genelinde ise ; Hem oyun disiplini açısından iyi bir saha içi yardımlaşma ile oynuyorlar hem de Skubic,Hadziahmetovic,Milosesevic, Shengelia gibi yetenekli görev adamları ile kolay oyun kuruyorlardı.

Serkan gibi iyi bir kalecinin yerine Sehic gibi yetenekli bir kaleci bulabildiler. Sehic te tıpkı Serkan gibi geriden iyi oyun kurabilen kalecilerden...

İki sezon önce orta saha ve forvet hatları alternatif açısından çok kaliteliydi. Fofana ile birlikte Jahovic ve Yatabare ikilisi ile oynadıkları dönemde önemli maçlar kazandılar. Elbette bu 2 oyuncunun da kariyeri ve potansiyeli takıma çok şey katıyordu.

Geçen sezonki kadrolarından en önemli değişikliği forvet hattında yaptılar. Miya 'dan iyi performans alabildikleri için onu takımda tutup ; Kravets ve Chilacecci gibi gol ortalamaları belli iki tecrübeli golcü aldılar.

Özellikle ; Kravets , Dinamo Kiev forması giymiş en önemli golcüler arasında. O forma girdiyse yapılabilecek en iyi şey ona top aldırmamak olmalıydı maç

Yazının Devamı

Valencia ve Cisse...

26 Ekim 2020

Trabzonspor 'un geçtiğimiz sezonki kadrosu adeta yıldızlar topluluğu gibiydi.

Sturridge,Sörloth, Sosa, Guillerme,Badou Ndaye,Obi Mickel ve Denizlispor' a giden Onazi bu oyunculardan yalnızca bazılarıydı.

Sörloth sezon sonunda Sosa ve Nwakame 'nin pasları ve hatta geriden Novak ve Perreria 'nın desteği ile çok iyi maçlar çıkardı.

Yetenek açısından donanımlıydı ama sezon boyunca bir santrafor 'un da atması gereken çok farklı goller seyrettirdi.

Novak ve Perreria 'nın birlikte sahada başardığı çok şey vardı. Ligin en önemli ikililerinden biriydi bu ikili'nin sahadaki işbirliği.

Şu anki kadroda Novak ve Sturridge gibi önemli bir yıldızla yolları ayırdıkları gibi Sosa ve N'daye gibi ilk onbirin çok önemli iki oyuncusu da takımdan ayrıldı.

Diabate, Afobe ,Djaniny, Plaza potansiyelleri önemli oyuncular.

Newton bu oyunculardan iyi verim alabilirse ve Trondsen ve Lewis Baker birlikte oynamaya başladıklarında daha farklı bir Trabzonspor görebiliriz sahada.

Yazının Devamı

Trezeguet, Mensah ve Castro..

5 Ekim 2020

Kasımpaşa iyi transferler yapabilen bir ekip. Aldıkları oyuncuların çoğunluğu ; kendi futbol anlayışlarına uyan, yüksek maliyetli olmayan oyuncular. Ryan Babbel ve Donk 'un birlikte oynadığı kadrodan beri bu hemen hemen böyle.

Andre Castro, Del Valle, Scarione, Omeruo ,Titi, Eduok, Diagne, Trezeguet ,Murillo , Bernard Mensah iyi verim alabildikleri oyunculardan bazıları...

Geçen seneki ilk onbirlerinden pek çok oyuncu değişmesine ve Heinz , Quaresma ,Thiam gibi iyi süreler alabilen oyuncularını göndermelerine rağmen ayağa iyi pas yapan ,mücadeleci, top kaybını sevmeyen bir orta sahaları ve iyi forvetleri var.

Koita'dan tam faydalanmadıkları halde Hajradinovic, Tirpan ,Hadergonaj oyun içerisinde kendisini gösterebilen oyuncular. Koita ; Thiam ile birlikte sağladığı uyumla geçen sene ligin en iyi golcülerinden biri olmuştu .Pavelka ve Sadiku yıllardır bu takımda ve ortasaha da çok çalışkan oyuncular.

Zaman zaman oyuna giren Gohou ; Denizlispor da kariyerinin ilk yıllarında müthiş maçlar çıkarmıştı.

Üstelik yeni almış oldukları Varga da şimdiye kadar oynanan maçlarda çok başarılıydı.

Galatasaray ise geçtiğimiz günlerde Rangers karşısında istediğini bulamadı.

Forvett

Yazının Devamı