Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

AK Parti ile MHP yani Cumhur İttifakı, İzmir Büyükşehir ve 30 ilçenin adayını açıkladı. Ancak İzmir’de 2004 seçimlerinden bu yana yüksek oy oranlarına ulaşan CHP’den hâlâ ses yok.

AK Parti cephesi bile, CHP’nin adaylarının açıklanmasını bekliyor!

Peki CHP Genel Merkezi, İzmir adaylarını neden açıklamıyor? Bunun aslında birkaç nedeni var. Birincisi, Genel Merkez İzmir’de güçlü olduklarını biliyor; onun için Türkiye’nin üçüncü büyük kentini sona bıraktı. İkincisi, İYİ Parti’yle ittifak görüşmeleri devam ediyor. Özellikle ilçelerde ne yapılacağı belli değil!

Haberin Devamı

Bir de benim bir tahminim var! CHP, Büyükşehir’de kimi aday gösterirse göstersin parti içinde küçük ya da büyük bir tartışma yaşanacak. Bu tartışmayı minimize etmek için adayı geciktiriyorlar. Keza, ilçeler için de aynı şey geçerli!

2014 yerel seçimleri öncesi CHP Genel Merkezi, Aralık ayı içinde üzerinde mutabık kalınan bazı ilçe adaylarını açıklamıştı. Ancak bu sefer böyle olmadı. Şimdi deniyor ki, Büyükşehir adayı 16 ya da 17 Ocak’ta, ilçe adayları ise ay sonunda ya da Şubat başında açıklanacak! Durum bizim sandığımızdan da karışık!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, özellikle CHP’nin elinde olmayan 8 ilçenin erken açıklanması talebini aylar önce Genel Merkez’e iletti. O ilçelerin, ilçe başkanları ve parti örgütü de aynı görüşteydi. Ama sonuç alınamadı! Neden, belli değil!

Bu aralar İl Başkanı Yücel başta olmak üzere, ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve başkan aday adaylarının bazıları, CHP lideri Kılıçdaroğlu’yla sık sık görüşüyor. Bu görüşme sadece Genel Başkan’la da sınırlı kalmıyor elbet. Karar verici durumunda olan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da partililer tarafından ziyaret ediliyor.

Kılıçdaroğlu paylaşmıyor

Şunu özellikle belirtmek istiyorum, ne Kılıçdaroğlu ne de kurmayları adaylıklarla ilgili konuşuyor. Yani ser veriyorlar, sır vermiyorlar!

İl Başkanı Yücel’in yakın çevresine, “Genel Başkanımıza İzmir’in fotoğrafını çektim. Gerekli paylaşımları yaptım, yapıyorum. Ancak kendisi herhangi bir yorumda bulunmuyor” dediğini biliyorum.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Ankara ve İstanbul adayları belirlendikten sonra, “En başından beri kafamdaki isimler onlardı. MYK ve PM’de de arkadaşlarımız kabul etti” yorumunda bulunmuştu. Eminim ki, İzmir adayı CHP liderinin kafasında, ancak henüz kimseyle paylaşmadı!

Bu isim bizim bildiğimiz isimlerden biri olabilir de, olmayabilir de. Fakat İzmir örgütünün sürpriz kaldıracak gücü yok. Büyükşehir için kulislerde dışarıdan bazı iş insanlarının isimleri atılıyor. Bu bile partililerin moralini bozmaya yetiyor!