Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. CHP ve AK Parti’de yanılmıyorsam tüm belediye başkanları yeniden aday. Onun için de özellikle adaylık süreci tüm partilerde ‘çetin’ geçeceğe benziyor. Bazı ilçelerde ise adaylıkla ilgili çalışmalar, tartışmalar çok erken başladı.

Şimdi size iki fotoğraf göstereceğim. Bunlardan birincisi Balçova’dan. CHP Balçova örgütü, geçen Salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Belediye Meclisi üyeleri ve partililer yer aldı. Balçova örgütü, hem genel başkanlarına moral verdi hem de moral aldı.

Haberin Devamı

İkinci fotoğraf ise Gaziemir’den. CHP Gaziemir örgütü de geçen günlerde Kılıçdaroğlu’nu Meclis’teki makamında ziyaret etti. Ziyarette CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, eski İlçe Başkanı Umut Tekin, eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, Belediye Meclisi üyeleri ve partililer yer aldı. Fotoğrafta gözüm, CHP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u aradı. Yoktu. CHP Balçova örgütü, belediye başkanıyla ‘gövde gösterisi’ yaparken Gaziemir örgütünün ziyaretinde başkan neden yoktu? Şenol’a yakın isimlerle görüştüm. Başkan’ın, Ankara’ya gidileceğinden haberi yokmuş! Bırakın daveti haber bile verilmemiş! Gaziemir siyasetinden etkin isimlerle konuşurken bir şey daha öğrendim, inanamadım. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, geçen günlerde ilçe turuna çıkmış, Gaziemir’e de uğramıştı. Normal koşullarda ilçe başkanının belediye başkanını arayıp onu davet etmesi gerekirken, durum böyle olmamış! Sekreterler aracılığıyla ziyaretin gerçekleşeceği bilgisi verilmiş! Bu durumu bilenler, yaşananları “siyasi nezaketsizlik” olarak yorumluyor.

Hesaplaşma sürüyor mu?

Gaziemir’de, anlaşılan kongre hesaplaşması devam ediyor. En azından, yaşananlardan ben bunu anlıyorum. Örgütle, belediye başkanını ayrı düşünmek mümkün değil. Ancak, Gaziemir’de uzun süredir ‘aşılamayan’ sıkıntılar daha da büyüyor gibi gözüküyor.

Son bir hatırlatma! 2014 yerel seçimlerinde CHP 38 bin, AK Parti 28 bin, MHP ise yaklaşık 10 bin oy aldı. Arada kapatılmayacak bir fark yok. Ak Parti ile MHP arasındaki cumhur ittifakının sandığa nasıl yansıyacağı merak konusuyken CHP’yi bekleyen bir de İyi Parti tehlikesi var!

Haberin Devamı

Kimse kusura bakmasın, CHP’linin CHP’liye yaptığını kimse yapmıyor. Bu söz, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin... Demek ki bir bildiği varmış!