Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yerel seçim takvimi hızla ilerliyor. İlerledikçe ortalık daha da hareketleniyor. Adayların birbirleri hakkında söyledikleri, her şeyin önüne geçiyor!
Geçen hafta herkesin gözünden kaçan bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Bornova’daki bir açılışta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’le ilgili söyledikleri dikkatimi çekti:
“Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 10 senelik başkanlar içinde en başarılı belediye başkanımızdır. En ufak bir şaibeye karışmamıştır. Bergama ile yatıp Bergama ile kalkmıştır. Bu bir moladır. Kendisinden İzmir’e ve ülkeye çok büyük hizmetler geleceğine canı gönülden inanıyorum. Gelelim Olgun Atila’ya... İnsanlar belli kararlar verirler, belli işler yaparlar; bazen memnun olurlar, bazen mutsuz olurlar, bazen de ‘Elim kafam kırılsaydı da bu işi yapmasaydım’ derler. Ben Olgun’u çok küçük yaşlardan beri tanıyorum. Meclis üyesi olarak görev yaptı. 2014’te de Bornova’ya belediye başkanı oldu. Son 5 yıllık dönemde, tüm samimiyetimle söylüyorum, Olgun ve Mehmet burada diye söylemiyorum; 30 tane belediye başkanını hangi partiden olursa olsun kılcal damarlarına kadar bilen Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylüyorum; Olgun, son 5 yıllık dönemdeki başkanlar ve geçmiş belediye başkanları arasında en başarılı başkandır. Hem başarılı, hem namusu hem şerefiyle, hem ailesiyle yaptığı işlerle en başarılı belediye başkanımızdır. Bu bir moladır. İki kıymetli belediye başkanı da mola vermişlerdir. Ben öyle kabul ediyorum. İzmir için bu iki yetişmiş belediye başkanı var.”
Kocaoğlu’nun sözlerine ben de katılıyorum. Özellikle Atila’nın belediyecilik anlamında iyi işler çıkardığına şahit oldum. Ancak adaylık noktasında şanssız diyebileceğimiz olaylar geldi başına.
İlginç senaryo
Aziz Kocaoğlu’nun, “Bir moladır” sözü dikkat çekici. Ben buradan şunu anladım; “Merak etmeyin, 5 yıl sonra yeniden aday olacaksınız!”
Peki, bu nasıl olacak? Onu şu şekilde okuyorum: “Kemal Kılıçdaroğlu öyle ya da böyle ilk kurultayda gidecek. Hele ki yerel seçimlerde başarı sağlanamazsa gitmesi kaçınılmaz. Ondan sonra da biz devreye gireceğiz.”
Bu senaryo hayat bulabilir mi?
Elbette... Ancak 5 yıl sonra olacakları şimdiden tahmin etmek mümkün değil!
Yeri gelmişken söyleyeyim. Eğer Kocaoğlu, genel merkezle zıtlaşmasaydı, en azından Atila bir dönem için daha aday olabilirdi!
Bana kalırsa; CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısı-başarısızlığı, Kılıçdaroğlu ve ekibinin geleceğini belirleyecek.
Bakalım ne olacak?!