Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İzmir’de AK Parti’nin yerel seçimlere yönelik hummalı bir çalışma içerisinde olduğundan bahsetmiştim. Hemen son dakika kulis bilgisini sizlerle paylaşalım; 20’nin üzerinde ilçelerde aday adayı sayısı üçe indirilmiş. Bu iddiayı hemen araştırdım. Kısmen doğru olduğunu söyleyebilirim.
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, geçen ay başlayan ve yaklaşık 15 gün süren geniş katılımlı bir anket yaptırdı. Ayrıca Şengül, ilçe ilçe gezerek parti teşkilatlarına, “Kimi aday görmek istiyorsunuz?” diye sordu. Toplanan tüm veriler bir yerde toplandı, hatta genel merkezle paylaşıldı.
Aday adaylarıyla ilgili çok sayıda isimle görüştüm. AK Parti Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’le yola devam edeceğini şimdiden söyleyebilirim. Selçuk’ta bir değişim söz konusu olabilir. Torbalı’da mevcut Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in şansının yüksek olduğu söyleyebilirim.
AK Parti’de 10’un üzerinde ilçe başkanı belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa edecek. Bunlardan Bayındır, Bergama, Beydağ ve Balçova ilçe başkanlarının “aday” gösterilmeye yakın olduğu bilgisine ulaştım.
Biraz da farklı ilçelerde konuşulan isimlerden bahsedelim. Bornova için; Çamdibi Esnaf Odası Başkanı Reşat Gentürk, AK Parti Bornova Belediye Meclis Üyesi Hasan Ali Karaman, partinin 2014’te belediye başkan adayı olan, AK Parti eski Milletvekili İlhan Kaya, İl SKM Başkanı, eski Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Ender Öztürk’ün isimleri adaylık için geçiyor.
AK Parti’nin güçlü olduğu ilçelerden Bayraklı’da 3 partilinin ismi öne çıkmış durumda. AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal’ın genel merkezden “olur” aldıktan sonra belediye başkan aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bayraklı Belediye AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir’in ismi de başkan adaylığı için konuşuluyor. AK Parti’nin emektar isimlerinden, eski Milletvekili, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali Sürekli’nin ismi de Bayraklı için geçiyor. Konuştuğum isimler; eski İlçe Başkanı Ali Aslan ve Hakkı Atilla’nın da şansının olduğunu anlattı.
Buca’da ise İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın adı önplanda. Arslan aday adaylığı için görevinden önümüzdeki günlerden istifa edecek. Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy’un, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılan, belediye meclis üyesi Adnan Öztekin’i desteklediğini öğrendim. Eski İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, eski Milletvekili Rıfat Sait ve Mehmet Girgin’in isimleri parti kulislerinde konuşuluyor.
AK Parti’nin Karabağlar’da kimi aday göstereceği ise oldukça merak konusu. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç adaylık için çalışmalara başlarken, eski Milletvekili Necip Kalkan ve iş insanı İbrahim Bengi’nin kulislerde ismi sıkça dile getiriliyor.
AK Parti’nin 2009’de seçimleri CHP’ye kaybettiği Gaziemir’de parti içerisinde büyük bir mücadele yaşanıyor. Uzun yıllardır Gaziemir’de siyaset yapan, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’ın aday adaylığı için görevinden ayrılacak. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a yakın siyaset yapan İl Yöneticisi Deniz Doğan ve Sarnıç eski Belediye Başkanı İsmail Acar’ın adaylık için isimleri geçiyor.
AK Parti’deki parti içi rekabet CHP’deki gibi çetin geçeceğe benziyor.