Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Şu anda CHP’de siyaset yapanların ve benim de cevabını merakla bekledim sorular var. Hemen başlayalım. “Büyükşehir adayı kim olacak?”, “Karabağlar, Karşıyaka, Buca ve Konak Belediye Başkanları yola devam edecek mi?”, “Yokum diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yerine kim aday gösterilecek?”, “Büyükşehir için yola çıkan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, aday gösterilmezse Narlıdere’ye yeniden aday gösterilir mi?”

Bu soruların cevaplarını gerçekten çok merak ediyorum.

AK Parti’de ise süreç biraz daha farklı ve sessiz ilerliyor. “AK Parti’nin Büyükşehir adayı kim olacak?”, “Aydın Şengül, Büyükşehir adayı olursa İl Başkanı kim olacak?”, “Bayraklı, Buca, Karabağlar adayları kim olacak?” soruları da hep aklımda!

Haberin Devamı

Önümüzdeki yerel seçimler, diğerlerinden epey bir farklı. 2014’te MYK’dan çıkan birçok isim, PM öncesi değişmiş ve parti içinde kıyamet kopmuştu.

Anketlere bakılacak

Şimdi ise durum biraz farklı olacak gibi görünüyor. Bana aktarıldığı kadarıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, ilk olarak anketlerden gelen sonuçlara bakacak. Ardından da belediye başkanının performansına ve partililerin (il-ilçe başkanı) ilgili kişiyle ilgili görüş ve önerilerine... Gerçi, 2014 yerel seçimi öncesinde de aynısı söylenmişti. Olanlar malum. İnansam mı bilemedim!

Geçen hafta, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptı, ardından da bazı aday adaylarıyla görüştü. Özkan’ın, aday adaylarına, “İlk önce ankette çıkmanız gerekiyor. Çıkamazsanız elimden bir şey gelmez” dediğini öğrendim.

Bana epey mantıklı gelen bir kulis bilgisi aktarıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Aziz Kocaoğlu’nun, bu süreçte her şeye rağmen ‘incitilmemesini’ istemiş. Bu da demek oluyor ki Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu’nu aday belirleme sürecinde en azından dinleyecek, ki İzmir’le ilgili bir çalışma yapmasını bile istedi. Bunun devamı gelecektir.

Haberin Devamı

Sürpriz aday kim?

AK Parti’de ise benim de cevabını merakla beklediğim “Büyükşehir adayı kim olacak?” sorusu hâlâ yanıtını arıyor. Kulislerde dolaşan isimler şimdilik aynı. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, geçenlerde “25 ilçe adayını belirledik” dedi. Hemen detay araştırdım.

Bergama, Beydağ, Bayındır ve Gaziemir ilçe başkanları, görevlerinden istifa edecek; aday adayı, ardından da aday gösterilecek.

Konak için ‘sürpriz’ bir aday varmış!

Aday adayı olmak isteyen iki ilçe başkanıyla ilgili Şengül’ün çalışması sürüyormuş. O iki ilçe başkanı, adaylığı çok istese de henüz vize alamamış.