Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, geçen hafta beklenmedik şekilde istifa etti.
Seçim sonrası kendisiyle konuştuğumda, “İzmir’de bir başarısızlık yok. Büyükşehirler arasında oy oranını en fazla artıran İzmir teşkilatı. Teşkilatımız şimdiye kadar hiç çalışmadığı kadar gayret gösterdi” dedi.
Seçim sonuçlarını kendileri açısından “başarılı” olarak değerlendiren Şengül’ün istifasını bu yüzden beklenmedik olarak değer-lendiriyorum.
Şengül, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde de, “Partinin önünü açmak adına istifa ediyorum” dediğini biliyorum.
Bu gelişmenin ardından AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, pazar günü İzmir’e geldi ve teşkilata, “Sizce kim il başkanı olsun?” diye sordu.
Parti kaynaklarından edindiğim bilgiye göre; temayüle katılanların büyük bölümü Aydın Şengül ismini yazmış.
Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Kerem Ali Sürekli, Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli, Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun isimleri temayülden çıktı.
Parti genel merkezi, milletvekillerinin görüşünü bu hafta içinde alacak.
Ardından öne çıkan üç isim Erdoğan’la görüştükten sonra biri başkan olarak belirlenecek.
Bu arada eski Milletvekili İlknur Denizli, MÜSİAD eski Başkanı Ümit Ülkü’nün isimleri de kulislerde sıklıkla konuşuluyor.
Tabiİ burada eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin tavrı da etkili olacak.
Teşkilat Başkanı Kandemir, partililerle yaptığı toplantılarda tecrübeli ve genç bir isimle yola devam edileceğinin sinyalini vermiş.
Burada özellikle belirtmem gerekiyor Sürekli’nin ismi, diğerlerine göre bir adım daha ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

CHP’de Danışma Kurulları başlıyor

CHP İzmir örgütü kentte alınan sonuçtan genel anlamıyla memnun olduğunu söyleyebilir.
2014 yılında kaybedilen Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes ve Torbalı geri alındı.
Ancak Bergama ve Bayındır kaybedildi.
Partinin yaptırdığı anketlerde CHP’nin Bergama’da açık ara seçimi alacağı çıkmış.
Ancak son 10 günde kararsız seçmenin Cumhur İttifakı adayı AK Partili Hakan Koştu’ya yönelmesi ve çalışmalar sırasında yapılan bazı stratejik hatalar nedeniyle seçimin kaybedildiği değerlendirmeleri yapılıyor.
CHP, İzmir İl Örgütü, önümüzdeki aydan itibaren ilçe danışma kurullarını toplayarak seçim sonuçlarına enine boyuna değerlendirecek.
Yazın hemen sonunda da “kongre” takvimi başlayacak.
‘CHP’lileri hareketli bir yaz dönemi bekliyor’ desek, yanlış olmaz!